HP rozšiřuje spolupráci s automobilkou BMW

20. 7. 2011 18:28    Rubrika: Tiskové zprávy

HP rozšiřuje spolupráci s přední světovou automobilkou BMW

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Technologické a síťové služby HP zvyšují spolehlivost IT infrastruktury společnosti BMW Group

HP oznámilo rozšíření globální spolupráce se společností BMW Group, německým výrobcem automobilů, motocyklů a motorů.

Součástí pětileté dohody o dodávce technologických služeb je poskytování rozšířené podpory prostřednictvím HP Technology Services, které doplní stávající technologické řešení HP, jež tvoří hlavní část síťové infrastruktury uvnitř společnosti BMW Group.

Vzhledem k renomé a velikosti společnosti BMW Group je klíčové, aby pracovala v prostředí robustní a bezpečné síťové infrastruktury založené na otevřených standardech, a přitom si dokázala zajistit návrat investic v odpovídajícím časovém horizontu. Na základě vysokého výkonu, vzájemné spolupráce a cenové výhodnosti síťových řešení divize HP Networking rozšířila společnost BMW Group stávající dohodu s HP o dodání přepínačů HP E-series switches a komplexní nabídku služeb klientské podpory.

Síťová infrastruktura v BMW Group je mimo jiné založena na špičkových inteligentních přepínačích HP E5400, E3500 a E6200, jejichž centrální správu zajišťuje nástroj HP Networking Manager Plus. Ten je založen na platformě Microsoft Windows a stará se o komplexní sledování a konfiguraci sítě. HP rovněž zajišťuje možnost výměny hardwaru podle schématu NBD (Next Business Day – v další pracovní den), která je součástí rozsáhlého balíku služeb divize HP Technology Services. Společnost BMW Group má nyní zajištěn i snazší přístup k dalším službám HP.

„Organizace s celosvětovou působností požadují vysoce výkonná síťová řešení a podporu pro zajištění vysoce efektivní vzájemné spolupráce uvnitř firmy i splnění striktních podmínek smluv o poskytování servisních služeb,“ řekl Johan Deschuyffeleer, senior vice president a generální ředitel divize HP Technology Services pro region EMEA. „Nová dohoda potvrzuje klíčovou roli HP v oblasti globálního poskytovatele flexibilních služeb pro podporu úsilí BMW Group o dosažení provozní dokonalosti, a ukazuje možnosti optimalizace síťové infrastruktury ve velkých nadnárodních firmách.“

Tiskové zprávy

Diskuse