Acer Aspire One 722 s technologií AMD APU Fusion

28. 6. 2011 13:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Senzační multimediální zážitky

Acer Aspire One 722 s technologií AMD APU Fusion

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Nepřehlédnutelný design, elegantní styl a vše, co potřebujete k vynikající zábavě na cestách včetně delší výdrže baterie. Takový je ve stručnosti nový Aspire One 722.

Aspire One 722 byl od počátku vyvíjen se záměrem spojit elegantní a stylový vzhled s úžasným výkonem, který umožní uživatelům vychutnat si multimédia v nejvyšší kvalitě – filmy, hry, fotografie a videa bez ohledu na to, kde se právě nacházejí. Netbook osazený procesorem AMD Fusion Accelerated Processing Unit (APU) dokáže zprostředkovat neobyčejné zážitky a ohromující multimediální obraz ve vysokém rozlišení kdykoli a kdekoli.

Aspire One 722 je vybaven technologií AMD APU Fusion, která spojuje procesor AMD C-50 s grafikou AMD Radeon™ HD 6250 a podporuje nejmodernější grafické standardy, dokáže zpracovat obraz v reálném čase a zlepšuje ostrost barevných přechodů, zvládne snadno jakoukoli úlohu. Nyní si můžete vychutnat video v plném vysokém rozlišení na internetu, streamovat video až 3x rychleji anebo sledovat filmy ve vysokém rozlišení.

Aspire One 722 je nejen dokonale připraven k surfování na internetu a k využití výhod současného vizuálního digitálního prostředí, avšak dokáže efektivně plnit i každodenní úlohy, jako např. elektronickou poštu, chatování, prohlížení fotografií, úpravu dokumentů, a rovněž umožňuje používat multitasking i při práci s náročnými aplikacemi. Podpora rychlé paměti DDR3 usnadňuje řešení i těch nejnáročnějších úloh.

Aspire One 722 však vyniká nejen výkonem. Netbook v barevných odstínech Aquamarine, Burgundy Red a Diamond Black je vybaven lesklým, třpytivým víkem s texturou se vzorem vln na vodní hladině. Měkký matný povrch plochy pro opření dlaní ladí s barvou víka a prsty ani dlaně na něm nezanechávají otisky. Tenký (přesně 1”) a kompaktní (pouze 1,35 kg se šestičlánkovou baterií) počítač lze snadno uložit do tašky či batohu a přesto je vybaven 11.6” displejem, který je určen pro pohodlné používání.
Psaní na klávesnici Acer FineTip standardní velikosti je příjemné a umožňuje pracovat s vysokou produktivitou i na cestách. Klávesnici doplňuje vícedotykové ukazovací zařízení, které zajišťuje snadnou navigaci i bez myši - pouhým pohybem prstů lze přetáčet dokumenty, otáčet obrázky, zvětšovat je či zmenšovat anebo surfovat na webu.

Nový netbook je vybaven 29,5 cm (11.6”) displejem Acer CineCrystal™ s vysokým jasem, podsvícením LED diodami, rozlišením HD a poměrem stran 16:9, a tedy je ideální nejen pro zábavu, ale i na práci. K tomu účelu je opatřen portem HDMI, k němuž lze jednoduše připojit televizor s vysokým rozlišením anebo videoprojektor a sledovat obsah na velké ploše v rozlišení 1080p, a tak zprostředkovat jedinečné zážitky.

Široká nabídka připojení včetně Wi-Fi, LAN a volitelného 3G modulu nebo Bluetooth® rozšiřuje možnosti komunikace na cestách a umožňuje zůstat ve styku se všemi, na nichž vám záleží. Pokud chcete hovořit tváří v tvář, fotografovat anebo využít videokonference oceníte webovou kameru Acer Crystal Eye a software Acer Video Conference Manager, který zlepšuje kvalitu obrazu a umožňuje okamžitě odesílat fotografie, dokumenty a obrazovky.

Aspire One 722 využívá řešení šetrná k životnímu prostředí v průběhu všech fází životnosti výrobku - ve výrobě, balení a recyklaci. Splnění předpisu Energy Star® v5.0 a směrnic RoHS a WEEE EU představuje záruku efektivního využití energie, správného používání a likvidace nebezpečných látek. Panel podsvícený LED diodami dokazuje, že netbook neobsahuje rtuť a dosahuje 22,2% úspory energie ve srovnání s běžnými displeji netbooků.

