Fujitsu CELSIUS W510 - pracovní stanice s Cold Plug konektorem

28. 6. 2011 20:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Fujitsu uvádí na trh nový CELSIUS W510, první pracovní stanici s Cold Plug konektorem. Kombinace špičkového grafického výkonu s pohodlným šasi zajišťuje nové pracovní stanici Fujitsu CELSIUS prvotřídní výkon s nízkou hlučností.

Fujitsu CELSIUS W510 - pracovní stanice s Cold Plug konektorem

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

„Cold Plug konektor umístěný na přední straně pracovní stanice, umožňuje přístup k pevnému disku bez otevření šasi. Díky tomu je přidání dalšího pevného disku velmi snadné,“ popisuje Jan Šplíchal, produktový manažer Fujitsu Technology Solutions“. Zvýšení úložné kapacity je významným přínosem hlavně pro uživatele pracující s velkými soubory. Kromě toho Cold Plug umožňuje snadné vyjmutí pevného disku např. z bezpečnostních důvodů. Další možností je využití Cold Plug pro připojení druhého pevného disku pro místní zálohování.

„Díky novému šasi, vylepšenému tepelnému řízení a tichým ventilátorům má Fujitsu CELSIUS W510 nejlepší výsledky v oblasti měření hlučnosti ve své třídě. Pro společnosti, které mají kanceláře plné pracovních stanic, to znamená tišší a tím pádem i produktivnější pracovní prostředí,“ doplňuje Šplíchal.

Nejrychlejší dostupné procesory, včetně vysoce výkonného multijádrového Intel® Core™ druhé generace a čtyřjádrového procesoru Intel® Xeon®, grafické karty a pevného disku zajišťují vysokou produktivitu a vynikající výkon pracovní stanice Fujitsu CELSIUS W510. Model CELSIUS W510 má ISV certifikaci, která zaručuje, že profesionální aplikace běží hladce a spolehlivě. Díky tomu je velmi snadné integrovat stanici do stávajícího IT prostředí společnosti.

"Nový CELSIUS W510 je tou pravou volbou pro profesionály z oblasti strojírenství, finančních služeb, kartografie a architektury, stejně jako z mnoha dalších oblastí, kde je nezbytný vysoký výkon počítače. Je navržen tak, aby svým tichým provozem minimálně zatěžoval pracovní prostředí, aby se snadno udržoval a zároveň si zachoval vysokou výkonnost. Vhodnou pro ty nejnáročnější výpočetní úkoly,“ říká Rajat Kakar, vice-president divize pracovních stanic ve Fujitsu Technology Solutions.

Nový Fujitsu CELSIUS W510 je na českém a slovenském trhu k dispozici za cenu od 25.400 Kč bez DPH dle konkrétní konfigurace.

Tiskové zprávy

Diskuse