Microsoft představil nové cloudové nástroje

14. 7. 2011 00:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Microsoft představil nové cloudové nástroje a serverová řešení

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Díky řešením postaveným na Windows Azure mohou partneři zvýšit svůj zisk až o 250 procent

Zástupci společnosti Microsoft představili na konferenci Worldwide Partner Conference v Los Angeles nové serverové nástroje a řešení pro cloud computing. Oznámena byla například betaverze nového produktu App Controller z rodiny System Center 2012, dostupnost komunitní verze další generace SQL Serveru a Windows Azure Marketplace, který umožňuje partnerům lépe prodávat své aplikace. Nárůst zisků vzniklý přechodem do cloudu přitom není nijak malý. Podle výzkumu společnosti Forrester partneři mohou díky řešením založeným na platformě Windows Azure zvýšit svůj zisk o 20 až 250 procent.

„Díky Windows Azure mohou partneři ušetřit až 80 procent nákladů na hosting, při přechodu na Windows Azure mohou navíc znovu použít až 80 procent svého existujícího .NET kódu. Cloud computing tak přináší do serverových technologií velké změny a příležitosti,“ uvedl Dalibor Kačmář, manažer serverové divize společnosti Microsoft.

Společnost Microsoft tento týden představila betaverzi produktu App Controller, novinky v rodině System Center 2012. App Cotroller 2012 umožní zákazníkům jednoduše zřídit privátní cloud a spravovat aplikace a systémy napříč prostředím privátního i veřejného cloudu. Betaverzi si bude možné v průběhu příštího týdne stáhnout na http://blogs.technet.com/b/systemcenter/. Microsoft také poprvé představil novou verzi Windows Server pracovně označovanou jako Windows Server 8, která je dalším významným krokem v evoluci privátního cloud computingu.

Oznámena byla také dostupnost již třetí komunitní technologické verze SQL Serveru s kódovým označením „Denali“. Zákazníci si tak mohou poprvé vyzkoušet jeho netrpělivě očekávané funkce, včetně funkcí Project „Crescent“ pro vizuální procházení dat a vývojářských nástrojů pro SQL Server s kódovým označením „Juneau“, které umožní vyvíjet nové funkcionality napříč databázemi, business intelligence a cloudovým prostředím.

Preview verze je dostupná zde:
http://www.sqlserverlaunch.com/Home.aspx?Day=127

Na konferenci WPC byly představeny také novinky týkající se platformy Windows Azure. Zároveň byli partneři seznámeni s katalogem Windows Azure Marketplace, který umožňuje propagaci a prodej jejich řešení zákazníkům nebo naopak vyzkoušení a nákup různých aplikací postavených na platformě Windows Azure (pro český trh by měl být katalog dostupný do konce roku).

Tiskové zprávy

Diskuse