ZyXEL Digital Media Streamer DMA2501 s HD vlastnostmi

18. 7. 2011 16:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový Digital Media Streamer DMA2501 s HD vlastnostmi

ZyXEL Digital Media Streamer DMA2501 s HD vlastnostmi

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nový Media Streamer s certifikátem DLNA 1.5 přichází na trh v hladkém černém designu, který se skvěle hodí do každého obývacího pokoje. Jako ideální doplnění domácí sítě vykouzlí díky svým HD vlastnostem nejen obrázky ale i filmy ve vysokém rozlišení a doprovodný HD zvuk.

::Ideální doplnění domácí HD sítě

Většina nových televizorů je tzv. HD Ready (720p) popř. Full HD (1080p), přitom ale v mnoha domácnostech chybí odpovídající zdroje signálu. Řešení v těchto situacích nabízí nový DMA2501. Díky certifikaci DLNA1.5 přenáší 1080p Full HD videa, fotografie a hudbu z počítačů v domácí síti nebo z mediaserverů (např. ZyXEL NSA221, 320) do HD televizorů a audio či video systémů (AV) s DLNA certifikací.

Media Streamer ZyXEL podporuje spojení HDMI a SPDIF. Prostřednictvím kabelu HDMI 1.3a je možno zajistit přímé digitální spojení s televizorem k přenosu audio a video signálů s maximálním rozlišením 1080p. Pomocí SPDIF jsou přenášeny audiosignály z tohoto adaptéru pro digitální media na AV receiver v nových digitálních formátech Dolby True HD nebo DTS HD, čímž je zajištěn vysoce kvalitní prostorový zvuk.

Ve spojení s adaptérem ZyXEL Wireless N USB (NWD2105 a NDW2205) umožňuje přístroj DMA2501 mobilní přehrávání mediálních dat v bezdrátové síti.

Více media formátů a titulků pro stoprocentní potěšení

DMA2501 podporuje všechny důležité mediální formáty pro hudbu, fotografie a videa na počítači. Vedle standardních formátů, jako je např. avi, wmv, mpg a mnoho dalších patří mezi nejdůležitější kontejnerový formát Matroska (mkv). Stále více filmů ve vysokém rozlišení s komprimací H.264 je k dispozici jako soubor Matroska a tyto mohou být přístrojem DMA2501 bez problému přehrávány. Dále jsou rozpoznávány soubory ISO a adresáře obsahující DVD.

Jednoduché přehrání

Nová intuitivní ovládací plocha umožňuje uživateli jednoduchou instalaci a ovládání, které podporuje především zacházení s mnoha rozdílnými formáty medií. Digitální obsah může být řízen každým mediálním serverem v síti. DMA2501 lze obsluhovat prostřednictvím dálkového ovladače, ale také příslušnými plug-iny nebo i prostřednictvím iPadu, iPhonu nebo iPodu.

Do DMA2501 stačí zapojit USB paměť a přímo na napojený televizor nebo stereofonní zařízení je přenášena hudba, videa a fotografie. Přímo je možné připojit také digitální fotoaparáty, digitální kamery a smartphony. DMA2501 umožňuje na PC nezávislé napojení na internetové rozhlasové sítě Live365 a SHOUTcast a tím i požitek z poslechu tisíců aktivních radiovysílačů z celého světa. DMA2501 také nabízí vyšší flexibilitu při přehrávání kódovaných videosouborů a hudebních souborů díky integrovanému licenčnímu klíči společnosti Microsoft pro neomezenou reprodukci videí chráněných DRM (Digital Rights Management).

Tiskové zprávy

Diskuse