Úsporné LED žárovky Verbatim

30. 6. 2011 19:59    Rubrika: Tiskové zprávy

Verbatim přidává do sortimentu LED sedm nových úsporných žárovek

Úsporné LED žárovky Verbatim

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Verbatim představil sedm nových přírůstků do řady energeticky úsporných LED žárovek. Nové modely, jejichž provozní životnost činí 35 tisíc hodin, přinášejí 70% až 85% úsporu energie oproti konvenčním typům žárovek s porovnatelným světelným výkonem. Byly navržené jako přímá náhrada za obyčejné žárovky a zářivky určené k běžnému osvětlení.
Pětici z nových produktů tvoří směrové žárovky pro patici GU10. Ty operují v rozvodné síti při 200-240 VAC. I při spotřebě pouhých 4 W až 8 W jsou navržené jako náhrada za konvenční žárovky s výkonem 20 W až 60 W. Barevná teplota sahá od 2700K (teplá bílá) po 5300K (studená bílá) a minimální index podání barev (CRI) u těchto lamp činí 75-80, v závislosti na konkrétním modelu.
Nová LED směrová žárovka MR16 s paticí GU5.3 operuje při 12 VAC nebo DC. Tato 6,5W žárovka může být použita jako náhrada za 20W konvenční typ s provozní životností 35 tisíc hodin. Teplota vyzařovaného světla je 4200K (studená bílá) a minimální CRI dosahuje 75.
Další novinkou s nejvyšším světelným výkonem je 8W směrový model R83 určený pro šroubovací patici E27. Slouží jako náhrada za konvenční 60W žárovky, přičemž úspora energie zde dosahuje až 80 %. Stejně jako model MR16 i tento disponuje CRI 75, provozní životností 35 tisíc hodin a funkcí tlumení světla.
S výjimkou dvou 5,5W žárovek GU10 jsou všechny nové produkty stmívatelné.
Veškeré LED žárovky Verbatim jsou založené na fosforové vrstvě aplikované na modré LED diody. To vytváří široké spektrum bílého světla. Vestavěné čočky usměrňují světlo, zatímco elektrické obvody řídí efektivitu provozu, což umožní návratnost počáteční investice skrze úsporu energie a výjimečně dlouhou životnost. V Evropě spadá na osvětlení domácností a kanceláří přibližně 20 % veškeré elektrické spotřeby, proto má přechod na LED osvětlení významný vliv na celkovou spotřebu energie a tvorbu uhlíkové stopy. Na rozdíl od obyčejných žárovek obsahujících rtuť, LED žárovky žádné nebezpečné látky neobsahují.
LED žárovky Verbatim jsou dostupné u předních velkoobchodníků a maloobchodníků s elektronikou.

Tiskové zprávy

Diskuse