CISCO Systems - součástí Schneider Electric platformy EcoStruxure

28. 6. 2011 13:22    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti CISCO Systems a Schneider Electric budou moci díky vzájemné integraci systémů nabídnout svým zákazníkům ještě vyšší úspory ve spotřebě energií.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Senior Vice President ze segmentu strategie automatizace budov Jean-Yves Blanc řekl:
“Naši zákazníci se chtějí orientovat na hlavní aktivity svého byznysu a ostatní mít snadno a nákladově efektivním způsobem pod kontrolou. Energie jsou jedním z důležitých provozních nákladů, které jsme jim schopni pomoci zredukovat a ovládat prostřednictvím propojení systémů monitoringu a řízení spotřeby elektrické energie přes IP sítě. To je přesně to o čem je „EcoStruxure / EnergyWise.“ Jsme potěšeni, že se můžeme v tomto smyslu spojit se špičkovým specialistou v IT komunikacích jako je právě CISCO a přinést tím vzájemný prospěch našim zákazníkům. Toto je skutečný proces konvergence IP technologií na nejvyšší úrovni. Schneider Electric je hrdý na to, že si CISCO vybralo právě naši společnost jako specialistu v oblastech energetického managementu budov, infrastruktury a průmyslových procesů.

Petr Motýl, Vicepresident Automatizace budov společnosti Schneider Electric v České republice uvádí: "Dnes jsme schopni šetřit až 30% energií v residenčních, komerčních i průmyslových budovách díky monitoringu a automatizaci pro řízení energetických toků. Prostřednictvím EcoStruxure a jednoduché a efektivní komunikační platformy EnergyWise budeme schopni zákazníkům nabídnout další snížení spotřeby energií."

EcoStruxure je systémová architektura aktivního řízení spotřeby energie od elektrárny po zásuvku. Systémová architektura EcoStruxure vám umožní vidět, měřit a ovládat spotřeby energií ve vašem datovém centru, průmyslové továrně, budově a energetické infrastruktuře s garantovanou kompatibilitou a integrovaným zabezpečením napříč kritickými oblastmi.

Základem EnergyWise je inteligentní IP síť se switchi a koncovými zařízeními schopnými monitorovat, řídit, regulovat a tím snižovat spotřebu energie u zařízení jako jsou IP telefony, bezdrátové AP a v dalších fázích též PC, kancelářská osvětlení, klimatizace či vytápění a dalšího vybavení kancelářských budov. EcoStruxure/EnergyWise je otevřenou technologií, kterou budou moci využít další výrobci a dodavatelé kancelářské techniky či vybavení budov.

Uvedená technologie by podle představitelů CISCO a zákazníků, kteří se účastní pilotních projektů, mohla nabídnout až třicetiprocentní celopodnikové úspory energie.
Filozofií EcoStruxure/EnergyWise je poskytnout trojici základních funkcí:
Měření - informace o spotřebě zařízení připojených k síti /telefony, AP, PC, systémy budov/
Report - zobrazení energie a úspor, korelace spotřeby a zásahů (vizualizace)
Regulace - nastavení pravidel pro zapínání a vypínání zařízení apod.

Tiskové zprávy

Diskuse