Camera Codec Pack - prohlížení fotografií RAW v průzkumníku Windows

28. 7. 2011 20:17    Rubrika: Tiskové zprávy

Průzkumník ve Windows nově umožňuje prohlížet fotografie v RAW

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Microsoft Camera Codec Pack podporuje soubory pořízené 120 různými typy fotoaparátů

Microsoft vydal pro uživatele systémů Windows 7 a Windows Vista bezplatný doplněk Camera Codec Pack, který jim nově umožňuje přímo v prostředí Windows prohlížet fotografie uložené ve formátu RAW. Využít k tomu mohu buď přímo Průzkumník systému Windows, nebo aplikaci Windows Live Fotogalerie, která je součástí bezplatného balíčku Windows Live Essentials 2011.

“Až doteď museli všichni nadšenci pro fotografii použít k prohlížení souborů RAW v systému Windows nějaký externí program nebo kodek, který získali buď od výrobce fotoaparátu, nebo si jej zakoupili. S doplňkem Microsoft Camera Codec Pack je nyní mohou zobrazovat přímo v systému Windows bez potřeby kupovat a instalovat software třetích stran,“ říká Lukáš Křovák, manažer divize Windows Client ve společnosti Microsoft.

V současné době umožňuje Microsoft Camera Codec Pack otevřít obrázky ve formátu RAW pořízené více než 120 typy digitálních zrcadlovek. Soubory mohou s využitím bezplatné aplikace Windows Live Fotogalerie po otevření rovněž uložit v jiném formátu (např. JPEG) a následně je upravovat.

“Profesionální fotografové, kteří pořizují snímky ve formátu RAW kvůli jejich editačním možnostem, budou zřejmě nadále používat speciální grafický software. Náš nový doplněk však ocení běžní domácí uživatelé a fotografičtí nadšenci, kteří díky němu mohou své soubory RAW jednoduše spravovat, prohlížet či sdílet přímo v prostředí Windows a v případě potřeby je i upravovat,“ doplňuje Lukáš Křovák, manažer divize Windows Client ve společnosti Microsoft.

Více informací naleznete na tomto blogu: http://windowsteamblog.com/windows/b/windowsexperience/archive/2011/07/26/getting-raw-support-in-photo-gallery-amp-windows-7-and-a-contest.aspx

Zajímavé video k tématu naleznete zde: http://www.youtube.com/watch?v=_nUmR_YgQ2Y

Tiskové zprávy

Diskuse