Verbatim SATA II SSD v ČR

6. 6. 2011 21:18    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový 2,5’’ SSD disk od Verbatimu s rozhraním SATA II

Verbatim SATA II SSD v ČR

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Zvyšte výkon svého počítače prostřednictvím bleskového úložiště na data

Nová řada 2,5“ SATA II SSD disků od Verbatimu je ideální náhradou za běžný pevný disk pro notebooky i stolní PC. Tyto disky přinášejí mimořádně rychlé datové přenosy až 250 MB/s při čtení a 220 MB/s při zápisu, rychlejší systémový start, kratší doby odezvy, ale i delší výdrž na baterie a větší odolnost vůči nárazům oproti tradičním pevným diskům. Součástí SATA II SSD je šuplík pro umístění do 3,5“ pozice a napájecí kabel pro možnou instalaci ve stolním PC. Disk je k dostání ve specializovaných obchodech a u prodejců VAR za doporučené ceny 3 099 Kč (64 GB), 5 799 Kč (128 GB) a 10 999 Kč (256 GB).

• Rychlost čtení až 250 MB/s a zápisu až 220 MB/s
• Rychlejší systémový start
• Delší výdrž na baterie a kratší odezvy
• Odolnější vůči nárazům oproti tradičním HDD
• Pokročilá kompenzace opotřebování a oprava chyb pro dlouhodobý výkon a spolehlivost
• Dostupné kapacity 64 GB, 128 GB a 256 GB

Výhody SSD disků jsou dobře známé. K uložení dat používají polovodičové paměťové čipy flash, takže narozdíl od pevných disků neobsahují žádné pohyblivé části. Díky tomu jsou mechanicky stabilnější a méně náchylné k chybám. Navíc nevytvářejí žádný hluk a spotřebují jen malé množství energie.

SATA II SSD disk je odolnější vůči nárazům a vibracím, takže vydrží déle v náročnějších podmínkách a přitom nabízí daleko větší výkon než běžný pevný disk. „SSD má delší výdrž na baterii, rychlejší odezvu, je odolnější a umožňuje rychlejší start systému. Zvýšená odolnost z nich činí ideální náhradu za tradiční pevné disky zejména v přenosných počítačích, které jsou náchylnější k nárazům,“ vysvětluje Hans-Christoph Kaiser, Business Development Manager Flash, Verbatim EUMEA.

Retailová verze k dostání v Q4
Kromě produktové řady určené prodejcům VAR bude od posledního čtvrtletí k dostání rovněž retailový produkt. Ten obsahuje navíc software pro zálohování celého disku a datový kabel.

Tiskové zprávy

Diskuse