Notebooky Acer TravelMate Timeline 8573 a 8473

30. 6. 2011 20:30    Rubrika: Tiskové zprávy

Neomezená mobilita a vynikající výkon

Notebooky Acer TravelMate Timeline 8573 a 8473

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Co je lepší než dlouhá výdrž baterie? Dlouhá výdrž baterie a výkon, který zvládne i ty nejnáročnější úlohy. Notebooky Acer TravelMate Timeline řady 8x73 nové generace byly od počátku vyvíjeny se záměrem dosáhnout nekompromisního výkonu, vynikajícího zabezpečení, snadné ovladatelnosti a současně i vyšší produktivity díky více než osmihodinové výdrži baterie .

Bezpečnost představuje jeden z nejdůležitějších požadavků profesionálních uživatelů. Notebooky, které obsahují cenné informace a často nenahraditelná data, jsou ohroženy mnohem více než stolní počítače únikem dat a fyzickou krádeží. Dokonalejší zabezpečení integrovanými řešeními správy tedy představuje nejvyšší prioritu z hlediska ochrany investice uživatele. Z toho důvodu společnost Acer vybavila laptopy TravelMate Timeline sadou nejdůležitějších nástrojů Acer ProShield pro zabezpečení a správu, která spojuje základní funkce v jednotném uživatelském rozhraní.

Acer ProShield chrání notebook proti nežádoucímu přístupu od úrovně BIOS po úroveň aplikací. Je vybavena autentizací před zavedením operačního systému (PBA) s ochranou heslem BIOS/pevného disku, alternativním přihlášením k Windows vestavěným snímačem otisků prstů a heslem TPM pro ochranu dat. Kritické soubory mohou být chráněny šifrováním a uloženy na vlastním “Osobním bezpečném disku” (PSD). Utilita File Shredder trvale odstraní nežádoucí soubory nebo složky z počítače bez možnosti obnovení. Snadná ovladatelnost je samozřejmostí. Sada Acer ProShield obsahuje rovněž automatické řešení pro aktivní vzdálenou a průběžnou správu IT zařízení.
Řešení Acer BioProtection Fingerprint, které je vybaveno řešením autentizace zavádění operačního systému, zabraňuje neoprávněnému přístupu k systému, zajišťuje ochranu dat prostřednictvím špičkové biometrické technologie a spolu s řešením Trusted Platform Module (TPM) zaručuje neporušenost klientské platformy. TPM rovněž chrání pevný disk a hlásí události důležité pro bezpečnost. Navíc dokáže zjistit i změnu konfigurace. Acer Backup Manager umožňuje snadno zálohovat data a soubory a tím chránit důležité údaje pro případ nehody nebo selhání systému. Acer eRecovery Management obnoví systém, je-li to nutné, a uživatel tedy může být za všech okolností zcela klidný.
Technologie Acer DASP (Disk Anti-Shock Protection), jíž jsou vybaveny notebooky Acer TravelMate Timeline 8x73, chrání pevný disk proti běžným rizikům, která ohrožují počítač na cestách, a zaručuje fyzickou neporušenost dat. Pevný disk je pružně uložen v systému a tím je dosaženo účinnějšího tlumení nárazů. Výsledkem je podstatné snížení rizika selhání pevného disku a vyšší hodnota MTBF (střední doby bezporuchového provozu).

Nové notebooky TravelMate Timeline jsou vybaveny inovativní technologií Acer DustDefender, která zabraňuje usazování prachu uvnitř počítače. Inteligentní mechanismus zajišťující otáčení ventilátoru a v opačném směru odstraňuje prach z počítače.

Notebooky TravelMate Timeline 8x73 jsou spolehlivě chráněny i proti rizikům mobilního života. Odolná konstrukce šasi s rámem ze slitiny hořčíku a hliníku rovnoměrně přenáší všechny vnější síly a odolává extrémním tlakům. Závěs z kovové slitiny se zesílenou cívkou se vyznačuje velmi vysokou pevností a funkce Autolock zajišťuje spolehlivé zavření víka, a chrání tak LCD displej.

Procesory Intel® Core™ druhé generace, jimiž jsou vybaveny nové notebooky TravelMate 8573 a 8473, pracují s aplikacemi až o 60% rychleji ve srovnání s procesory předcházející generace. Navíc inteligentně přizpůsobují výkon prováděné úloze, a přispívají tedy k rychlejší odezvě multitaskingu a současně i k efektivnímu využití energie. Grafika Intel® HD Graphics 3000 zajišťuje ostřejší obraz a věrnější barvy, které přispívají k vynikajícímu vizuálnímu podání. Grafický procesor s technologií NVIDIA® Optimus™ zvyšuje grafický výkon bez zkrácení výdrže baterie. Podpora zobrazení na více displejích posouvá produktivitu na vyšší úroveň a usnadňuje práci s více aplikacemi najednou..

Ohromující prezentace s videem v jedinečné kvalitě, rychlé surfování na webu a komunikace s bezkonkurenčním podáním detailů pomáhají uživatelům zvýšit produktivitu a představit srozumitelnějším a poutavějším způsobem hlavní myšlenky. Díky technologii Intel® Wireless Display mohou tyto notebooky sdílet prezentace nebo videa na displejích či na televizorech s vysokým rozlišením prostřednictvím snadno nastavitelného bezdrátového spojení. Plynulé přehrávání videí v plném vysokém rozlišení a výjimečně jasný obraz i zvuk přispívají k jedinečnosti každé prezentace.

