Umax - Xtreamer Ultra all-in-one HTPC

2. 6. 2011 16:59    Rubrika: Tiskové zprávy

Xtreamer Ultra aneb All-in-one vyladěný HTPC (nejen) pro multimediální zábavu

Umax - Xtreamer Ultra all-in-one HTPC

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Umax uvádí na trh dlouho očekávanou novinku Xtreamer Ultra z dílny úspěšného výrobce Full HD přehrávačů, tentokrát navržený na platformě ION2 s dvoujádrovým procesorem Intel Atom D525. Xtreamer Ultra je designován a optimalizován jako výkonný kompaktní plnohodnotný počítač, který všem uživatelů splní veškeré nároky také na domácí multimediální zábavu jako skvělý síťový Full HD přehrávač. Jeho využití je univerzální s důrazem na nejlepší možný poměr cena / výkon/ výbava. Vývojáři kladli také důraz na uživatelský komfort a zejména softwarovou výbavu.

Xtreamer Ultra nabízí v základní výbavě 4GB DDR3 operační paměť, procesor Intel Atom Dual Core D525 /1,8GHz a grafický čip ION2 s 512MB paměti. Nechybí 6 x USB 2.0 a e-Sata port pro připojení externích zařízení. HDMI 1.4 výstup jen dokresluje, že nový Xtreamer Ultra je navržen pro budoucnost. Hardwarově tedy poskytuje dostatečně dimenzovaný výkon pro práci i zábavu. Pro připojení k internetu využijete Gigabitovou LAN popř. Wireless USB adaptér (volitelné).

Xtreamer Ultra přichází jako all-in-one řešení a uživatel nalezne v balení vše, co potřebuje k provozu. Kromě dálkového ovládání, HDMI 1.4 kabelu a bezdrátové mini klávesnice s touchpadem je přibalen také 8GB USB flash disk s předinstalovaným systémem Ultra OS Everest. Jde o modifikovaný Linux Ubuntu s řadou skvělých aplikací jako Open office, Firefox, Skype, Boxee i XBMC. Po vybalení Xtreameru Ultra stačí připojit přibalený USB flash disk do USB portu, zapnout a během chvíle se přístroj promění ve skvělé multimediální zařízení a výkonný počítač. Po startu systému zde najdete veškeré potřebné nástroje pro kancelářskou práci, online komunikaci na internetu, práci v počítačové síti a multimediální zábavu.

Xtreamer Ultra je plně kompatibilní s OS Windows 7 i se staršími XP a Vista. Ovladače jsou součástí dodávky. Cena Xtreamer Ultra bez HDD je stanovena na 7.990 Kč s DPH. Připraveny jsou i verze s 500GB resp. 750GB disky s předinstalovaným OS Ultra. Dodávky na český a slovenský trh začnou v týdnu od 6.června.

Tiskové zprávy

Diskuse