Canon - Laserový tisk zlepšuje výkonnost na pracovištích

23. 6. 2011 11:42    Rubrika: Tiskové zprávy

Laserový tisk zlepšuje výkonnost na pracovištích

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Podle průzkumu společnosti Canon v malých a středních firmách je až 75 % tiskových úloh na tři nebo méně stran. Přesto je ve firmách, které jsou v pravidelném aktivním kontaktu se zákazníky, tisk zásadní oblastí. Proto je důležité zajistit rychlý a bezproblémový tisk a přispět k dobrým vztahům se zákazníky a rozvoji podnikání.

Například v pobočkách realitních kancelářích, kde je k uzavření transakce nutné tisknout celou řadu dokumentů, jako jsou brožury, smlouvy, výpisy, detaily o hypotéce nebo právní dokumenty, je potřeba klást na tisk vysoké nároky. Při jednání se zákazníkem je důležité, aby celý proces byl rychlý a zaměstnanec nemusel čekat na dokumenty u tiskárny, zatímco zákazník ztrácí trpělivost.

Kromě výkonu je stejně důležitá i spolehlivost vzhledem k omezeným rozpočtům na IT. Podle nedávné zprávy Sage Business Index až 75 % malých firem ztrácí týdně 2 hodiny kvůli IT problémům. 24 % zaměstnanců raději hledá řešení problémů na internetu, než aby se obrátilo na IT podporu. Proto je důležité správně nastavit proces tisku, aby tiskárny nepřispívaly k IT problémům.

Pro malé a střední podniky, které tisknou častěji, laserové tiskárny nabízejí optimální technologie, které jsou běžné i ve špičkových multifunkčních tiskárnách. I v prostředí malých kanceláří tak zaměstnanci mohou těžit z vysokého výkonu a spolehlivosti.

Při koupi tiskárny by uživatelé měli věnovat pozornost spotřebě energie a také době prvního tisku. Například technologie Canon Quick First-Print umožňuje tisknout z režimu spánku prakticky okamžitě, což šetří až tři čtvrtiny nákladů v porovnání s běžnými technologiemi. Navíc tiskárny obsahují jednu vyměnitelnou kazetu, takže lze vše snadno vyměnit a neztrácet čas údržbou.

Většina malých firem má pouze omezené zdroje na IT. Proto pokud si pořídí tiskárnu bez IT podpory, musí být instalace i údržba velmi jednoduchá. Laserové tiskárny by tedy měly mít ovladač, který lze snadno nainstalovat a spravovat, intuitivní ovládání, aby zaměstnancům stačilo pouze minimální školení, a v případě rozvoje a růstu firmy aby bylo možné tiskárny snadno zapojit do podnikových procesů.

Zároveň je potřeba klást důraz na energetickou účinnost a úsporu nákladů. Snížit náklady kromě nízké spotřeby pomáhají i některé funkce, jako je oboustranný tisk. Uživatelé by také měli navštívit webové stránky organizace Energy Star, kde jsou uvedené srovnání jednotlivých výrobců a zařízení a uvedené informace mohou pomoci při rozhodování o nákupu.

Přestože se může zdát, že tisku není potřeba věnovat větší množství pozornosti, volba správné technologie může mít velký dopad na úspěšnost podnikání. Laserové tiskárny nabízí vysoký výkon a spolehlivost a jejich popularita stále roste. Podle průzkumu IDC trh meziročně roste o 35 %. Pro malé a střední podniky, které aktivně pracují s tiskem, jsou laserové tiskárny zárukou, že se mohou věnovat podnikání a netrávit 2 hodiny týdně problémy s IT.

Tiskové zprávy

Diskuse