HP - nová řešení pro unikátní strategii Instant-On

2. 6. 2011 17:03    Rubrika: Tiskové zprávy

HP představuje nová řešení pro unikátní strategii Instant-On

Nové softwarové produkty umožní podnikovým zákazníkům využívat IT zdroje na skutečné maximum

Společnost HP dnes odhalila nový mix produktů pro správu, měření a zvýšení výkonu IT infrastruktury, určený pro všechna odvětví současného trhu a vysoce variabilní firemní prostředí.
IT odborníci vyžadují standardizované, výkonné a efektivní nástroje, které zvládnou sledovat, vyhodnocovat a maximalizovat výkon IT infrastruktury. Na splnění těchto požadavků se zaměřuje strategie HP Instant-On Enterprise, díky níž mohou IT ředitelé (CIO) zajistit pro své společnosti nejvhodnější technologie a maximum funkcí, které uspokojí všechna očekávání zákazníků, zaměstnanců či partnerů.
V současné době je většina klíčových ukazatelů výkonnosti (celosvětově známých pod zkratkou KPI – Key Performance Indicators) sbírána napříč různými systémy a prostřednictvím odlišných technik. Tento přístup zvyšuje složitost správy a může zpomalit nasazení vhodných opatření při změně priorit nebo přizpůsobení měnícímu se trhu.
Řešení HP IT Performance Suite včetně nového nástroje HP IT Executive Scorecard pomáhá vylepšit stávající IT infrastrukturu tím, že poskytne jejím správcům komplexní informace o činnosti jednotlivých dílčích částí a systémů. Na základě těchto informací jsou doporučena řešení pro optimalizaci správy a vývoje aplikací, případnou obměnu infrastruktury, řízení provozu a toku informací, zabezpečení či finanční plánování a administraci.
Každé dílčí řešení z portfolia HP Software je navrženo k cílenému ladění a zvyšování výkonu jednotlivých součástí IT infrastruktury, zatímco nástroj HP IT Executive Scorecard umožňuje optimalizovat připravované investice do informačních technologií a plánované výnosy.
HP Executive Scorecard přináší lepší přehled o kritických ukazatelích výkonu na různých úrovních správy IT. Jeho základem je otevřená součást IT Data Model se zabudovanými funkcemi pro sběr dat z rozličných zdrojů, a to včetně produktů výrobců třetích stran; díky tomu mohou uživatelé nasadit jednotnou metriku a snáze dosáhnout vzájemně lépe porovnatelných výsledků. Lze tak mnohem přesněji a snáze odhalit, sledovat a porovnat případné výkonnostní problémy podnikových sítí a navrhnout optimální strategii Instant-On Enterprise.
„Každý IT ředitel musí neustále pracovat na dvou základních věcech: přesouvat zdroje kvůli měnícím se prioritám a jasně demonstrovat návratnost jednotlivých IT investic,“ řekl Bill Veghte, výkonný vicepresident HP Software. „Nástroj HP IT Performance Suite je prvním softwarovým řešením, které splňuje oba tyto požadavky najednou a dává IT administrátorům do rukou vysokou flexibilitu i klidnější správu rozpočtu pro splnění nových požadavků a optimalizaci investic do IT.“
Ohodnoťte, navrhněte, vylepšete a implementujte
IT Performance Suite zohledňuje při vyhodnocování vývoje a správy softwarových řešení celý životní cyklus produktů, stejně jako integruje řadu stěžejních průmyslových standardů, např. Information Technology Infrastructure Library (ITIL). Nová verze HP IT Executive Scorecard bude navíc obsahovat více než 50 klíčových ukazatelů výkonnosti KPI z celkových 150, které určil výzkum HP zaměřený na identifikaci nejlepších současných průmyslových KPI.
Díky unikátnímu přístupu k vyhodnocování jsou v řešení HP Scorecard distribuovány jednotlivé KPI v rámci dashboardů, které poskytují přesný přehled o jednotlivých součástech podílejících se na celkovém výkonu; umožňují tedy lépe definovat cíle v kontextu celé firmy.
Řešení CIO Edition Standard z rodiny produktů HP IT Performance Suite by mělo být dostupné v nejbližší době. Představuje průmyslově první řešení svého druhu navržené pro na konkrétní zaměstnance odpovědné za plynulý a efektivní chod IT. Obsahuje nástroj Executive Scorecard společně s moduly Financial Planning and Analysis, Project and Portfolio Management a Asset Manager. Nová edice automaticky integruje data z jednotlivých modulů a poskytuje 20 nejefektivnějších KPI, jež pokrývají finanční a projektové plánování. Jejím prostřednictvím lze optimalizovat výkon IT přesně na míru požadovaných investic.
„Využití nejmodernějších technologií, které otevřou cestu novým obchodním modelům, se stává mým hlavním cílem,“ uvedl Alexander Pasik, IT ředitel v největší světové technické profesionální asociaci Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE). „Tradiční aspekty IT provozu musí být zefektivněny a přesně definovány, a stejně tak nasazeny přístroje, jejichž činnost lze přesně měřit a snadno je rozšiřovat. Díky plánovanému nasazení HP IT Performance Suite uvnitř IEEE očekávám, že poprvé získáme jednotný a komplexní přehled výkonnosti naší IT infrastruktury pomocí opravdu relevantních ukazatelů.“
Další nástroje a služby
Online nástroje HP CIO a Cloud Assessment pomáhají zákazníkům rychle vyhodnotit aktuální výkon IT infrastruktury a její správu. Služby HP Strategic Advisory Services zajišťují nalezení nejvhodnějších KPI na základě konkrétních priorit organizace a doporučují postupy pro získání maximální provozní efektivity HP IT Performance Suite. Služby HP Solution Consulting Services se zaměřují na detailní expertízu pro snížení nákladů a bezproblémovou implementaci HP IT Performance Suite.
Řada dílčích řešení tvořících komplexní balík IT Performance Suite je dostupná v podobě služeb. Tato řešení jsou vyústěním desítek let zkušeností HP v oblasti poskytování pomoci IT profesionálům při nutnosti přizpůsobit se novým požadavkům a nárokům na efektivnější využívání investic do IT.
Nové komunitní služby
Uživatelé, kteří se nyní zaregistrují do komunitního projektu Discover Performance na webu www.hp.com/go/discoverperformance/reg, získají přístup k úvodnímu vydání online dvouměsíčníku Inflexion, jenž přináší přehledy IT řešení či odborné komentáře odborníků a analytiků.
Registrovaní uživatelé budou mít zároveň přístup k exkluzivnímu obsahu a analýzám zaměřených zejména na postupy, jak maximálně využít IT zázemí pro posílení obchodního úspěchu celé firmy. Součástí členství jsou rovněž pozvánky na speciální webové semináře a lokální akce.
Dostupnost
Nové nástroje HP IT Performance Suite, CIO Edition Standard a HP IT Executive Scorecard budou dostupné v nejbližší době.