Nokia Create for Millions - celosvětová soutěž pro vývojáře

28. 6. 2011 20:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Create for Millions – soutěž pro uživatele a vývojáře vyzdvihuje rostoucí zájem o aplikace na mobilních telefonech Nokia

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Telefony Nokia na platformě Series 40 přináší web a nyní i aplikace pro další miliardu lidí

Společnost Nokia dnes představila celosvětovou soutěž „Create for Millions“ (Vytvářejte pro miliony), která propojuje koncové uživatele a vývojáře a motivuje je k vytváření aplikací pro mobilní telefony Nokia s platformou Series 40. Soutěž Create for Millions nabízí vývojářům příležitost nabídnout své Java a webové aplikace milionům uživatelů po celém světě a navíc vyhrát peněžité i nepeněžité výhry v hodnotě 1 000 000 eur. Mobilní telefony Nokia s platformou Series 40 hrají klíčovou roli ve strategii společnosti zacílené na zprostředkování internetu pro další miliardu obyvatel planety, zejména pak na rozvíjejících se trzích, kde je mobilní telefon vůbec prvním prostředkem, jak se uživatelé mohou setkat s internetem. V současné době je na trhu více než půl miliardy mobilních telefonů Nokia s platformou Series 40, což z ní dělá co do počtu vůbec největší mobilní platformu na světě.

Od nápadu k aplikaci – Create for Millions pro uživatele.

Soutěž Create for Millions společnosti Nokia motivuje koncové uživatele, aby zasílali své nejlepší nápady na nové aplikace, které by rádi viděli ve svých mobilních telefonech Nokia na platformě Series 40. Autoři vítězných návrhů přitom budou mít možnost vidět na veletrhu Nokia World, který proběhne v druhé polovině letošního roku, jak se jejich nápady stávají skutečností a budou se moci setkat s vývojáři, kteří tyto aplikace vyvinuli. Kromě samotné účasti na konferenci Nokia World, který jim zaplatí společnost Nokia, si navíc budou moci vítězové užít svých aplikací na telefonech Nokia na platformě Series 40, které na konferenci Nokia World dostanou.

Koncoví uživatelé mohou zasílat své návrhy na nové aplikace ve třech kategoriích: zdraví a vzdělávání, sociální sítě a lokační služby nebo hry a zábava. Uživatelé navíc mohou také hlasovat pro jednotlivé návrhy, přidávat k nim své komentáře nebo spolupracovat na rozvoji již přihlášených nápadů.

Vývojářská soutěž nabízí výhry v hodnotě jednoho milionu euro

Telefony Nokia na platformě Series 40 zaznamenaly za poslední dva měsíce 35% nárůst počtu stažených aplikací a představovaly zhruba čtvrtinu všech stažení v Ovi Obchodě. Soutěž společnosti Nokia Create for Millions rozšiřuje tuto příležitost k růstu a nabízí vývojářům sérii peněžitých a nepeněžitých výher v celkové hodnotě jednoho milionu eur.

Vývojáři mohou do soutěže zasílat své Java a webové aplikace určené pro mobilní telefony Nokia na platformě Series 40 celkem ve čtyřech kategoriích:
• V centru vědění – aplikace zaměřené na zpravodajství a lokálně relevantní informace
• Zábava a hry – hry a aplikace zaměřené na zábavu
• Emoční blízkost – aplikace zaměřené na sociální sítě
• Přístup ke znalostem – aplikace zaměřené na zvyšování kvality života, například vzdělávání a zdraví
Pro každou ze čtyř soutěžních kategorií uvedených výše je vypsáno 10 peněžitých výher s hlavní cenou 50 000 EUR v každé z kategorií. Nejlepší aplikace z každé kategorie vyhrají také řadu nepeněžitých výher jako je hodnocení uživatelské přívětivosti nebo asistence s tvorbou marketingové strategie pro aplikaci. Aplikace, které přijdou s nejlepším dotykovým ovládáním nebo s nejlepším využitím aktuální polohy uživatele a celkově nejlepší webová aplikace pro Series 40 navíc získají speciální ceny.

Brzy budou také oznámeny regionální mutace této globální vývojářské soutěže, které nabídnou i další ceny určené pro vývojáře z daného regionu.

„S nejnovějšími dual-SIM mobilními telefony Nokia na platformě Series 40, jako je například Nokia C2-03 vybavená webovým prohlížečem Nokia Browser, mohou zákazníci využívat webové aplikace třetích stran rychleji, plnohodnotněji a také s výrazně nižšími náklady na datové přenosy,“ uvedl Marco Argenti, senior viceprezident, divize Developer Experience společnosti Nokia. „Tato soutěž vzájemně propojuje nápady kreativních koncových uživatelů a schopnosti vývojářů, díky čemuž má vynikající předpoklady k vytvoření skvělých, lokálně relevantních aplikací.“

Koncoví uživatelé se mohou o soutěži dozvědět na stránkách http://www.nokia.com/create4millions, kde také mohou přihlásit své nápady. Soutěž o nejlepší nápad na aplikaci je součástí Nokia IdeasProject, online komunity určené pro kohokoliv na světě, kdo se chce podělit o své nápady. IdeasProject vytvořila společnost Nokia coby platformu pro oboustrannou výměnu inovativních nápadů mezi koncovými uživateli a vývojáři. Uživatelé mohou své soutěžní příspěvky zasílat až do 20. září 2011.

Detailní informace o vývojářských nástrojích, podmínkách soutěže, způsobu hodnocení a cenách určených pro vývojáře jsou k dispozici na webových stránkách Nokia Developer http://developer.nokia.com/create4millions. Uzávěrka přihlášek je 20. září 2011.

Tiskové zprávy

Diskuse