Kromě vysokého výkonu představuje další důležité hledisko životnost baterie. Notebooky řady TravelMate Timeline 8x73 mohou dosáhnout až osmihodinové výdrže, a tedy vás nenechají na holičkách uprostřed důležité akce. Navíc jsou vybaveny baterií Acer PowerSmart s dlouhou životností, která je až trojnásobná ve srovnání s běžnými bateriemi (1000 resp. 300 nabíjecích cyklů) a uchovává si 80% kapacitu po 1000 cyklech. Baterie vydrží déle, a tedy ji nemusíte tak často vyměňovat.

Tyto notebooky jsou dále vybaveny systémem Acer InstantView, který poskytuje okamžitý přístup k důležitým datům, a umožňuje tedy uživatelům efektivně a proaktivně plnit pracovní úkoly. Acer InstantView je linuxový operační systém, který zaručuje rychlé zavedení. Za pouhých 8 sekund tak budete mít přístup k aplikacím Kalendář, Dokument, E-mail a Kontakty, a můžete tedy okamžitě získat potřebné informace a tím zvýšit svou produktivitu.

Nové notebooky řady TravelMate 8x73 Timeline, nabízené ve dvou formátech 35,5 cm (14”) a 40 cm (15.6”), jsou vybaveny displeji Acer ComfyView s podsvícením LED diodami, poměrem stran 16:9, vysokým rozlišením 1366x768 HD a vysokým jasem, které se vyznačují neobyčejně ostrým obrazem a zlepšenou čitelností. Notebooky byly vyrobeny přímo pro život na cestách: jsou neobyčejně tenké (o něco více než 1”) a lehké - váží od 2,3 kg (14,0” model) do 2,6 kg (15.6” model).

Přes svou nízkou hmotnost mohou být vybaveny až 750GB pevným diskem, který má dostatečně velkou kapacitu pro ukládání stále větších digitálních archívů a rovněž umožňuje rychleji zavádět operační systém i aplikace. Mohou být dodány s diskem 128GB Solid State Drive, který lze využít jako systémový disk k podstatnému zvýšení rychlosti operačního systému. Mechanika DVD-Super Multi double-layer a vestavěná víceformátová čtečka paměťových karet s podporou nejrozšířenějších formátů zjednodušují sdílení dat a rozšiřují možnosti pro jejich ukládání. Tyto notebooky jsou osazeny až 8GB pamětí DDR3, která výrazně zvětší šířku pásma datových přenosů, a tedy podporuje rychlejší multitasking a přispívá k nižší spotřebě.

Modely TravelMate Timeline 8x73 mohou být rovněž používány s dokovací stanicí Acer ProDock, která je vybavena velkým množstvím vstupů a výstupy, jako např. porty USB 3.0/2.0, portem Display Port, portem DVI, portem HDMI, portem VGA a její ergonomický design zaručuje bezpečné a jednoduché vedení kabelů. Acer proDock s rozměry 38 cm (š) x 16 cm (d) x 3 cm (v) se vyznačuje kompaktním provedením, vhodným do jakéhokoli prostoru, a snadným připojením.

Port USB 3.0 přenáší data mezi počítačem a externími zařízeními až 10x rychleji než rozhraní předcházejícího standardu. Power-Off USB Charging umožňuje nabíjet smartphone nebo jiná USB zařízení bez nutnosti zapínat laptop. S laptopem jako nabíjecí stanicí můžete cestovat nalehko, protože si už nemusíte s sebou brát různé síťové adaptéry.

Design nových notebooků TravelMate vyvolává představu vysoké kvality a profesionality, zatímco elegantní linie a tenký profil probouzejí pocit efektivity a nadčasového stylu. Obsluhu usnadňují pečlivě navržené detaily. Klávesnice Acer FineTouch s výrazně velkým zdvihem kláves zajišťuje pohodlnější psaní, k němuž navíc u modelu 8573 přispívá numerický blok kláves. Jedinečný tvar kláves zabraňuje překlepům a usazování prachu. Mezerník a kurzorové klávesy mají vypouklý tvar, který usnadňuje jejich rozpoznání hmatem. Větší dotykové zařízení zaručuje vyšší přesnost a vícedotyková technologie umožňuje jednoduše provádět více funkcí. Zapuštěná plocha pro přetáčení usnadňuje navigaci. Funkční klávesy zvyšují produktivitu, protože zprostředkují okamžitý přístup k často používaným funkcím, jako např. zálohování, spuštění aplikací, vypnutí reproduktoru a zapnutí či vypnutí bezdrátového spojení.

Gigabit Ethernet pro ultrarychlé pevné připojení, WiFi s podporou Acer SignalUp™ s bezdrátovou technologií Nplify™, Bluetooth® 3.0 (v závislosti na konfiguraci) a integrovaný modul 3G v některých modelech: notebooky řady TravelMate Timeline 8x73 nabízejí široké možnosti připojení, které vám umožní zůstat ve spojení s vaší firmou, i když se nacházíte mimo kancelář. Řešení Acer Video Conference s webovou kamerou Acer Crystal Eye s vysokým rozlišením 1,3 MB a vestavěným mikrofonem umožňuje uspořádat videokonference v nejvyšší kvalitě, a tak zůstat v kontaktu s obchodními partnery.

Všechny notebooky Acer, určené pro profesionální použití, prošly mnoha testy spolehlivosti. Z toho důvodu splňují nejpřísnější kriteria tohoto odvětví a dosahují nejvyšší spolehlivosti. Navíc odpovídají požadavkům Energy Star® 5.0 a EPEAT® Silver, a tedy zaručují úsporu energie a delší životnost baterie.

Na všechny notebooky Acer je poskytována standardně jednoletá carry-in záruka (mezinárodní záruka ITW). Záruka může být prodloužena na tři roky službou AcerAdvantage, která se vztahuje i na náhodné poškození notebooku.

Tiskové zprávy

Diskuse