T-Systems - ICT pro 80 poboček Magna

7. 6. 2011 08:47    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Magna si zvolila T-Systems pro provoz a modernizaci globálních komunikačních a informačních technologií

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

- Společnost T-Systems bude provozovat ICT pro 80 poboček Magna po celém světě
- Provoz SAP na měsíční bázi s flexibilním využitím IT
- Cloud služby provozované v bezpečném datovém centru T-Systems

Automobilový průmysl musí v současnosti čelit stále kratším cyklům při vývoji nových modelů a stále větším požadavkům, které jsou na tyto vozy kladeny. Rozhodujícím faktorem úspěchu a logickým krokem je proto integrace komunikačních a informačních technologií do jednoho komplexního celku, který je úzce svázaný s výrobou. Právě pro nastavení takového systému si společnost Magna vybrala firmu T-Systems, která zajistí provoz a modernizaci IT zákazníka, včetně infrastruktury a aplikací.

Nově bude Magna přistupovat ke svým aplikacím z cloudové platformy. Pomocí dynamických služeb může Magna velmi rychle rozšiřovat nebo naopak redukovat IT zdroje pro své systémy ve všech lokalitách po celém světě, přesně podle aktuálních potřeb. Z hlediska nákladů tento model přináší výraznou úsporu, protože zákazník platí jen za to, co skutečně používá. „V našem odvětví, kterým je automobilový průmysl, se dějí dynamické změny,“ říká Alexander Stamm, ředitel IT firmy Magna Exterior & Interior. „ Pro nás to znamená, že musíme pružně reagovat na změny. Společnost T-Systems nám dokázala, že v sobě má „automobilové geny“ a umí reagovat na naše potřeby a orientuje se na dosažení požadovaného výsledku,“ dodává Alexander Stamm. „Dnes jsme v situaci, kdy máme připojenou novou lokalitu včetně všech uživatelů a systémů během několika týdnů, což je velmi pozitivní stav. Pomocí flexibilního IT navíc dosahujeme významné úspory nákladů při provozu našich SAP systémů,“ dodává Stamm.

Celé řešení je provozováno z datového centra ve Vídni, odkud přistupuje všech
80 poboček firmy Magna Exterior & Interior ke standardizovanému a virtuálnímu prostředí. Společnost T-Systems zjednodušila a snížila počet jednotlivých SAP prostředí spolu s optimalizací databází a nastavila provozní a servisní podmínky pro zákazníka. „Magna a T-Systems jdou společnou cestou. Obě firmy podporují své zákazníky, trvale inovují a optimalizují svou produkci. Současně se rýsují další možnosti spolupráce například v oblasti propojených aut (Connected Driving),“ uvádí Ulrich Meister, člen představenstva společnosti T-Systems. V Evropě jezdí v současné době přibližně 350 milionů vozidel a skupina Deutsche Telekom, kam společnost T-Systems patří, zde spatřuje řadu příležitostí.

Služby dynamického SAP (SAP as a Service) a cloud computingu nabízí společnost T-Systems i pro zákazníky v České republice. Díky vlastnímu bezpečnému datovému centru v Praze je k dispozici celá řada služeb pro provoz aplikací a systémů v cloudovém prostředí včetně jejich vývoje a správy.

Tiskové zprávy

Diskuse