Sony NEX-C3 - nejmenší fotoaparát s výměnným objektivem

9. 6. 2011 19:43    Rubrika: Tiskové zprávy

• Volitelné příslušenství, mj. kompaktní cestovní blesk HVL-F20S a 30mm makroobjektiv s bajonetem E-mount

Sony NEX-C3 - nejmenší fotoaparát s výměnným objektivem

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění








* Mezi digitálními fotoaparáty s výměnným objektivem se snímačem APS-C, stav
k 8. červnu 2011

Nový model α NEX-C3 od Sony je ve své třídě nejmenší a nejlehčí digitální fotoaparát s výměnným objektivem na světě.

NEX-C3, nabízený v několika stylových barvách, je vybaven atraktivním tělem nové konstrukce, jež spojuje příjemně pevný horní kovový plášť s pohodlnými, tvarově optimalizovanými plochami pro úchop. Díky zmenšení hlavní elektroniky se hmotnost těla snížila na pouhých 225 g – to je o téměř 6 % méně než u modelu NEX-3.

NEX-C3 překonává model NEX-3 také v oblasti obrazové kvality, nabízených funkcí a praktické použitelnosti.

Rozlišení velkého snímače Exmor™ APS HD CMOS bylo zvýšeno na 16,2 efektivních megapixelů, což umožňuje zachycovat statické snímky i 720p HD video s úchvatnou ostrostí. Snímač, který svou velikostí odpovídá snímačům v digitálních zrcadlovkách, umožňuje dosáhnout profesionálně vypadajícího rozostřeného pozadí s difrakčními kroužky (tzv. „bokeh“) při natáčení HD videa i pořizování statických snímků.

I když nejste obeznámeni se specializovaným fotografickým žargonem, s fotoaparátem NEX-C3 můžete provádět sofistikované operace při fotografování i natáčení HD videa. Nové, intuitivní rozhraní „Photo Creativity“ nahrazuje odborné termíny jako „clona“, „expoziční hodnota“ a „vyvážení bílé“ přístupnějšími formulacemi „rozostření pozadí“, „jas“ a „barva“.

Dnes už není potřeba probírat se nepřehlednými nabídkami menu a hádat, jak se jejich nastavení projeví na kompozici snímku. Stačí otočit ovladačem umístěným na zadní stěně a okamžitě v náhledu na displeji uvidíte účinek konkrétního nastavení. Budete-li chtít, můžete spojit dvě nebo tři různá nastavení a vytvářet ještě propracovanější kreativní efekty.

Nová funkce „Picture Effect“ umožňuje dodat fotografiím nebo HD videu osobitý styl již v průběhu fotografování nebo natáčení, aby se zaznamenaný obraz nemusel upravovat později. Nabízená paleta uměleckých úprav obsahuje mimo jiné efekty Zvýraznění barvy, Retro foto, Pop barvy, Vysoký kontrast, Monochromatický obraz, Posterizace, Světlé podání nebo Dětský fotoaparát. K dispozici je také efekt měkkých pleťových tónů „Soft Skin“, který odstraňuje vrásky a drobné nedokonalosti pleti portrétovaných osob.

7,5cm Xtra Fine LCD displej s technologií TruBlack (vysoce kontrastní obraz s velmi tmavou černou) lze vyklopit pro pohodlné sledování v jakémkoli úhlu. Displej poslouží k pohodlnému sestavení záběru i posouzení, jak se projeví změna v nastavení parametrů, a to i při použití venku v jasném slunečním světle.

