Sony představuje fotoaparát a35 (SLT-A35)

9. 6. 2011 19:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Sony představuje fotoaparát α35 (SLT-A35) s trvalým průběžným autofokusem postavený na technologii polopropustného zrcadla

Sony představuje fotoaparát a35 (SLT-A35)

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Lehký, kompaktní model s 16,2 efektivními megapixely a novou vestavěnou funkcí „Picture Effect“

• Snímač Exmor™ APS HD CMOS s rozlišením 16,2 efektivních megapixelů
• Unikátní technologie polopropustného zrcadla vyvinutá společností Sony: vysokorychlostní, trvalý, průběžný autofokus pro fotografování i natáčení AVCHD videa
• Rychlost až 7 fps v režimu vysokorychlostního sériového snímání teleobjektivem s cca 1,4násobným zvětšením
• Superkvalitní obraz s nízkým obsahem šumu, až do hodnoty ISO 12800
• Vestavěná funkce „Picture Effect“ pro vylepšení statických snímků i HD videa

Lehký, kompaktní a snadno ovladatelný nový fotoaparát α35 (SLT-A35)
od Sony přináší profesionální rychlost snímání a dostatek kreativních možností pro fotografy všech úrovní.

Technologie polopropustného zrcadla („Translucent Mirror“) představená společností Sony u skvělých fotoaparátů α33 a α55 umožňuje vysokorychlostní snímání s citlivým a přesným průběžným automatickým ostřením při pořizování statických snímků i natáčení Full HD videa.

Novinkou u modelu α35 je funkce vysokorychlostního snímání s teleobjektivem, která zvětšuje střední část zobrazené oblasti a při snímání rychlostí až 7 snímků za sekundu (fps) nabízí přibližně 1,4x zvětšení. Díky průběžnému automatickému ostření na nehybné nebo pohybující se předměty je ideální pro vysokorychlostní sériové fotografování rychlých sportů, dětských obličejů nebo vzdálených předmětů. K dispozici je také rychlý režim 5,5 fps nabízející sériové snímání v plném rozlišení s průběžným automatickým ostřením.

Nově vyvinutý snímač Exmor™ APS HD CMOS s rozlišením 16,2 efektivních megapixelů vytváří nádherně detailní obraz s nízkou hladinou šumu při pořizování statických snímků i natáčení HD videa. Ruku v ruce s extrémně vysokým rozlišením a citlivostí snímače jde výkonný obrazový procesor BIONZ, který obrazová data čistí a optimalizuje, aby výsledné snímky byly bezchybné a s bohatým, přirozeným podáním barev. Maximální citlivost až ISO 12800 umožňuje vytvářet krásné a přirozené fotografie a HD video i za zhoršených světelných podmínek, kdy jiné fotoaparáty mají problémy.

Pokročilá funkce Quick AF Live View průběžně zobrazuje reálný obrazový výstup z hlavního obrazového snímače při fotografování i natáčení Full HD videa. Světlo částečně směřované z polopropustného zrcadla na AF senzor umožňuje neustálou přesnou TTL fázovou detekci autofokusu – to je funkce nedostupná u digitálních zrcadlovek běžné konstrukce.

Ať fotografujete, nebo natáčíte AVCHD video, můžete si vychutnat dokonale detailní zobrazení na kvalitním LCD displeji Xtra Fine. Technologie TruBlack se stará o vysoce kontrastní zobrazení s velmi tmavou černou, a to i při fotografování nebo natáčení venku.

Hledáček Tru-Finder s vysokým rozlišením představuje přesnou alternativu
ke komponování snímků na LCD displeji. Nabízí dokonale detailní, vysoce kontrastní obraz se 100% pokrytím pole záběru a je ideální pro kontrolu obrazových efektů a nastavení expozice. Pro přesnou kompozici snímků krajiny, architektury apod. lze zobrazit mřížku pomocných čar
Vedle svých rozsáhlých fotografických možností α35 nabízí příjemně jednoduchou obsluhu, dokonce i pro fotografy, kteří fotoaparát s výměnným objektivem používají poprvé. Průvodce na displeji poskytuje jasné vysvětlení zvolených funkcí a jejich použití.

