Lenovo ThinkPad X220 - nové ultrapřenosné notebooky

24. 6. 2011 11:17    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové ultrapřenosné notebooky Lenovo ThinkPad

Lenovo ThinkPad X220 -  nové ultrapřenosné notebooky

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Lenovo představuje novou generaci nejprodávanějších ultrapřenosných počítačů roku 2010 – notebook ThinkPad X220 a konvertibilní PC X220 Tablet. Oba modely nabízejí mobilním uživatelům plný výkon velkých notebooků v ultrapřenosném designu a dosahují až o 75 procent vyšší rychlosti oproti ostatním ultrapřenosným notebookům s nízkonapěťovými procesory. Jsou vybaveny inteligentními počítačovými technologiemi pro dlouhou výdrž baterie, která může u ThinkPadu X220 dosahovat až 24 hodin a čistým vylepšeným designem v tenkém přenosném provedení. Navíc mají zvýšenou odolnost, klávesnici odolnou proti polití s většími otvory a o 50 % vyšší odolnost proti poškození při pádu.
Na plný výkon
Tyto výkonově optimalizované počítače jsou vybaveny stejnými plnohodnotnými procesory, jakými jsou běžně osazovány větší 14 a 15palcové notebooky. Lenovo Enhanced Experience 2.0 optimalizuje notebooky pro rychlé spuštění, vypnutí a obnovení ze spánku vyladěním systému BIOS a dalším nastavením hardwaru. S integrovanou grafikou Intel HD pracují počítače dvakrát rychleji při streamování videa, úpravách fotografií a při načítání webových stránek. Kromě toho, technologie USB 3.0 u vybraných modelů přenáší data takřka rychlostí blesku, v praxi až 10krát rychleji než USB 2.0.
Chytré počítačové technologie
Díky druhé generaci procesorů Intel Core i5 nebo i7 běží aplikace rychle a s bezproblémovým multitaskingem. Technologie Intel Turbo Boost 2.0 zvyšuje rychlost procesoru při zpracování náročných úloh, a díky Lenovo Turbo Boost+ může počítač zůstat v Turbo Boost režimu déle tím, že drží teplotu procesoru pod určitou hranicí. Díky omezení příkonu pro momentálně nevyužívaný hardware dosahují notebooky až o 30 procent delší výdrže baterie při přehrávání multimédií, takže mohou uživatelé déle poslouchat MP3 nebo streamovat obsah webu.
Hlasité a zřetelné hlasové a video hovory
Nové notebooky mají několik technologií pro vynikající hlasové a video konference, jako například různé režimy mikrofonu pro soukromé rozhovory a pro konferenční hovory, technologii potlačení hluku klávesnice a speciální LED osvětlenou klávesu ztlumení mikrofonu.
Počítače také zajistí uživatelům delší připojení pomocí nové funkce Lenovo Instant Resume. Tato funkce udržuje spojení při režimu spánku po dobu až 99 minut, což eliminuje potřebu se znovu přihlásit mezi schůzkami. S novou technologií „never-lost-pen“ se uživatelé tabletu nemusí obávat ztráty jejich pera. Ta je vždy upozorní na pohyb tabletu bez přítomnosti pera v držáku.
ThinkPad v elegantním a odolném designu
Vnitřek nových počítačů odhaluje proti předchozím modelům čistší a elegantnější design. Jak notebook ThinkPad X220, tak Tablet X220 mají 12,5palcový HD displej, u vybraných modelů i s IPS panely. Prostorově úsporný návrh pantů přináší několik zásadních výhod: lepší umístění antény a reproduktorů pro lepší zvukovou propustnost, o 45 procent větší touchpad a čistší vizuální design. Větší touchpad bez tlačítek poskytuje extra prostor pro prsty – pro posouvání, označování a pro multidotyková gesta.
Pro profesionály, kteří jsou neustále na cestách, nyní přidává tablet ke svému displeji krycí sklo Gorilla Glass odolné proti poškrábání. Sklo Gorilla Glass, které bylo testováno v extrémních podmínkách splňujících vojenské specifikace, chrání displej, který tak může odolat poškrábání, odřeninám a opotřebování při použití venku.
Připraveny pro podnikání
Počítače jsou také připraveny pro podnikání. Pro IT administrátory jsou snadno použitelné a spravovatelné díky své druhé generaci procesorů Intel Core s technologií vPro. Běžné dokovací stanice a baterie ThinkPad také umožní společnostem, aby střídaly hardware mezi svými zaměstnanci s cílem maximalizovat své zdroje a minimalizovat své náklady.

Cena a dostupnost
Modely ThinkPad X220 jsou již k dispozici na českém trhu za cenu od 23 000 Kč bez DPH.

Pro nejnovější informace o Lenovo news se zaregistrujte na RSS kanály společnosti Lenovo nebo sledujte Lenovo na Twitteru: www.twitter.com/LenovoCZ.

Tiskové zprávy

Diskuse