Acer má 6 cen v soutěži iF Design na veletrhu Computex

16. 6. 2011 14:56    Rubrika: Tiskové zprávy

šest cen za design a inovace v soutěži pořádané iF Design

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Acer získala celkem šest prvních cen za design a inovace na letošním veletrhu Computex v Taipei v soutěži pořádané institutem iF design. Vítězi se staly tablet ICONIA TAB A501, smartphone ICONIA SMART, dvoudisplejový dotykový notebook ICONIA, notebook Aspire Ethos 8951G, stolní počítač Revo 100 a stolní počítač typu “vše v jednom” Aspire Z5801.

Soutěž Design & Innovation na taipejském veletrhu Computex je pořádána ve spolupráci s proslulým světovým institutem pro průmyslový design iF Design a cena je udělována výrobkům, které se vyznačují vynikajícím designem. Hodnotící kritéria zahrnují posouzení stupně inovací, kvalitu designu, volbu materiálů, ekologičnost, funkčnost a hodnotu značky.

Tablet ICONIA TAB A501
ICONIA TAB A501 je 10.1” tablet, který je určený pro zábavu na nejvyšší úrovni, umožňuje sledovat média, hrát hry a surfovat na webu s využitím vícedotykové technologie. Vysoký výkon spolu s elegantním hliníkovým šasi nabízí skutečně stylovou zábavu. Tablet je vybaven displejem s vysokým rozlišením 1280 x 800 a širokým úhlem pohledu, který dosahuje vysoké přesnosti podání barev, a tedy zaručuje kvalitnější obraz. Tablet s vestavěným rozhraním HDMI out umožňuje dokonce sledovat HD obsah i na televizoru s plným vysokým rozlišením.

Smartphone ICONIA SMART
Acer ICONIA SMART spojuje přednosti tabletu s formátem smartphonu - obrovský širokoúhlý 4.8” displej s poměrem stran 21:9 a šasi s charakteristickým protaženým tenkým a lehce zakřiveným tvarem. Celokovové tělo opatřené nenápadným vlnitým vzorem se vyznačuje nadčasovou elegancí. Navíc se díky zakřivené zadní straně a minimální šířce (64 mm) dobře drží v ruce. Smartphone ocení především příznivci módních směrů nebo techničtí nadšenci, kteří chtějí nejmodernější, nejlepší a nejnovější technická zařízení, aby mohli surfovat na internetu a sledovat multimédia v nejlepší kvalitě.

Dvoudisplejový dotykový notebook ICONIA
ICONIA představuje naprosto odlišný a inovativní přístup k využití osobního počítače. Zařízení nové koncepce ICONIA je tablet se zcela novými možnostmi, který spojuje univerzalitu zobrazovací plochy běžné velikosti 14” s jedinečným dvoudisplejovým řešením. Neobyčejně intuitivní celoplošné vícedotykové ovládání umožňuje používat k navigování všechny prsty. ICONIA se dvěma celoplošnými vícedotykovými displeji nabízí lepší možnosti sledování obsahu a posouvá interakci s tabletem na novou úroveň. Notebook ICONIA již zvítězil v soutěži “Last Gadget Standing” na výstavě Consumer Electronics Show 2011 v Las Vegas.

Notebook Aspire Ethos 8951G
Notebooky řady Aspire Ethos jsou vybaveny procesory Intel® Core™ i7 druhé generace, které zaručují rychlejší zpracování médií. Aspire Ethos spojuje panel s plným vysokým rozlišením a technologii podsvícení panelu LED diodami bez obsahu rtuti, které nejen zvyšují kvalitu obrazu, ale navíc snižují spotřebu energie a zajišťují nezapomenutelné vizuální zážitky. Technologie Dolby® Home Theater® v.4 a 5.1 prostorový zvuk pěti vestavěných reproduktorů a speciálního subwooferu definují nový standard reprodukce zvuku pro laptopy. Vyjímatelný dálkový ovladač lze využívat jako ukazovací zařízení i jako multimediální ovladač a port USB 3.0 umožňuje dobíjet zařízení s rozhraním USB, i když je počítač vypnutý.

Stolní počítač Revo 100
Revo 100 s elegantním moderním designem a výkonnými multimediálními funkcemi je vybaven aplikací Acer clear.fi, která jednoduše propojí veškerý digitální obsah ve vaší domácí síti a na internetu, a tak zprostředkuje jedinečnou domácí zábavu. Počítač, který je možné umístit ve svislé poloze do stojanu nebo položit na vodorovnou plochu jako běžný spotřební elektronický přístroj, šikovně skrývá ve štíhlé skříni inovativní bezdrátové ukazovací zařízení s vícedotykovým ovládáním, které lze využívat dvěma způsoby (jako touchpad nebo klávesnici).

Stolní počítač typu “vše v jednom” Aspire Z5801
Aspire Z5801 je stolní počítač typu “vše v jednom”, který je vybaven jedinečným 24” dotykovým displejem s podsvícením LED diodami a plným vysokým rozlišením. V elegantní a neobyčejně tenké hliníkové skříni je uložena 2MP webová kamera, mikrofon a reproduktory se zvukem s vysokým rozlišením, které jsou ideální pro komunikaci i pro zábavu. Ergonomický nerezový stojan s možností nastavení v úhlu 0 až 60° usnadňuje používání a především dotykové ovládání. Softwarové řešení Acer Touch Portal zlepšuje navigaci a zjednodušuje přístup k dotykovým aplikacím. Vestavěný televizní tuner umožňuje v domácnosti využívat Aspire Z5801 jako druhý televizor.

Tiskové zprávy

Diskuse