Road to Hell 3D - českou hru do mobilu stáhlo 5 mil. lidí

12. 7. 2011 15:28    Rubrika: Tiskové zprávy

Aplikaci českého vývojáře používá už 5 milionů lidí ve 214 zemích světa

Road to Hell 3D - českou hru do mobilu stáhlo 5 mil. lidí

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Automobilová závodní hra Road to Hell 3D dnes dosáhla magické hranice 5 milionu stažení v Ovi Obchodě. Stojí za ní český vývojář Petr Medek a jeho tým Jollybox. 3D simulátor automobilových závodů přitom není jedinou aplikací tohoto nadějného vývojáře, úspěchy slaví i se sérií slovníků KODi. Petr Medek byl v minulosti také prvním českým vývojářem, který pokořil hranici milionu stažení na Ovi Obchodu.

„Když jsem vyvíjel první verzi Road to Hell 3D, nenapadlo by mě, že zrovna mou hru bude v Indii hrát víc lidí, než má Praha obyvatel,“ říká Petr Medek ze společnosti Jollybox. „Hra Road to Hell 3D původně vznikla jako kombinace toho nejlepšího z nejznámějších závodních her. Já sám jsem totiž fanouškem automobilových závodů a žádný z existujících produktů mi nenabídl všechno najednou. Need for Speed nabízela skvělou hratelnost, TrackMania zase výborné online zázemí a dnes již legendární hra Stunts jednoduchý editor tratí, díky kterému vás závody nikdy neomrzely. No a Road to Hell 3D všechny tyto funkce konečně přinesla najednou,“ dodává.

„Úspěch Petra Medka a jeho automobilových závodů jasně ukazuje, že obchod s aplikacemi pro telefony Nokia otevírá obrovské příležitosti úplně každému,“ řekl Petr Kasa, generální ředitel společnosti Nokia v České a Slovenské republice. „Síla společnosti Nokia totiž tkví nejen ve velké podpoře místním vývojářům a přípravě intuitivních a snadno použitelných vývojářských nástrojů, ale také v tom, kde všude a v jakém množství pak dokáže aplikace vývojářů nabídnout,“ dodává. Případ Petra Medka jasně ukazuje, že domovská země a dokonce ani domovský kontinent nemusejí být trhem, který vývojáře omezuje. I česká firma se během krátké doby a s minimálním úsilím může prosadit v Asii, Americe, Africe anebo třeba na ostrovech v Jižním Pacifiku. Jakmile aplikace nabídne uživatelské prostředí v angličtině či v některém jiném světovém jazyce, může uspět takřka kdekoliv na světě.

Z celkového počtu pěti milionů stažení Češi tvoří výraznou menšinu, konkrétně 0,5 %. S necelými 25 tisíci uživateli se umístili až na 36. místě za Kostarikou a Kolumbií a před Marokem a Venezuelou. Největší zájem o českou automobilovou hru panuje v Indii, kde ji hraje téměř 1,2 milionu hráčů. Na druhém místě je s velkým odstupem a 300 tisíci hráči Turecko, v těsném závěsu se čtvrt milionem stažení Vietnam. Z Evropy Road to Hell 3D nejčastěji hrají Italové (190 tisíc hráčů), v Jižní Americe Brazilci (přes 170 tisíc hráčů), v Severní Americe Mexičané (přes 135 tisíc hráčů), v Africe Egypťané (téměř 80 tisíc hráčů) a populární je také v Austrálii (60 tisíc hráčů). Mezi exotickými destinacemi, kde můžete tuto úspěšnou českou hru také potkat, pak na žebříčku figurují země jako Kiribati, Wallis a Futuna (ostrovy v Jižním Pacifiku) nebo Montserrat (ostrov v Karibském moři), kde si hra našla jednoho hráče. Celkem si hru stáhli lidé z 211 států světa a v 119 z nich má Road to Hell 3D už více než tisícovku hráčů.

Tiskové zprávy

Diskuse