Pokročilé vícesnímkové zobrazovací technologie od Sony ještě více rozšiřují možnosti modelu NEX-C3. Režim „3D Sweep Panorama“ slouží k zachycení extra širokých záběrů ve 3D pro přehrávání na 3D televizorech. „Auto HDR“ skládá tři rychle za sebou pořízené expozice do jednoho snímku s dokonale prokreslenými stíny a zvýrazněnými detaily. Podobně režimy „Handheld Twilight“ (Soumrak z ruky) a „Anti-Motion Blur“ (Kompenzace rozmazání pohybem) kombinují šest expozic do jednoho kvalitního snímku s minimem šumu: tím dochází k eliminaci rozmazání pohybem fotoaparátu nebo pohybem fotografovaného objektu, když máte k dispozici málo světla.

Model NEX-C3 se zaměřil také na to, abyste na jedno nabití baterie pořídili více úžasných fotografií a HD videoklipů. Efektivnější využívání energie zvyšuje výdrž až na 400 statických snímků na jedno nabití – to je více než 20% zlepšení oproti NEX-5/NEX-3.

Nový 30mm makroobjektiv s bajonetem E-mount (“E 30mm F3.5 Macro”) a příslušenství
Univerzálnost kompaktního systému α E-mount se zvyšuje díky novému, stylově odpovídajícímu příslušenství, které dále rozšiřuje vaše fotografické možnosti.

Řadu výměnných objektivů s bajonetem E-mount doplnil model SEL30M35, aktuálně nejlehčí makroobjektiv na světě1 (138 g) pro fotoaparáty s výměnným objektivem. Tento kvalitní 30mm F3,5 makroobjektiv nabízí zobrazení 1:1 a minimální vzdálenost pouhých 2,4 cm, což se výborně hodí
pro fotografování detailních záběrů malých předmětů, jako jsou květiny nebo hmyz. Navzdory svým extrémně kompaktním rozměrům objektiv SEL30M35 obsahuje jednu ED čočku a tři asférické členy zaručující vynikající optické vlastnosti s minimálním zkreslením a celoplošnou ostrostí a kontrastem. Nabízí hladký a tichý chod autofokusu pro fotografie i HD video. Makroobjektiv je vybaven sladěnou sluneční clonou.

Blesk HVL-F20S
Volitelně je také k dispozici nový blesk HVL-F20S, který se nasazuje na Smart Accessory Terminal fotoaparátu. Blesk je napájený přímo z fotoaparátu a nevyžaduje žádné baterie, takže má velmi kompaktní rozměry a nízkou hmotnost, což oceníte zejména na cestách. Dostatečná hodnota GN20 (50 mm, ISO 100, m) a nastavitelná hlava znamenají, že tento blesk je ideální pro vytváření portrétů i každodenních snímků s efektem doplněného a odraženého světla.

Rozšířená řada sladěného příslušenství zahrnuje nový obal na tělo a objektiv, měkké pouzdro, popruhy a zvýhodněné sady příslušenství. http://www.sony.cz/hub/nex-kompaktni-fotoaparaty/prislusenstvi

Update firmware na verzi 04 pro NEX-5, NEX-3
Od 20. června bude k dispozici aktualizace firmwaru pro stávající modely NEX-5 a NEX-3, která do těchto fotoaparátů dodá novou funkci „Picture Effect“ představenou v novém modelu NEX C3. Aktualizace dále přidává funkci zvýraznění obrysů („Peaking“) pro přesnější manuální zaostření. Nejnovější verze firmwaru (04) pro NEX-5/NEX-3 je pro registrované uživatele zdarma ke stažení na zde: http://support.sony-europe.com/dime/crl/nex/nex.aspx?site=odw_cs_CZ

Nový ultrakompaktní digitální fotoaparát s výměnným objektivem NEX-C3
od Sony bude k dostání od září, objektiv od říijna 2011. Nový blesk HVL-F20S bude k dostání v průběhu léta 2011.

Memory Stick™ PRO-HG Duo HX
Špičková paměťová karta nabízí rychlost až 50 MB/s pro ukládání sériově snímaných snímků a Full HD videa. K dispozici od května 2011 s kapacitou až 32GB.
1) K 8. červnu 2011

Tiskové zprávy

Diskuse