Technické údaje Aspire One 722
Operační systém:1 Originální Windows® 7 Home Premium 64bitový2
Originální Windows® 7 Home Basic 64bitový2
Originální Windows® 7 Starter
Rozměry a hmotnost:1 Rozměry
285 (š) x 202 (h) x 25,4 (v) mm (11,22 x 7,91 x 1.96”)
Hmotnost
1,46 kg (3,21 lbs)3 se šestičlánkovou baterií
1,35 kg (2,97 lbs)3 se tříčlánkovou baterií
Volitelné barevné provedení: Aquamarine, Diamond Black, Burgundy Red
Procesor a čipset:1 Procesor řady AMD C-50 (1 MB L2 cache, 1 GHz, DDR3 1066 MHz, 9 W)
AMD A50M Fusion™ Controller Hub
Paměť:1, 4, 5 Jeden modul soDIMM s podporou single-channel DDR3 SDRAM
• až 2GB integrovaná systémová paměť DDR3
• až 1GB systémová paměť DDR3 (pouze pro Windows® 7 Starter pro malé notebooky)
Displej:1 11,6" LCD displej Acer CrystalBrite™ TFT s podsvícením LED diodami, s vysokým jasem (200 nit), s vysokým rozlišením 1366 x 768 pixelů
Bez obsahu rtuti, šetrný k životnímu prostředí
Poměr stran 16:9
Grafika:1 Grafika ATI Radeon™ HD 6250 s 256 MB vyhrazenou systémovou pamětí s podporou Unified Video Decoder 3 (UVD2), OpenCL® 1.1, OpenGL® 3.1, technologie OpenEXR High Dynamic-Range (HDR), Shader Model 5.0, Microsoft® DirectX® 11
Podpora dvou displejů
16,7 miliónů barev
Externí rozlišení/obnovovací kmitočet:6
• port VGA až 1920 x 1200: 60 Hz
• port HDMI® až 1920 x 1080: 60 Hz
Dekódování MPEG-2/DVD
Dekódování WMV9 (VC-1) a H.264 (AVC)
Rozhraní HDMI® (High Definition Multimedia Interface) s podporou HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection)
Ukládání dat: Pevný disk
• 160/250 GB nebo větší1, 7
Víceformátová čtečka paměťových karet s podporou:
• Secure Digital™ (SD) Card, MultiMediaCard™ (MMC), Memory Stick™ (MS), Memory Stick PRO™ (MS PRO), xD-Picture Card™ (xD)
• Podpora paměťových karet s adaptérem: miniSD™, microSD™, Memory Stick Duo™, Reduced-Size Multimedia Card (RS-MMC), Memory Stick PRO Duo™
Zvuk: Podpora zvuku s vysokým rozlišením
Dva zabudované stereofonní reproduktory
Kompatibilní s MS-Sound
Vestavěný digitální mikrofon
Webová kamera: Řešení Acer Video Conference1, které zahrnuje:
• Webová kamera Acer Crystal Eye
• Software Acer Video Conference Manager s technologií Video Quality Enhancement (VQE) a podporou online videohovorů8
Bezdrátové a pevné připojení k síti: WLAN:1, 9, 10
• Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED™
• Acer InviLink™ 802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED™ (dostupný pouze v Rusku, Pakistánu a na Ukrajině)
• podpora bezdrátové technologie Acer SignalUp™
WPAN:1
• Bluetooth® 3.0+HS (pouze pro Windows® 7)
WWAN:1, 7 UMTS/HSPA v pásmech 850/900/1900/2100 MHz a GSM/GPRS/EDGE (850/900/1800/1900 MHz) s možností upgrade na 7,2 Mb/s HSDPA a 5,7 Mb/s HSUPA (modely s 3G)
Lokální síť: Fast Ethernet
Síťový adaptér a baterie:1 Certifikace baterie podle Product Safety Electric Appliance and Materials (PSE)
Síťový adaptér
Dvoupólový 40W síťový adaptér Acer MiniGo:
• 93,2 (š) x 32,2 (h) x 42,5 (v) mm (3.66 x 1.26 x 1.67”)
• 180 g (0,39 lbs.)3 s 250cm kabelem pro připojení k notebooku
Baterie
• Tříčlánková Li-ion baterie 24,4W/2200 mAh
Výdrž baterie: 3,5 hodiny11
• Šestičlánková Li-ion baterie 48 W 4400 mAh
Výdrž baterie: 7 hodiny11
Vstup a ovládání: Klávesnice
Klávesnice Acer FineTip standardní velikosti s 84/85/88 klávesami s mezinárodní jazykovou podporou
Ukazovací zařízení
Vícedotykové ukazovací zařízení s podporou přetáčení a otáčení obrazovky či stránky dvěma prsty
Vstupy a výstupy: Víceformátová čtečka paměťových karet
Tři porty USB 2.0
Port pro připojení externího displeje (VGA)
Konektor pro sluchátka/reproduktor/line-out
Konektor pro připojení mikrofonu
Port Ethernet (RJ-45)
Konektor pro připojení síťového adaptéru.
Port HDMI™ s podporou HDCP
Ochrana soukromí: Ochrana BIOS heslem uživatele, ochrana heslem správce, ochrana pevného disku heslem
Slot pro zámek Kensington
Software:12 Produktivita: Acer ePower Management; Acer eRecovery Management; Adobe® Flash® Player 10.1; Adobe® Reader® 9.1; eSobi™; Bing™ Bar; předinstalovaný Microsoft® Office 2010 (aktivace vyžaduje zakoupení produktového klíče)13; Microsoft® Office Starter 201014; Norton™ Online Backup
