HTC EVO 3D - 3D v mobilním telefonu

27. 6. 2011 20:52    Rubrika: Tiskové zprávy

3D proniká i do mobilních telefonů. HTC představuje HTC EVO 3D

HTC EVO 3D - 3D v mobilním telefonu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost HTC dnes představila novinku, která reflektuje trend poslední doby v oblasti spotřebních technologií – snímaní a zobrazování obsahu ve třetím rozměru. Multimediální telefon HTC Evo 3D v pevném těle s 4,3 palcovým displejem a dvoujádrovým procesorem nabídne pasivní 3D displej bez nutnosti používat stereoskopické brýle. Zařízení také podporuje fotografování a natáčení ve třetím rozměru díky dvojici pěti megapixelových kamer umístěných na zadní straně telefonu. Nově představený model HTC Evo 3D díky svým vlastnostem spadá do kategorie mobilních telefonů „superphone,“ tedy těch nejvýkonnějších mobilních zařízení.

„Chytré telefony zcela změnily způsob, jakým lidé telefonují, vyhledávají informace nebo v dlouhých chvílích krátí dlouhý čas. Vysoká úložná kapacita dnešních telefonů dovoluje s sebou nosit oblíbenou hudbu, seriály a filmy v HD kvalitě,“ říká Florian Seiche, prezident HTC EMEA a dodává: „Nové HTC Evo 3D reaguje na aktuální trend ve spotřebním průmyslu a uživatelé si mohou vychutnat svou filmovou sbírku ve zcela novém 3D rozměru.“

HTC Evo 3D v sobě obsahuje nejnovější technologie a aktuální trendy z oblasti mobilních zařízení. Telefon s 4,3 palcovým displejem s qHD (540x960 px) rozlišením pohání dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon. Každé z obou výpočetních jader je přitom taktováno na 1,2 GHz. S tímto výkonem umožňuje HTC Evo 3D například natáčet video v HD rozlišení (1280 x 720 px). Stejně tak není problém přehrávat oblíbené seriály v HD kvalitě bez jakýchkoli náznaků trhání obrazu.

Společně s dvojicí pěti megapixelových čoček na zádech telefonu obsahuje HTC Evo 3D také nové funkce pro snadnou obsluhu fotoaparátu. Uživatel si může jednoduše vybrat, zda chce fotit ve dvou nebo trojrozměrném modu díky posuvnému tlačítku na boku zařízení. Pro vytváření profesionálně vypadajících fotografií obsahuje HTC Evo 3D novou funkci Tiltshift Effect. Ta umožňuje pouhým tahem prstu rozmazání vybraných scenérií v pozadí při zachování ostrosti objektů v popředí, čímž vytváří dojem minimální hloubky ostrosti. Při fotografování v prostředí s nižší intenzitou osvětlení zaručuje hodnota světelnosti f/2,2 u obou čoček nižší expoziční časy a kvalitnější fotografie.

Včetně nejnovější verze HTC Sense
Nově představený multimediální telefon HTC Evo 3D obsahuje také nejnovější verzi uživatelského prostředí HTC Sense, které společnost představila společně s modelem HTC Sensation. 3D displej tak vhodně doplňuje interaktivní trojrozměrné hlavní menu. Hlavní přednostní nejnovější verze HTC Sense je lehce přizpůsobitelná pohotovostní obrazovka. Ta může obsahovat pouze ty aplikace, které uživatel skutečně používá a zpřístupnit je jediným dotykem displeje. Společně s HTC Evo 3D se vrací i praktická aplikace počasí se zcela novými a na trojrozměrném displeji efektními animacemi aktuálního počasí.

Dostupnost
HTC Evo 3D bude v České republice dostupné v průběhu léta. Přesné datum zahájení prodeje bude oznámeno později. Telefon bude k dispozici za doporučenou cenu 14 999 Kč včetně DPH.

Specifikace
• Operační systém: Google Android
• Procesor: Qualcomm Snapdragon 1,2 GHz dual-core
• Paměť: 1 GB RAM, 1GB ROM, slot pro MicroSD paměťové karty
• Rozměry: 126 x 65 x 12,05 mm
• Displej: 4,3 palcový 3D LCD displej bez nutnosti nosit 3D brýle, qHD rozlišení: 540x960 (poměr stran 16:9)
• Fotoaparát
o Dvě 5 megapixelové čočky na zadní straně telefonu s dvojitou přisvětlovací LED diodou
o Natáčení HD (720p) videí ve 2D i 3D
o 1,3 megapixelová čelní kamera nad displejem pro videovolání
• Konektivita:
o HSPA/WDCMA
o GSM/GRPS/EDGE
o Wi-Fi standard IEEE 802.11b/g/n
o DLNA, Micro-USB (s podporou MHL – mobile high-definition video link, redukce na HDMI)
o Bluetooth 3.0
• Baterie: 1730 mAh

Produktové fotografie včetně kompletních specifikací naleznete na press.amic.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse