HP trvale zvyšuje podíl na celosvětovém trhu se síťovými řešeními

21. 7. 2011 21:01    Rubrika: Tiskové zprávy

HP trvale zvyšuje podíl na celosvětovém trhu se síťovými řešeními

Růst prodeje přepínačů, routerů a WLAN řešení HP je již dva roky trvale vyšší, než celosvětový tržní průměr

Společnost HP oznámila, že její divize síťových řešení dosáhla v prvním čtvrtletí letošního roku nárůstu tržního podílu ve všech regionech. Podle nedávno vydané zprávy analytické společnosti Dell’Oro Group(1) roste divize HP Networking rychleji než celosvětový trh a zároveň zvyšuje svůj podíl na trhu na úkor konkurence.

Zpráva dále uvádí, že divize HP Networking zaznamenala v prvním kvartálu letošního roku celosvětový nárůst 2,5 % v podílu na trhu s ethernetovými přepínači vrstvy 2 / vrstvy 3. Pro zajímavost, podíl společnosti Cisco v této kategorii za stejné období naopak klesl o 5,8 %.

Podle zprávy dosáhla společnost HP také 2,5% nárůstu prodeje routerů a 2,2% nárůstu prodaných prvků bezdrátových sítí (WLAN).(1) Podíl společnosti Cisco přitom klesl o 3,1 % v oblasti routerů a 0,4 % v kategorii WLAN.

Díky síťovým řešením HP přecházejí klienti na jednodušší, flexibilnější a otevřenější sítě, díky nimž objevují nové možnosti využití v podnikových prostředích. Výsledkem je trvalý růst trhu na globální úrovni, který je důkazem důvěry zákazníků v síťová řešení HP.

Společnost HP nedávno představila architekturu HP FlexNetwork, jediné unifikované řešení tohoto typu určené pro datová centra, školy a pobočky organizací. Klíčová komponenta architektury HP FlexNetwork, HP Converged Infrastructure, sjednocuje síťová sila zabezpečením protokolů ve všech síťových zařízeních v rámci celého podniku.

„Od našich zákazníků víme, že zájem o rychlé odstranění nepružné, složité a drahé síťové infrastruktury je skutečně značný,“ uvedl Nick Watson, viceprezident divize HP Networking pro region EMEA. „Náš nárůst podílu na trhu dokazuje, že zákazníci z celého světa si vybírají HP, aby vytvořili sítě, které jsou mnohem flexibilnější a jednodušší na používání – díky nim jsou také mnohem lépe připraveni na cloud a další podobné modely dynamického computingu.“

Další důležitá fakta o společnosti HP uvedená ve zprávě Dell’Oro Group:

• Upevnění pozice jedničky v prodejích inteligentních řiditelných přepínačů s 34% podílem na trhu a náskokem 13 % před nejbližším konkurentem.(2)
  • Posílení pozice dvojky na trhu s přepínači a routery z hlediska příjmů i podílu na trhu – s 12% podílem na příjmech a 20,2% podílem na počtu prodaných přepínačů, resp. s 5,5% podílem na příjmech a 10,3 % podílem na počtu prodaných routerů.(1)
  • Meziroční nárůst tržeb na trzích ve všech světových regionech: 1% v Severní Americe; 2% v Evropě, na Blízkém Východě a v Africe; 6% v Asii, Tichomoří a v Japonsku; a 4% v oblasti Latinské Ameriky.(1)
  • Předstižení trhu z hlediska nárůstu podílů ze zisku v Asii, Tichomoří a v Japonsku s nárůstem od 14,6 % do 20,1 %, a v Latinské Americe s růstem od 12,6 % po 16,1 % za stejné období.(1)
  • Překonání růstu trhu v oblasti prodeje přepínačů, routerů a WLAN prvků trvale během posledních dvou let, počínaje prvním čtvrtletím roku 2009.(1)

Více informací o řešeních HP Networking je k dispozici na webových stránkách www.hp.com/networking.

Konvergovaná infrastruktura HP je klíčovým prvkem strategie Instant-On Enterprise, která umožňuje ve světě nepřetržité konektivity využívat technologie při veškeré spolupráci se zákazníky, zaměstnanci, partnery a občany.