Bezpečnostní rizika tiskových řešení

20. 6. 2011 09:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Canon upozorňuje na bezpečnostní rizika spojená se špatnou konfigurací tiskových řešení

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

• První vydání z řady „důležitých příruček“ poskytuje rady ohledně nejlepších postupů v konfiguraci tiskových řešení
• Příručka byla vytvořena ve spolupráci s přední bezpečnostní konzultantskou společností IOActive, která testovala bezpečnost multifunkčních zařízení Canon

Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, představil první ze své řady „důležitých příruček“, která se věnuje osvědčeným postupům v oblasti konfigurace zabezpečení multifunkčních zařízení řady imageRUNNER ADVANCE. Canon příručku vydává v souladu se svou celosvětovou strategií a klade důraz na bezpečnost dokumentů a citlivých informací.

Přestože organizace chápou nutnost zabezpečení dat uložených v multifunkčních zařízeních, v rámci celkové bezpečnostní politiky nicméně tuto otázku přehlíží. Čtvrtina narušení dat je spojená s tištěnými dokumenty, proto je velmi důležité zajistit bezpečnost místa tisku a celého tiskového procesu. První z řady „důležitých příruček“ Canon upozorňuje na běžná úskalí a informuje o nejlepších možnostech konfigurace, čímž pomáhá snížit rizika spojená s potenciálními hrozbami. Mezi nejčastější bezpečnostní rizika patří únik dat, a to zejména prostřednictvím neoprávněného kopírování a distribuce dokumentů.

„Organizace potřebují pochopit potenciální nebezpečí, kterému se vystavují tím, že nechávají multifunkční zařízení bez ochrany. Zároveň chceme ale ukázat i pozitivní dopady, které jsou spojené se správnou bezpečnostní strategií," říká Daniel Míka, Office Product Business Development, Canon CZ. „Otestovali jsme řadu imageRUNNER ADVANCE z pohledu hackera, jednak abychom poskytli informace o bezpečnosti našich produktů třetím stranám, ale také abychom zákazníkům ukázali, jaká rizika spojená s nesprávně nakonfigurovaným tiskovým řešením existují. Díky tomu můžeme informovat o osvědčených metodách a chránit před škodlivými útoky a náhodnými úniky."

Osvědčené postupy pro imageRUNNER ADVANCE vytvořil Canon ve spolupráci s přední bezpečnostní konzultantskou společností IOActive. Při testech se odborníci zaměřili na možnost zneužití a získání informací z multifunkčních zařízení. Výsledkem je přehled osvědčených konfiguračních postupů, takže se minimalizuje bezpečnostní riziko a zároveň řešení splňuje legislativní předpisy a nařízení.

První z řady příruček je součástí bezpečnostní kampaně Canon Europe, jejímž cílem je zdůraznit význam zabezpečení dokumentů a implementovat tuto oblast do celkové bezpečnostní strategie organizací. Multifunkční zařízení nesmí být chápáno jako bezpečnostní riziko. Druhá příručka vyjde v průběhu roku a bude věnována softwarovému řešení Canon uniFLOW 5.0.

„Ve společnosti Canon vždy bereme bezpečnost našich výrobků velmi vážně, proto lze produkty přizpůsobit danému prostředí, aby přístroje splňovaly ty nejpřísnější nároky bez ohledu na rizikovost prostředí. Věřím, že naše příručka pomůže zákazníkům minimalizovat rizika spojená s cílenými útoky i náhodným únikem informací. Samozřejmě nabízíme i další úrovně podpory, například bezpečnostní audity a služby spojené s koncem životnosti jednotlivých zařízení,“ říká Daniel Míka.

Pro stažení příručky k řadě imageRUNNER ADVANCE navštivte webové stránky společnosti Canon Europe: www.canon-europe.com/securityguide.

Tiskové zprávy

Diskuse