Zabezpečení: McAfee® Internet Security Suite Trial15; McAfee® Virus Definitions
Komunikace a ISP: Acer Crystal Eye; Acer Video Conference Manager1; Microsoft® Silverlight™; Skype™; Windows Live™ Essentials 20111
Webové odkazy a utility: Acer Accessory Store1 (pouze Belgie, Francie, Německo, Itálie, Nizozemí, Španělsko, Švédsko, Velká Británie); Acer Identity Card; Acer Registration; Acer Updater; Customized Internet Explorer® 8; eBay® shortcut 20091 (pouze Kanada, Francie, Německo, Itálie, Mexiko, Španělsko, Velká Británie, USA); zkratka Netflix1 (pouze USA)
Splnění ekologických předpisů: ENERGY STAR®
WEEE
RoHS
Bez obsahu rtuti
Volby a příslušenství: Balení obsahuje:
• Tří až šestičlánková baterie Li-ion
Volitelné doplňky:
• Modul soDIMM 1 GB/2 GB DDR3 1066 MHz
• Šestičlánková baterie Li-ion
• Dvoupólový 40W síťový adaptér Acer MiniGo
• Externí pevný disk s rozhraním USB
• Externí optická mechanika s rozhraním USB
Záruka: Jednoletá mezinárodní záruka (ITW)
1. Specifikace závisí na modelu.
2. Pouze 64bitový software umožňuje využít přednosti 64bitového zpracování.
3. Hmotnost se může lišit v závislosti na konfiguraci notebooku, dílech namontovaných prodejcem, provedení ve výrobě a zvoleném přídavném vybavení.
4. Sdílená systémová paměť může být přidělena pro podporu grafiky v závislosti na velikosti systémové paměti a dalších faktorech. Skutečná velikost systémové paměti, která je k dispozici operačnímu systému, bude zmenšena o velikost paměti využívanou grafickým řešením a zdroji, které potřebuje operační systém.
5. Systém je dodáván s pamětí DDR3 1 333 MHz, avšak skutečná frekvence paměti může záviset na podpoře procesoru/čipsetu.
6. Rozlišení/obnovovací frekvence závisí na vlastnostech monitoru a nastavení barev/hloubky.
7. 1 GB = 1 miliarda bytů. Skutečná kapacita naformátovaného média je menší a může se lišit v závislosti na předinstalovaném software a operačním systému. Acer eRecovery Management využívá až 10 GB uvedené kapacity pevného disku jako vyhrazený prostor pro zálohování.
8. Dva notebooky Acer s dvoujádrovými procesory, které podporují VQE, jsou nezbytné, pokud si chcete vychutnat výjimečné přednosti a zvýšený výkon této technologie.
9. Skutečná propustnost dat může záviset na stavu sítě a faktorech prostředí, např. na provozu v síti, režii sítě, konstrukci budovy a nastavení přístupového bodu.
10. Acer Nplify™ je bezdrátové řešení s vysokou propustností, které zaručuje vynikající výkon a spolehlivé spojení při používání aplikací pro přenos hlasu, obrazu a dat. Wi-Fi CERTIFIED® podporuje bezdrátovou technologii Acer SignalUp™ a splňuje standardy 802.11a/b/g a 802.11b/g.
11. Uvedená výdrž baterie je založena na testování v produktivním režimu MobileMark 2007® a s aktivovaným bezdrátovým spojením. Více informace o testech MobileMark2007® naleznete na webových stránkách na adrese www.bapco.com. Údaje o výdrži baterie jsou udávány pouze pro srovnání. Skutečná výdrž baterie závisí na modelu, konfiguraci, aplikacích, nastavení řízení spotřeby, provozních podmínkách a používaných funkcích. Maximální kapacita baterie se snižuje v závislosti na času a délce používání.
12. Dodávaný balík software může záviset na konfiguraci hardware, operačním systému a místní dostupnosti.
13. Je třeba zakoupit produktový klíč k Office 2010, aby bylo možné aktivovat jednu z následujících sad Office 2010, které jsou předinstalovány v tomto osobním počítači: Office Home a Student 2010, Office Home a Business 2010, Office Professional 2010.
14. Obsahuje Microsoft® Word a Excel s omezenou funkčností a reklamou, avšak neobsahuje PowerPoint a Outlook. Je třeba zakoupit Office 2010, abyste bylo možno využívat veškeré funkce.
15. Délka zkušební doby závisí na příslušné oblasti a specifikaci. 365denní zkušební doba pro Čínu, Tchaj-wan, Hongkong a Singapur (v modelech s OS v tradiční a zjednodušené čínštině), 60denní zkušební doba pro ostatní oblasti.

Tiskové zprávy

Diskuse