Pokročilejší fotografové naopak ocení nastavitelné tlačítko na horním panelu, které umožňuje rychlé vyvolání některé ze 14 nejpoužívanějších funkcí.

Model α35 nabízí novou funkci „Picture Effect“ umožňující dodat fotografiím nebo HD videu osobitý styl již v průběhu fotografování nebo natáčení, aby se zaznamenaný obraz nemusel upravovat později. Efekty je možné zkontrolovat na displeji, aby uživatel hned viděl výslednou podobu zvoleného nastavení. Nabízená paleta uměleckých úprav obsahuje mimo jiné efekty Retro foto, Světlé podání, Dětský fotoaparát nebo Posterizace.

Jednoduchého dramatického účinku je možné dosáhnout také při využití funkce „Partial Colour“, která zvýrazní jednu barvu oproti zbytku snímku zobrazenému monochromaticky. Tento populární efekt je obvykle výsledkem několika náročných kroků v editačním programu na počítači: u fotoaparátu α35 je to automatické a okamžité.

Díky vylepšením v oblasti spotřeby energie fotoaparát nabízí výdrž baterie pro více než dostatečných 440 statických snímků (přibližná hodnota při použití zadního LCD panelu) na jedno nabití – to je 30% nárůst oproti předchozímu modelu. α35 je kompatibilní s kompletní řadou
32 výměnných objektivů od Sony s bajonetem A-mount, která zahrnuje i šest objektivů Carl Zeiss.

Aktualizace firmwaru na verzi 2.00 pro α33, α55
Od 20. června bude k dispozici aktualizace firmwaru pro stávající fotoaparáty Sony α33 a α55, která doplní některé kreativní možnosti a vylepšení ovládání.

Nabízí se podpora pro funkci „Picture Effect“, kterou je vybaven nový model α35. Je podporována vysokorychlostní synchronizace při bezdrátovém propojení s kompatibilním externím bleskem (platí jen pre α55). Ergonomii použití vylepšují upravené nabídky a nový režim, který umožňuje vypnout zobrazení nastavených parametrů a sestavovat kompozici na prázdném, přehledném displeji. Digitální vodováha může být nyní zobrazena i při použití volitelného externího LCD displeje CLM-V55. Pro rychlý přístup bez použití menu lze často používané funkce uživatelsky přiřadit tlačítku D-RANGE.

Pro registrované uživatele je zdarma k dispozici nejnovější verze firmwaru 2.00 pro modely α33 a α55 ke stažení z adresy: http://support.sony-europe.com/dime/crl/slt/slt.aspx?site=odw_cs_CZ

Memory Stick™ PRO-HG Duo HX
Špičková paměťová karta nabízí rychlost až 50 MB/s pro ukládání sériově snímaných snímků a Full HD videa. K dispozici od května 2011 s kapacitou až 32GB.

Nový digitální fotoaparát Sony α35 s technologií polopropustného zrcadla bude k dostání od září 2011.
Nejdůležitější vlastnosti a parametry
Nejdůležitější vlastnosti: SLT-A35
Typ: Digitální fotoaparát s výměnným objektivem a vestavěným bleskem
Kompatibilita s objektivy : Sony s bajonetem A-mount. Funkce prověřena také s AF objektivy značek Minolta a Konica Minolta
Obrazový snímač: APS-C (23,5 x15,6 mm), Exmor APS HD CMOS s RGB filtry základních barev
Procesor: Obrazový procesor BIONZ™
Rozsah citlivosti ISO: AUTO (ISO 100 – 1600), volitelně ISO 100 – 12800 (v krocích po 1 EV, Index doporučené expozice), Vícesnímková redukce šumu (rozšiřitelně až na ISO 25600)
Režimy kvality obrazu: RAW, RAW + JPEG, JPEG Fine, JPEG Standard
HDMI konektor a BRAVIA Sync: HDMI mini (Typ-C), BRAVIA Sync (menu), PhotoTV HD, kompatibilita s DVDirect
Velikost obrazu: 3:2 (pixely): L: 4912x3264 (16 megapixelů)
M: 3568x2368 (8,4 megapixelů)
S: 2448x1624 (4 megapixely)
Nahrávání HD videa: Kompatibilita s 1080 50i (PAL)*
AVCHD: 1920 x 1080 (50i, výstup ze snímače 25 fps / průměrný datový tok 17 Mbps)
MP4: 1440 x1080 (25 fps / průměrný datový tok 12 Mbps) , 640 x 480 (25 fps / Průměrný datový tok 3 Mbps)

