Sledování 3D televizoru a vliv na zdraví dětí

5. 7. 2011 20:38    Rubrika: Tiskové zprávy

POTVRZENO: LG CINEMA 3D NEŠKODÍ DĚTEM

Sledování 3D televizoru a vliv na zdraví dětí

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Americká optometrická asociace ukončila všechny dohady. Na svých webových stránkách jednoznačně potvrzuje, že sledování 3D televizoru nemá vliv na zdraví dětí. Kdo se tak bál nákupu 3D televizoru ze zdravotních důvodů, ten si jej může klidně pořídit. Navíc tento verdikt potvrzuje i český časopis Family Star, který nechal LG CINEMA 3D televizor testovat dětmi.

Americká optometrická asociace zkoumala, zda má sledování 3D obrazů vliv na zrak a vývoj dětí. Závěry jsou jednoznačné: Pro naprostou většinu dětí není sledování 3D obrazu nijak škodlivé a nemá vliv na jejich vývoj.“ Na 3D televizory se tak mohou bez obav dívat děti starší tří let. Během prvního roku života se teprve vytváří představy o prostorovém vnímání světa, ale tři roky jsou již bezpečný věk. Problémem není ani delší sledování 3D, zde však asociace upozorňuje na zdravý životní styl dětí – několikahodinové vysedávání před televizorem, ať už 2D nebo 3D, jim rozhodně neprospívá.

„Američtí odborníci potvrdili, že 3D televizory nejsou nijak škodlivé. Ovšem stávalo se, že některým divákům nedělalo sledování 3D dobře. Dostavovalo se pálení očí i bolest hlavy. To způsobuje technologie, kterou používají konkurenční značky. LG však používá technologii LG CINEMA 3D, která je pro sledování maximálně příjemná. Ta je založena na pasivní technologii. Nejsou tedy potřeba aktivní blikající brýle, které problémy způsobují,“ říká Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ.

Asociace dále upozorňuje, že obecně sledování televize není vhodné pro děti, které trpí epilepsií. Tato nemoc způsobuje, že pacienti jsou mnohem více citliví na světlo a jeho změnu. Pozitivem je, že 3D televizor pomůže rychle odhalit oční problémy. Pokud dítě nevidí 3D obraz, ukazuje to na oční vadu. Rodiče by pak měli své dítě vzít na vyšetření, které problém potvrdí. Včasné nošení brýlí může oční vadu odstranit, nebo aspoň zabránit jejímu zvětšování.

Že 3D technologie LG CINEMA 3D neškodí lidskému zdraví, to již potvrdil Prof. MUDr. Martin Filipec, CSc. z prestižní Evropské oční kliniky Lexum. Uživatelé 3D televizorů od LG se tak nemusí bát vzniku oční vady. To samé platí i pro děti. Český časopis Family Star testoval pasivní LG CINEMA 3D technologii dětmi a jednoznačně potvrdil, že 3D obraz je pro děti novým zážitkem, ze kterého navíc nebolí oči.

Jak dokonalý je 3D obraz z televizorů LG, to si každý může vyzkoušet v LG kamionu, který je na roadshow po České republice a na Slovensku. Města, kde bude kamion LG k vidění, můžete sledovat na www.facebook.com/lgecz.

Tiskové zprávy

Diskuse