Synology NAS - XS serie pro podnikové nasazení

27. 6. 2011 19:52    Rubrika: Tiskové zprávy

Kobe představuje nové Synology NAS - XS serie pro podnikové nasazení

Synology NAS - XS serie pro podnikové nasazení

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Firma Kobe jako distributor Synology Inc. představuje ucelenou řadu výkonných NAS serverů Synology určených pro náročné podnikové nasazení. Nové modely dovolují dosáhnout kapacity úložiště přes 100TB a přenosových rychlostí přes 1000 MB/s.

Vlajkovou lodí se stává XS serie, poskytující mimořádnou výkonnost, škálovatelnost, spolehlivost a širokou funkcionalitu. Díky kvalitnímu managementu a podpoře všech běžných virtualizačních platforem umožní rychlé začlenění do podnikové struktury a zajistí prakticky okamžité zvýšení dostupné kapacity pro ukládání dat.

Modely XS serie jsou dostupné ve dvou variantách:
Desktop verze DS3611xs se 12 pozicemi pro SATA disky
Rack mount verze RS3411xs s 10 pozicemi pro SATA disky.
Podniky potřebují rychlý a spolehlivý přístup k důležitým datům. Oba modely NAS disponují výkonným procesorem Intel Dual Core 3.1GHz a 2GB ECC pamětí s možností jejího rozšíření až na 8GB. Síťové připojení zajišťují čtyři Gigabitové LAN porty s funkcí agregace linky a failover. Díky expanznímu slotu lze osadit kartu se dvěma 10GbE porty a maximalizovat tak přenosovou rychlost. Pro vyšší spolehlivost je Rack verze RS3411xs dostupná také ve variantě s redundantním napájecím zdrojem (RS3411RPxs).

Pokud dojde k vyčerpání kapacity těchto NAS serverů, lze pomocí expanzních jednotek DX1211, resp. RX1211 kapacitu rozšířit až na celkových 108TB u modelu DS3611xs, resp. 102TB u modelu RS3411xs (při využití 3TB pevných disků). NAS servery a rozšiřovací jednotky jsou propojeny speciálním kabelem InfiniBand, který zajišťuje velkou šířku pásma a spolehlivé spojení.

Přes vysokou výkonnost si tyto stanice zachovávají velice nízkou spotřebu jak při provozu (116W pro DS3611xs, 128W pro RS3611xs), tak při hibernaci disků (59W a 78W). Spotřeba je uváděna při plném osazení standardními 3,5“ disky. Spolehlivost je podložena 3letou zárukou.

Díky komplexní podpoře iSCSI představují tyto servery ideální úložiště pro hlavní virtualizační platformy VMware® vSphere™, Citrix® XenServer™ a Microsoft® Hyper-V™. Snadné začlenění serverů do podnikového prostředí je zajištěno i podporou služby Windows ADS a řízením přístupu Windows ACL. Kromě široké řady RAID zabezpečení jsou data chráněna i proti zneužití a to jak řízením přístupu, tak i 256bitovým AES šifrováním.

Uvedené NAS servery využívají systém DiskStation Manager 3.1 (DSM 3.1), což je unifikovaný plně lokalizovaný operační systém používaný ve všech stanicích Synology. Systém efektivně řeší centralizované sdílení a zálohování dat mezi platformami Windows, Mac® a Linux. Dalšími klíčovými aplikacemi jsou Web Station pro hostování webových stránek, Mail server, Dohledová stanice s podporou IP kamer, mobilní přístup a další.

Nová XS serie Synology NAS není určena pro on-line prodej.
Všechny modely jsou aktuálně dostupné v distribuční síti.

Doporučené prodejní ceny bez DPH:
Synology DS3611xs: 47.250 Kč
Synology RS3411xs: 47.250 Kč
Synology RS3411RPxs: 65.980 Kč

Tiskové zprávy

Diskuse