HP investuje další prostředky do podpory podnikových sítí

22. 6. 2011 12:01    Rubrika: Tiskové zprávy

HP umožňuje rychlejší růst malých a středně velkých firem

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

HP investuje další prostředky nad rámec stávajících 20 milionů dolarů pro rozšíření podpory podnikových sítí

Společnost HP dnes představila nová řešení, pokročilé technologie a rozšířený „podnikatelský“ program, který pomůže malým a středně velkým firmám (SMB) v růstu, zvýšení produktivity zaměstnanců a při ochraně aktiv.
Segment SMB v současnosti generuje obrat přibližně 234 miliard dolarů(1) a každý den se potýká s náročnými výzvami, mezi něž patří například podrobné sledování výdajů, udržování produktivity zaměstnanců či zvyšování renomé vlastní značky. Společnost HP se zavázala přinášet taková řešení, návrhy financování a programy, jež umožní SMB firmám výrazně optimalizovat zdroje nutné pro další růst a nasazení inovací.

Nová řešení založená na HP konvergované infrastruktuře pomáhají SMB firmám vytěžit maximum ze stávajících trendů a tržních příležitostí, a současně okamžitě reagovat na rychle se měnící podmínky na trhu.

Společnost HP nyní investovala do dalších 40 tréninkových center v rámci svého globálního programu HP Learning Initiative for Entrepreneurs (HP LIFE), který pomáhá SMB firmám vytvářet nové možnosti příjmů. Od roku 2007 investovalo HP do tohoto programu přes 20 milionů dolarů; díky HP LIFE vzniklo více než 20 000 nových pracovních pozic a přes 6 500 firem.
Maximalizace produktivity zaměstnanců a spolupráce
HP nabízí SMB firmám široké spektrum technologií, které snižují provozní náklady, zvyšují efektivitu práce a zajišťují lepší spolupráci zaměstnanců. Nová řešení klientům umožňují:
— Zvýšit produktivitu práce díky HP ProLiant ML110 G7, výkonnému serveru se snadným nasazením a správou. Podporuje všechny základní kancelářské aplikace, například online komunikaci, menší databáze, souborové a tiskové služby, stejně jako malé vertikální databáze nebo sdílený internet a infrastrukturu LAN.
— Škálovat výkon prostřednictvím serveru HP ProLiant DL120 G7, který je navržen speciálně pro provoz dedikovaných aplikací, například správu IT infrastruktury nebo provoz webů, komunikaci a tiskové či souborové úlohy.
— Zjednodušit nasazení a správu sítě díky přepínači HP V1810-48G s možností administrace přes webové rozhraní. Tento 48portový přepínač lze snadno integrovat do stávajících heterogenních síťových prostředí.
— Snížit náklady za spotřebu energie s přepínači série HP V1410 unmanaged Fast Ethernet, které vynikají snadnou instalací a podporou mnoha standardů. Jako první ethernetové přepínače splňují nároky specifikované v rámci normy IEEE Energy Efficiency Ethernet.
— Zvýšit výkon díky řešení HP P2000 G3 Modular Smart Array (MSA). Jako první nízkonákladové datové úložiště podporuje VMware API for Array Integration and VMware vCenter a přináší zákazníkům podnikovou třídu výkonu i špičkové nástroje VMware. Řešení HP Insight Control Storage Module Manager for VMware vCenter navíc nabízí správu a monitoring serverů, úložišť a síťových prvků ve virtuálním prostředí prostřednictvím konzole vCenter.
Snížení rizika přerušení provozu a vyšší ochrana firemních dat
Obrovský nárůst objemu dat a počtu e-mailů v SMB sektoru zvyšují riziko havárie a složitost dat, stejně jako náklady spojené s nutností obnovy dat po výpadku. Nová řešení HP cílí právě na tyto problémy a SMB firmy díky nim mohou:
— Snížit náklady na správu až o 30 % a redukovat riziko výpadku systému konsolidací technologií pomocí HP Branch Office Consolidation. Jedná se o klíčové řešení pro servery, datová úložiště, sítě, administrátorský software, počítače a tiskárny, které musí splnit nároky SMB a regionálních poboček.(2)
— Redukovat dobu zálohování o 90 % a zrychlit obnovení systému až o 87 %(3) prostřednictvím HP Business Risk Mitigation. Tento produkt představuje komplexní IT infrastrukturu, jež zahrnuje servery, datová úložiště, síťové prvky, software pro správu, počítače a tiskárny. Zajišťuje spolehlivou dostupnost, ochranu dat, bezpečnost a offsite obnovení v případě havárie.
— Snížit riziko ztráty kritických dat díky službám HP PC Backup Services, které spolehlivě zálohují soubory z počítačů zaměstnanců a zajišťují jejich rychlé obnovení v případě výpadku, poškození dat či ztráty, resp. krádeže počítače.
Nové možnosti budoucího růstu a příležitosti k zisku
Objevit nejvhodnější způsob analýzy nashromážděných dat a identifikovat díky nim obchodní příležitosti u jednotlivých zákazníků je stěžejní bod pro získávání konkurenční výhody, až dosud to však bylo pro mnoho SMB firem příliš složité. Společnost HP ale přidala do svého portfolia HP AppSystem nové řešení business inteligence vhodné zejména pro firmy, které musejí zpracovávat a spravovat velké objemy zákaznických dat. Díky němu mohou SMB firmy:
— Urychlit analýzu nových i stávajících zdrojů dat využitím nástroje HP Business Decision Appliance. Jedná se o řešení určené pro středně velké firmy, které spojuje platformy HP a společnosti Microsoft, a usnadňuje zpracování informací jakémukoli uživateli v rámci firmy.
— Zvýšit obrat a důvěru zákazníků prostřednictvím komplexního řešení HP Business Data Warehouse Appliance, které je nyní nově dostupné i pro středně velké firmy. Zahrnuje předinstalované a nakonfigurované softwarové vybavení v rámci jediné platformy, které optimalizuje procesy analýzy dat v reálném čase.
Lepší správa financí
Divize HP Financial Services poskytuje flexibilní finanční programy na pomoc SMB firmám při získávání potřebných IT řešení bez nutnosti platby jejich plné tržní ceny. Možnosti půjčky nebo pronájmu odstraňují bariéru vyšších pořizovacích cen, umožňují investice do výkonnějších systémů a nenesou některá rizika plynoucí z přímého vlastnictví produktů.
Ceny a dostupnost(4)
Servery HP ProLiant DL120 G7 a HP ProLiant ML110 G7 jsou již celosvětově dostupné. Řešení HP ProLiant DL120 G7 lze zakoupit od 580 eur, resp. 410 eur v případě systému HP ProLiant ML110 G7. Ceny se mohou lišit v závislosti na konkrétních konfiguracích.
Ve vybraných zemích regionu EMEA (Evropa, Střední Východ a Afrika) mohou malé a středně velké firmy využít tzv. HP Trade-in programů, které představují cenově dostupnější způsob nákupu nových technologií a navíc se postarají o recyklaci zastaralého IT vybavení. Zákazníci mohou na vyhrazených sběrných místech odevzdat své staré servery Dell, IBM či Sun a získat až 15% slevu (formou cash-backu) na nákup vybraných nových modelů serverů HP ProLiant. Tato akce platí do 30. září 2011. Další informace jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/tradein.

Tiskové zprávy

Diskuse