*Kompatibilita s NTSC / PAL závisí na regionu
Max. délka záznamu: 29 min
Elektronický hledáček: Elektronický hledáček „Tru-Finder“ (Xtra Fine) (1,15 milionu efektivních obrazových bodů), 100% pokrytí políčka, režim zobrazení fotografických informací a mřížky
LCD displej: 7,5 cm (3,0 palce) širokoúhlý, TFT, Xtra Fine LCD, technologie TruBlack, rozlišení 921.000 obrazových bodů
Systém Live View: Quick AF Live View
SteadyShot™ INSIDE: ANO
Protiprachový systém: Protiprachová vrstva na nízkoprůchodovém filtru a posuvném mechanismu snímače
Režimy ostření: Volba AF/MF.
Režimy AF: AF pro jednotlivý snímek, Automatický AF, AF pro sériové snímání
Systém automatického ostření: TTL autofokus s 15bodovou fázovou detekcí se 3 křížovými senzory
Režimy expozice: AUTO, AUTO Advanced (AUTO+), Programmed AE (P), Priorita clony (A), Priorita času (S), Manuální (M), Sweep Panorama (2D/3D), Priorita AE pro sériové snímání s teleobjektivem
Systém měření expozice: Evaluativní 1200zónové měření
Režimy měření expozice: Vícesegmentové, Středové, Bodové
Výběr scén: Portrait (Portrét), Landscape (Krajina), Macro (Makro), Sports Action (Sport), Sunset (Západ slunce), Night portrait (Noční portrét), Night View (Noc), Hand-held Twilight (Za soumraku z ruky)
„Picture Effect“: 7 typů (11 variant): Pop barvy, Retro foto, High-key (Světlé podání), Vysoký kontrast - jednobarevně, Toy Camera (Dětský fotoaparát), Posterizace (Barevně, č/b), Zvýrazněná barva (Červená, Žlutá, Modrá, Zelená)
Kreativní nastavení: Portrait (Portrét), Landscape (Krajina), Macro (Makro), Sports Action (Sport), Sunset (Západ slunce), Night portrait (Noční portrét), Night View (Noc), Hand-held Twilight (Za soumraku z ruky)
Funkce Sweep Panorama: ANO (2D a 3D)
Auto HDR: ANO (k dispozici v režimech P/A/S/M)
Čas závěrky: 1/4000-30 s, „Bulb“
Krokování expozice: 3 sériové expozice, v krocích po 0,3 nebo 0,7 EV
Nastavení vyvážení bílé: Auto / 6 přednastavení / Barevná teplota / Barevný filtr / Vlastní
Sériové snímání: Režim průběžné priority AE s teleobjektivem: až 7 fps (cca 1,4x zvětšení), s průběžným AF
Sériové snímání: až 5,5 fps
*může se měnit v závislosti na fotografických podmínkách a použité paměťové kartě
Přibližný počet snímků: Cca 420 snímků s Tru-Finder, cca 440 snímků s LCD displejem (dle standardu CIPA)
Vestavěný blesk: Automaticky výklopný, GN10 (v metrech při ISO 100), pokrytí zorného pole až do 18 mm
Režimy blesku: Vypnutý blesk, Automatický blesk, Fill-flash, Pomalá synchronizace, Synchronizace se zadní stranou závěrky, Redukce červených očí (možnost zapnout/vypnout pro režimy Automatický blesk a Fill-flash), Bezdrátový*, Vysokorychlostní synchronizace.*
* S externím bleskem HVL-F58AM, HVL-F56AM, HVL-F43AM, HVL-F42AM, HVL-F36AM
Paměťová média: Memory Stick PRO Duo / Memory Stick PRO-HG Duo; SD / SDHC / SDXC
Rozměry (ŠxVxH): Cca 124,4 x 92 x 84,7 mm
Hmotnost: Cca 415 g (samotné tělo)
Cca 473 g (s baterií a kartou Memory Stick PRO Duo)

Tiskové zprávy

Diskuse