D-Link ShareCenter Pro - NAS pro malé a střední firmy

21. 7. 2011 21:30    Rubrika: Tiskové zprávy

D-Link ShareCenter Pro: iSCSI síťové úložiště dat pro malé a střední firmy

D-Link ShareCenter Pro - NAS pro malé a střední firmy

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

DNS-1200-05 – síťové úložiště dat od společnosti D-Link je jednoduché řešení pro správu a zálohování dat ve firemní síti

D-Link, přední výrobce síťových a komunikačních řešení, rozšiřuje svoji řadu síťových úložišť (NAS – Network Attached Storage) o nový model ShareCenter™ Pro pro použití ve firemním prostředí. V tomto novém modelu D-Link spojil výhody flexibilního NAS s vysoce výkonnou technologií iSCSI (Internet Small Computer System Interface). DNS 1200 05 lze osadit jedním až pěti pevnými disky, z nichž každý může mít kapacitu až 2 terabyty, a k uloženým datům mohou přistupovat přes síť všichni oprávnění uživatelé. Integrovaný webový souborový server zajišťuje bezpečný přístup přes internet. Předností zařízení je rovněž snadná instalace, obsluha a také vysoký stupeň zabezpečení dat. Model DNS-1200-05 z řady ShareCenter™ je určen především pro malé a střední firmy.

ShareCenter™ Pro (DNS-1200-05) – přehled hlavních vlastností:

  • 2x 10/100/1000 Mb/s gigabitový ethernetový port
  • Prostor pro instalaci až 5 SATA pevných disků (max. celková kapacita 10 terabytů podle konfigurace)
  • 2x USB 2.0 port pro přídavnou paměť nebo komunikaci se záložním zdrojem (UPS)
  • Provozní režimy a funkce: JBOD (Just a Bunch of Drives), RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 5+rezerva, RAID 6 (Redundant Array of Independent Disks), S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology)
  • Snadná instalace pomocí programu Easy Search Utility
  • Podpora pro DFS (Distributed File System)

ShareCenter™ Pro: Efektivita, redundance a snadná správa

Datové síťové úložiště DNS-1200-05 pro 3,5" SATA pevné disky je ideální pro potřeby sítí malých a středních firem. NAS lze snadno integrovat do existujících infrastruktur bez složitého nastavování konfigurace. Program D-Link Easy Search Utility, který je dodáván spolu se zařízením, dokáže detekovat síťové úložiště dat a automaticky jej přidá k existujícím jednotkám. Nejsou zapotřebí žádné speciální znalosti z oboru IT.

Další výhodou ShareCenter™ Pro je, že se dá umístit prakticky kdekoli a umí zajistit přístup k centrálně uloženým dokumentům všem uživatelům ve firemní síti. Vestavěná technologie iSCSI znamená, že kapacita úložiště pro jednotlivé uživatele lze snadno navyšovat pouhým nastavením. Není zapotřebí měnit nebo upgradovat pracovní stanici – iSCSI jednotka může fungovat také jako klasická výkonná disková jednotka, která je součástí libovolného dosud používaného operačního systému.

ShareCenter™ Pro má řadu provozních režimů a nabízí kompletní podporu různých diskových konfigurací, včetně RAID 0, 1, 5, 5+rezerva a 6. RAID 0 umožňuje nejrychlejší čtení a zápis – pevné disky jsou rozděleny na bloky se stejnou velikostí, do kterých jsou střídavě ukládána data (stripping). V režimu RAID 1 jsou data z každého pevného disku přesně kopírována (zrcadlena) na sousední pevný disk, zatímco v režimu JBOD jsou všechny pevné disky spojeny do jedné velké logické jednotky. Uživatelé tak mají zajištěno bezproblémové zpracování úloh. Funkce S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology) sleduje stav pevného disku. Měří například rychlost přenosu dat a teplotu disku a dokáže upozornit na případné problémy. Potenciální chyby jsou tak rozpoznány již v raném stádiu a je možné předejít poruchám.

Maximální zabezpečení dat a komplexní zálohovací funkce

D-Link ShareCenter™ Pro nabízí malým a středním firmám spoustu funkcí pro bezpečné ukládání a sdílení citlivých informací. Funkce dálkového zálohování ukládá přes Internet kopie všech dat na externí zálohovací médium. Důležité dokumenty jsou proto bezpečně uloženy a zůstávají dostupné i v případě mimořádných událostí, jako je technická závada nebo požár. Navíc jsou změněná data automaticky ukládána pomocí funkce Snapshot.

Pro maximální ochranu přístupu k datům mohou být uživatelé rozděleni do skupin, kterým jsou přidělena různá práva pro čtení a změny určitých souborů. Provozně důležitá data jsou chráněna proti krádeži a zneužití díky podpoře VLAN tagů a AES (Advanced Encryption Standard) šifrování. Kromě toho iSCSI využívá autentizační protokol CHAP (Challenge-Handshake Authentication Protocol) a zaručuje tak bezpečný přístup do úložiště dat všem interním uživatelům ve firmě.

Ekologické rozšiřitelné ukládací řešení pro firmy

Úložiště dat ShareCenter™ Pro je vybaveno dvěma USB porty pro připojení flash paměti nebo externího disku jako přídavného zálohovacího média. Porty lze využít například také pro rychlé a snadné začlenění USB tiskárny do sítě. Další předností pro firmy, které dbají na ochranu životního prostředí, je to, že ShareCenter™ Pro DNS-1200-05 splňuje kritéria ekologického programu D-Link Green. Pokud síťové úložiště dat nevykazuje po určitou dobu žádnou aktivitu, přepne se automaticky do pohotovostního režimu. Lze také naprogramovat časový rozvrh pro automatické zapínání a vypínání zařízení. Více informací o koncepci programu D-Link Green můžete najít na www.dlinkgreen.com.

Dostupnost a cena

Síťové úložiště dat D-Link ShareCenter™ Pro (DNS-1200-05) je nyní dostupné u maloobchodních prodejců. Doporučená maloobchodní cena je 16 400 Kč bez DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse