Mapy pro čtečky elektronických knih zdarma

22. 6. 2011 20:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Mapy pro čtečky elektronických knih zdarma

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

S nabídkou bezplatných map pro čtečky elektronických knih přicházejí webové stránky eBookMaps.com. Web, který se prezentuje i v českém jazyce, umožňuje stáhnout eknihy s mapami v obou populárních formátech, tedy mobi (pro čtečku Kindle od Amazonu) a epub (pro většinu ostatních čteček).

Webové stránky eBookMaps, které nabízejí zdarma ke stažení elektronické knihy s mapami nejvýznamnějších světových měst, spustila společnost Bispiral. Aktuálně je k dispozici více než 200 eknih, každá ve dvou formátech - epub a mobi, mezi kterými nechybějí ty s mapami měst ČR, mimo jiné Prahy, Brna nebo Ostravy.
Všechny mapy na stránkách eBookMaps jsou optimalizovány pro čtečky elektronických knih; jsou tedy rozděleny na řadu menších částí, které lze snadno zobrazit na menším černobílém displeji s technologií eInk. Pro přechod mezi jednotlivými částmi mapy lze užít tlačítka pro přechod mezi stránkami eknihy, využít lze rovněž rejstříku, který je součástí každé eknihy.
V nabídce eBookMaps jsou zastoupeny mapy měst z řady kontinentů, nechybějí oblíbené turistické destinace v Evropě, Asii, Africe ani v Americe, samozřejmostí jsou hlavní evropská města. Mapy některých ze zde zastoupených měst přitom nejsou běžně dostupné v klasické podobě.
Mapy z eBookMaps jsou dalším obohacením nabídky obsahu pro majitele čteček elektronických knih. Mohou pro ně být také dobrou alternativou k on-line mapám, jejichž stahování se mnohde v zahraničí kvůli telekomunikačním poplatkům může řádně prodražit.
Mapy na eBookMaps využívají dat z projektu Openstreetmap.org s licencí CC-BY-SA a jsou dále šířeny v souladu s touto licencí.

Tiskové zprávy

Diskuse