WD Scorpio Blue - 1 TB HDD pro notebooky

21. 7. 2011 20:46    Rubrika: Tiskové zprávy

WD ZEŠTÍHLUJE 1TB DISKY PRO VYUŽITÍ U BĚŽNÝCH NOTEBOOKŮ

WD Scorpio Blue -  1 TB HDD pro notebooky

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nový 9,5mm disk WD Scorpio Blue nabízí nejvyšší dostupnou kapacitu pro přenosné počítače

Western Digital® (NYSE: WDC), vedoucí firma v oblasti pevných disků pro osobní počítače, mobilní zařízení, vysokokapacitní podniková řešení a spotřební trh dnes oznámila sériové dodávky pevného disku pro mobilní aplikace WD Scorpio® Blue™ formátu 2,5 palců s tloušťkou 9,5 mm a kapacitou 1 TB. Nový disk WD Scorpio Blue 1 TB je navržen pro běžné notebooky a využívá diskové plotny s hustotou 500 GB. Nyní je k dostání v nejvyšší kapacitě dosažené u 2,5palcových disků ve standardním rozměru 9,5 mm a dvou plotnách.

Disky WD Scorpio Blue pro mobilní aplikace jsou navrženy tak, aby byly odolné a zajišťovaly spolehlivost. Obsahují technologie pro ochranu, které aktivně střeží cenná data. Disky WD Scorpio Blue 1 TB dosahují jedinečných hodnot při spotřebě a výkonu, což disky předurčuje jako ideální řešení pro notebooky a další přenosná zařízení, které vyžadují prodlouženou výdrž baterií a chladný, zcela tichý provoz.

“Tím, že jsme uvedli notebookový disk 1 TB WD Scorpio Blue v rozměru 9,5 mm, je společnost WD schopna nabídnout nejvyšší dostupnou ukládací kapacitu pro přenosné aplikace,” říká Matt Rutledge, vice president a generální manažer divize Client Storage WD. “Uživatelé mobilních aplikací již nemusí volit mezi nejvyšší kapacitou či váhou a tloušťkou disku. WD má připravenu volbu pro ukládání dat, která bez kompromisů při výkonu a spolehlivosti nabízí ideální řešení pro mobilní aplikace všch druhů, jako jsou notebooky PC a Mac, externí pevné disky a digitální multimedílní přehrávače.”

Technické parametry:

Nízká spotřeba energie – Pokročilé řízení spotřeby počítá optimální rychlost vyhledávání, a snižuje tak významně spotřebu energie,

Tichý chod - "Mlčeti zlato" platí i u disků pro notebooky. Jedinečná technologie společnosti WD WhisperDrive™ umožňuje dosahovat jednoho z nejtišších chodů u 2,5palcových pevných disků na trhu.

Spolehlivost – Technologie WD’s SecurePark™ zaparkuje čtecí hlavy disku během startu, ukončení činnosti a během nečinnosti mimo plochu ploten disku. To zajišťuje, že se záznamové hlavy nikdy nedotknou povrchu plotny, což vede k prodloužené spolehlivosti při menším opotřebení záznamových hlav a dále k vyšší odolnosti na otřesy při nečinnosti disku.

Odolnost k nárazům – Technologie společnosti WD ShockGuard™ nyní dosahuje nejlepších hodnot odolnosti na trhu a to 400G, chrání tak mechaniku a povrch ploten před nárazy.

Advanced Format Technology (AF) - Technologie pokročilého formátování – Technologie prosazovaná společností WD a přijatá dalšími výrobci pevných disků, aby zvýšili efektivitu formátování média a tím umožnili větší kapacity pevných disků.Nové disky s technologií AF jsou optimalizované pro operační systémy Windows® 7, Windows Vista™ a Mac OS X Tiger®, Leopard®, Snow Leopard® (pouze modely PVT).

Testováno na kompatibilitu - Společnost WD provádí ve svých laboratořích FIT Lab™ a Mobile Compatibility Lab testy na stovkách systémů a mnoha platformách, aby svým zákazníkům dala důvěru v to, že její pevné disky budou fungovat i v jejich systémech

Cena a dostupnost

Pevný disk WD Scorpio Blue 1 TB (model WD10JPVT) je nyní k dostání prostřednictvím vybraných prodejců a distributorů, je na něj poskytována tříletá omezená záruka. Doporučená koncová cena je 119 EUR. Více informací na: http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=140.

Tiskové zprávy

Diskuse