Smartphone LG Optimus Black již v prodeji

1. 6. 2011 21:42    Rubrika: Tiskové zprávy

Designový LG Optimus Black s revolučním displejem odedneška v prodeji

Smartphone LG Optimus Black již v prodeji

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost LG Electronics CZ (LG), která je světovým lídrem a technologickým inovátorem v mobilních komunikacích, uvedla na český a slovenský trh nový smartphone LG P970 Optimus Black. Chytrý telefon s operačním systémem Android nabízí špičkový 4“ NOVA displej. I díky tomuto displeji je telefon jedním z nejštíhlejších smartphonů na světě – má jen 9,2 mm.

Displej nového smartphonu LG P970 Optimus Black byl navrhován tak, aby byl skvěle čitelný za všech okolností. Displej NOVA dosahuje jasu o hodnotě 700 nit , díky tomu nabízí dostatečnou úroveň jasu i pro čtení na přímém slunci. Nový displej je zároveň energeticky nenáročný. Úroveň jasu se automaticky mění v závislosti na okolním osvětlení, ve vnitřních prostorách tak spotřebovává jen polovinu energie, oproti konvenčním LCD. Pokud je na displeji zobrazena především bílá barva, což odpovídá designu webových stránek, e-mailovému klientovi i prostému psaní SMS zpráv, spotřebuje i AMOLED displej dvakrát více energie, než NOVA. LG P970 Optimus Black je navíc vybaven jednou z nejvýkonnějších baterií mezi smartphony (1500 mAh), což mu dává dostatek energie pro celodenní intenzivní používání s maximálním jasem displeje.

LG P970 Optimus Black má také silné vizuální sdělení. Telefon je štíhlý jen 9,2 mm, navíc váží jen 109 g, což je jedna z nejnižších hodnot mezi smartphony. Hladké hrany navazují na elegantní linie, navíc se směrem dolů telefon zeštíhluje až na neuvěřitelných 6,0 mm. Díky návrhu oblouků navíc vypadá ještě štíhlejší. V rozích telefonu jsou pak neviditelně umístěné antény.

„Z nového smartphonu LG P970 Optimus Black jsme skutečně nadšeni. Smartphone nabízí revoluční NOVA displej s famózními parametry, moderní operační systém a vše je zabaleno v ultraštíhlém designu,“ sdělil Ondřej Oubrecht, technický manažer divize Mobilní komunikace společnosti LG Electronics CZ.

„Výdrž telefonu je pro mnohé zákazníky hlavní ukazatel při výběru telefonu, proto jsme jako prodejci velice rádi, že můžeme zákazníkům nabídnout takto výkonný a špičkově vybavený model, který přináší nejen elegantní štíhlý design, ale i špičkový displej s velmi nízkou spotřebou, navíc za velice atraktivní cenu. Pro naše zákazníky jsme navíc ve spolupráci se zastoupením společnosti LG připravili malý dárek v podobě poukázky na nákup příslušenství v hodnotě 600 Kč,“ dodal Mario Petrus, produktový manažer společnosti Sunnysoft s.r.o.

LG Optimus Black je vybaven zcela novou nadstavbou pro snadnější ovládání telefonu. Optimus UI 2.0 nabízí okamžitý přístup ke zprávám, e-mailům i zmeškaným hovorům prostřednictvím stisku speciálního tlačítka “G” umístěném na boku telefonu, a to i ze zamknuté obrazovky. Gesture UI přináší zjednodušené ovládání nejen kreslením gest po obrazovce, ale také zatřepáním nebo poklepáním. Přijmutí hovoru, spuštění fotoaparátu nebo poslech hudby tak bude otázkou okamžiku. Smartphone je jako první na světě vybaven technologií Wi-Fi Direct™, která pomáhá rychle sdílet data mezi mobilními zařízeními. V nejbližší době technologie nahradí Bluetooth. Fotoaparát na přední straně telefonu, určený primárně pro videohovory, má nevídané rozlišení 2 Mpix.

Telefon je vybaven operačním systémem Android 2.2 Froyo, počítá se s upgradem na Android 2.3 Gingerbread. LG P970 Optimus Black je na českém a slovenském trhu dostupný od dnešního dne za doporučenou maloobchodní cenu 9 900 Kč vč. DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse