Nadace Vodafone vyhlašuje cenu Grahama Mahera

7. 7. 2011 22:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Nadace Vodafone vyhlašuje cenu Grahama Mahera

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nadace Skupiny Vodafone dnes vyhlašuje cenu Grahama Mahera, aby tak uctila památku jednoho z nejaktivnějších lídrů společnosti, který dlouho působil jako generální ředitel Vodafonu i v České republice. Zároveň by tato cena měla podpořit celosvětový grantový program Rok jinak, který usiluje o přenos know-how z komerčního do neziskového sektoru.

O cenu Grahama Mahera se může ucházet kdokoli z 1 500 výherců programu Rok jinak Nadací Vodafone po celém světě. Výherce této ceny dostane 100 000 liber, aby mohl pokračovat ve svém angažmá v neziskové organizaci.

„Pro Grahama byly společensky odpovědné aktivity Vodafonu naprosto klíčové, což dokládá fakt, že založení Nadace Vodafone bylo úplně první aktivitou Vodafonu po převzetí Oskara,“ říká současný ředitel Nadace Vodafone Ondřej Zapletal a pokračuje: „Málokdo také ví, že Grahame stál za spuštěním grantového programu Rok jinak na Novém Zélandu.“

Grantový program Rok jinak, vlajková loď všech Nadací Vodafone po celém světě, si klade za cíl dlouhodobě personálně posílit neziskový sektor. Každoročně dává možnost až šesti profesionálům z komerčního sektoru strávit rok prací pro neziskovou organizaci dle svého výběru za stejný plat, na který byli zvyklí ze svého angažmá v businessu. Dalším více než deseti kandidátům umožňuje Rok jinak věnovat se práci v neziskovce po dobu několika měsíců.

Více informací o ceně Grahame Mahera naleznete zde: http://www.grahamemaheraward.com/?region=cz

Grahame Maher působil v letech 2006 až 2008 jako generální ředitel Vodafonu Česká republika. Jeho angažmá v České republice předcházelo působení ve Vodafonu ve Švédsku, kde spolu s vedením usilovně pracoval na změně postavení společnosti na vysoce konkurenčním trhu. Před tím působil na postech generálního ředitele Vodafonu na Novém Zélandu a v Austrálii. Grahame byl zaníceným stoupencem značky Vodafone a obchodního přístupu založeného na společenské odpovědnosti.

O Nadaci Vodafone:
Nadace Vodafone je 3. největší firemní nadací v ČR. Působí na trhu od roku 2005 a zaměřuje se především na rozvoj neziskového sektoru u nás, na podporu aktivit mladých lidí a na sociálně přínosné využití komunikačních technologií. Grantový program Rok jinak usiluje o přenos know how z komerčního do neziskového sektoru. Nadace je financována Vodafonem ČR a nadací Vodafone Group Foundation, která rozvíjí odpovědné aktivity Skupiny Vodafone po celém světě. V roce 2006 byla skupina Vodafone vyhodnocena jako společensky nejodpovědnější firma na světě a v roce 2010 získal Vodafone Česká republika 1. cenu v soutěži CSR Award v kategorii „Velká firma“ a taktéž 1. místo v kategorii Nejodpovědnější velká firma v soutěži Top Filantrop 2010. Od svého vzniku rozdělila Nadace Vodafone mezi české neziskové projekty více než 85 milionů korun. Více na www.nadacevodafone.cz

Tiskové zprávy

Diskuse