Tablet Panasonic Toughbook CF-C1

23. 6. 2011 20:18    Rubrika: Tiskové zprávy

NOVÝ TABLET PC PANASONIC TOUGHBOOK CF-C1 JE VÝKONNĚJŠÍ, VÝDRŽÍ DÉLE A RYCHLEJI KOMUNIKUJE

Tablet Panasonic Toughbook CF-C1

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Panasonic dnes představila řadu vylepšení pro novou verzi počítače Toughbook CF-C1mk2, lehkého firemního notebooku s nadstandardní odolností. CF-C1 může být používán jak v podobě klasického notebooku, tak i tabletu. Zařízení bylo vylepšeno o vyšší výpočetní výkon, větší paměť a rychlejší bezdrátový modul. Je tak ideální pro mobilní pracovníky, jako jsou cestující obchodníci, zástupci přímého prodeje, průzkumníci trhu nebo zdravotníci pracující v terénu.

Počítač Toughbook CF-C1mk2 využívá nejnovější generaci procesoru Intel® Core i5-2520M (2.5GHz) a nabízí tak vyšší výkon. Díky grafické kartě Intel® HD 3000 podporuje nová verze mk2 rozšířené multimediální funkce. Ve standardní konfiguraci byla operační paměť rozšířena na 4 GB a byla vybavena pevným diskem o kapacitě 320 GB. A díky technologii Quick Boot Manager byl zkrácen čas nutný ke spuštění na přibližně 15 sekund*.

Nová generace počítače Toughbook CF-C1 využívá komunikační modul Ericsson F5521gw HSPA+ se správcem bezdrátových připojení, a významně tak zvyšuje rychlost stahování až na 21 Mb/s. Díky této rychlosti jsou rozšířeny možnosti přenosu dat. V podobě volby je k dispozici i webová kamera s rozlišením 1.3 megapixelů, která je vhodná pro uživatele vyžadující záznam obrazových dat nebo pro možnost účastnit se webových konferencí během pobytu mimo kancelář.

Dotykový displej u CF-C1 je dobře použitelný jak v režimu notebooku, tak i v režimu tabletu – díky trojitému tvrzenému uchycení je displej pevně fixován i během zadávání dat. Počítač CF-C1 díky sadě dvou baterií vyměnitelných za provozu dále nabízí až 12ti hodinový provoz (měřeno metodikou MobileMarkTM 2007 při 60 cd/m²). Při osazení notebooku jednou čtyřčlánkovou baterií je zařízení velmi lehké – váží pouze 1,49 kg (a pouze 1,69 kg, jsou-li nainstalovány obě baterie).

S tvarovaným ergonomickým držákem na spodní straně tabletu mohou uživatelé snadno držet zařízení jednou rukou, zatímco druhou píší či ovládají displej dotykem. Tím je CF-C1 ideální pro uživatele, kteří potřebují zaznamenávat informace v místech, kde může být náročné nebo nevhodné mít tablet při psaní položený – například v případě mobilních prodejců, tazatelů během vedení zákaznických průzkumů či sester při psaní zpráv na lůžku pacientů.

Praktický a snadno očistitelný
Tablet/notebook Toughbook CF-C1 je vybaven vícedotykovým rezistivním displejem, který může být ovládán v rukavicích – je tedy ideální pro pracovníky ve zdravotnictví, jako jsou zdravotní sestry a lékaři, například během domácích návštěv u pacientů. Součástí počítače je také pogumovaný a dezinfikovatelný ergonomický popruh a odolná klávesnice proti polití. Navíc je Toughbook CF-C1 testován na odolnost vůči pádu za provozu z výšky 76 cm.

„Nová vylepšení počítače Toughbook CF-C1 činí z tohoto odolného zařízení nadstandardní nástroj pro pracovníky, kteří hodně cestují a navštěvují různá prostředí,“ říká Radka Karlová, marketingová manažerka pro CEE ze společnosti Panasonic Computer Products Europe. „Jeho elegantní vzhled osloví jak uživatele z trhů zaměřených na image, kam patří nejvýznamnější značky z oblasti módy, kosmetiky a potravinářství, tak i obchodníky a vedoucí pracovníky očekávající odolný a současně lehký konvertibilní notebook bez kompromisů v oblasti výkonu. Je vhodný pro každodenní mobilní využití při zákaznických návštěvách, kde rychlost, výdrž baterie a flexibilita při vkládání dat jsou samozřejmým požadavkem.“

Zdokonalená správa
Součástí CF-C1 je také aplikace Dashboard navržená tak, aby bylo možné každý Toughbook snadno přizpůsobit požadavkům uživatele, včetně přívětivého rozhraní pro rychlé spouštění. Umožňuje také snadnou správu zařízení díky podpoře užitečných utilit a nástrojů, jako jsou například utility Panasonic Power Management a Panasonic PC Viewer.

Cena a dostupnost
Počítač Panasonic Toughbook CF-C1mk2 bude dostupný od července 2011. Maloobchodní cena začíná na 1 899 EUR bez DPH. Při dodávkách v rámci kompletního řešení se počítá projektová cena.
* Platí pro tovární obraz operačního systému s uživatelsky přizpůsobeným nastavením rychlého startu u SSD modelu

Tiskové zprávy

Diskuse