HP - nové pojetí služeb občanům v oblasti státní správy

23. 6. 2011 20:22    Rubrika: Tiskové zprávy

Řešení HP Application Transformation přináší nové pojetí služeb občanům v oblasti státní správy

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Instant-On služby pro státní správu optimalizují provoz a zvyšují spokojenost občanů

Společnost HP oznámila nové možnosti využití řešení HP Application Transformation – k transformaci technologického prostředí a poskytování Instant-On služeb státní správy. Prvními zákazníky se stalo více než šest milionů občanů Belgie.

Ve více než 70 různých úřadech, které vyřizovaly požadavky občanů oprávněných k různým dávkám ze strany státu, dříve vlámská vláda zajišťovala zpracování a distribuci dávek prostřednictvím ručního systému – pracovala tedy pouze s papírovými formuláři. Občané a firmy musely několikrát podávat stejné informace různým úřadům, čímž docházelo k redundanci dat a konfliktním nebo chybným informacím.

Ve spolupráci s HP vyvinula vlámská vláda moderní meziresortní platformu pro výměnu dat, která umožňuje shromažďovat data pouze jednou, zvyšovat efektivitu práce a spokojenost občanů.

Platforma zvaná MAGDA (Maximum Data Sharing between Agencies – maximální sdílení dat mezi úřady) je postavena na architektuře orientované na služby a umožňuje vlámské vládě vytvářet a modernizovat aplikace pro nové služby, které lze rychle zavádět. Začleněním technologií do všech procesů vlámská vláda výrazně zrychlila své reakce na potřeby občanů a trhu.
„V současném propojeném světě jsme potřebovali přijít se zcela novým pojetím interakce s občany, kteří požadují nejen okamžitý přístup k informacím, ale také od úřadů očekávají bezpečné shromažďování a sdílení klíčových dat,“ řekl Luc Chauvin, IT ředitel Úřadu vlámské vlády. „Ve spolupráci se společností HP jsme vybudovali platformu, která optimalizuje práci státní správy a IT procesů, zvyšuje zabezpečení našeho informačního majetku a dat občanů, a zároveň poskytuje lepší služby. Nyní zvládneme vyřešit časově náročné procesy mnohem rychleji a více našich pracovníků se může soustředit na návrhy inovací a nových služeb občanům.“

Spoluprací mezi vlámskou vládou a společností HP vznikla soustava řešení, která je uznávána po celé Evropské unii a zbytku světa jako modelový příklad e-governmentu.

„Vlámská vláda dokazuje, jak lze začleněním technologií zajistit lepší služby pro občany a uvážlivě poskytovat Instant-On služby státní správy,“ řekl Jan Zadák, výkonný viceprezident HP pro oblast prodeje a marketingu podnikových řešení. „Řešení HP Application Transformation pomáhají zajistit vyšší životní úroveň pro milióny belgických občanů.“
Všechna data občanů a podniků jsou již zaznamenána v systému MAGDA a vlámská vláda dále spolupracuje s HP na zabezpečení své IT infrastruktury. Díky systému HP pro řízení přístupu na základě rolí (role-based access-control system) je zajištěna ochrana osobních údajů občanů v systému MAGDA – přístup k datům je umožněn pouze oprávněným pracovníkům.
HP Application Transformation je klíčovou komponentou strategie Instant-On Enterprise, která ve světě nepřetržité konektivity umožňuje využívat technologie při veškeré spolupráci se zákazníky, zaměstnanci, partnery a občany.

Další informace o iniciativách vlámské vlády v oblasti e-governmentu jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/reinventor/flemishgov.

Tiskové zprávy

Diskuse