Spolupráce T-Mobile a Telefónica na poskytování 3G

1. 6. 2011 12:18    Rubrika: Tiskové zprávy

Májové 3G novinky od T-Mobile

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

- 14 nových měst a 44 menších obcí
- Pokryto 48,83 % populace
- Spuštěno prvních deset sdílených sitů

I v závěru května přináší společnost T-Mobile aktuální informace, o kolik postoupila s 3G. Výstavba se nezastavila ani v dalším jarním měsíci, tentokrát přibylo 14 nových měst a 44 menších obcí. Na mapě je tedy v tuto chvíli celkem 128 měst a 336 menších obcí. Pokrytí České republiky se zvýšilo na 48,83 % populace.

Nejrychlejší datové připojení je nyní nově k dispozici například pro obyvatele Šumperka, Českého Těšína, Strakonic, Náchoda, Jirkova, Mělníka, Dvora Králové nad Labem, Nymburka, Poděbrad a celé řady dalších míst. Bodů na 3G mapě bude přibývat i v dalších obdobích, do konce roku operátor pokryje na 500 měst.

V únoru byla oznámena spolupráce se společností Telefónica Czech Republic při sdílení 3G sítě. Cílem této šestileté spolupráce je zpřístupnit internet v co nejkratší době co největšímu počtu zákazníků, a to i mimo hustě osídlené oblasti. Pilotní fáze komerčního provozu již byla zahájena. K dnešnímu dni běží za obě strany dohromady prvních deset společně sdílených sitů v lokalitách Humpolec, Hlinsko, Březnice, Dobříš, Volyně.

Pro zákazníky stále platí nabídka vyzkoušení internetu na sedm dní zdarma. Zájemci mohou zkusit rychlost i sílu pokrytí na kterémkoli místě v republice, stačí jen zajít na značkovou prodejnu. Tam si oproti vratné záloze ve výši 2 000 Kč zapůjčí datovou SIM kartu s balíčkem Internet na cesty včetně USB modemu Huawei E1823, který podporuje technologii HSPA+.

Tiskové zprávy

Diskuse