Verbatim představuje nové SSD a LED

28. 7. 2011 20:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Verbatim představuje nové SSD a LED produkty

Verbatim představuje nové SSD a LED

Verbatim představí na letošním veletrhu IFA, konajícím se v Berlíně od 2. do 7. září, své poslední inovace z oblasti ukládání dat a osvětlení. Stánek Verbatimu se bude nacházet v hale č. X19, stánek č. 218, kde návštěvníci uvidí nová SSD řešení Verbatim stejně jako široké portfolio retailových i profesionálních LED světel, které společnost uvede na trh v září.

SSD – alternativa k interním 2,5” pevným diskům

Na veletrhu IFA Verbatim představí novou generaci SSD disků. Interní alternativa pevného disku je určena pro všechny uživatele, kteří chtějí využívat výhod této moderní úložné technologie. SSD disky se ideálně hodí pro notebooky i stolní PC. Nabízejí mimořádně vysokou přenosovou rychlost až 250 MB/s při čtení a 180 MB/s při zápisu, rychlejší bootování systému, kratší dobu odezvy, delší výdrž na baterie a také lepší odolnost vůči nárazům oproti tradičním pevným diskům. Balení obsahují detailní instalační příručku ve 12 jazycích, speciální box umožňující používat disk externě a dále klonovací software, který bezpečně zkopíruje všechna data z původního disku na nový SSD disk. SATA SSD bude dostupný v říjnu v kapacitách 64, 128 a 256 GB.

LED osvětlení – retailové a profesionální řady

Verbatim představuje dvě kategorie LED osvětlovacích produktů dostupných od září. První pro profesionální osvětlovače a druhou pro retailový prodej. Retailová kolekce bude k dostání v blistrovém balení, které je mezi maloobchodníky více oblíbené, neboť lépe chrání produkt před poškozením. Řada retailových produktů nabídne všechny oblíbené druhy, včetně MR16, PAR16, Classic A a svíčky, přičemž oproti tradičním žárovkám a zářivkám získá zákazník výhodu v podobě značné energetické a finanční úspory.

Nová profesionální řada zahrnuje produkty se špičkovými parametry, včetně vestavěných ovladačů teploty barev, velmi dobré schopnosti stmívání a vysoce účinného chlazení. Do profesionální řady patří typy PAR16, PAR30, PAR38, AR111, MR16, R63, Classic A a Classic B. Balení v konvenčních krabičkách (s jedním nebo více produkty) minimalizuje náklady na logistiku/skladování. Tyto produkty jsou vhodné zejména pro vysoce kvalitní instalace, např. v hotelových či restauračních řetězcích, kancelářských blocích nebo na výletních lodích.

Store ‘n’ Go Traveller – nová řada přenosných disků se SuperSpeed USB 3.0

Verbatim se svou novou nabídkou přenosných pevných disků vybavených rozhraním SuperSpeed USB 3.0 přináší úložné řešení pro každého, které v sobě kombinuje exkluzivní design, vynikající výkon, snadnou přenositelnost a vysoké zabezpečení. Nový Store ‘n’ Go Traveller je 2,5“ externí disk s kapacitou 750 GB, který je k dostání v černém a stříbrném provedení a má odolné gumové okraje, které mu poskytují dodatečnou ochranu.

Dalším novým 2,5“ pevným diskem je Store ‘n’ Go Executive s kapacitami 500 GB a 750 GB, který nabízí 256-bitové hardwarové AES šifrování pro vysokou úroveň zabezpečení dat. Elegantní sofistikovaný design disku Executive je k mání ve třech barvách: grafitově šedá, stříbrná a leskle černá. Disk má citlivé dotykové tlačítko, které umožňuje uživateli aktivovat některou z přednastavených funkcí.

Verbatim současně představí i novou řadu 3,5“ externích stolních disků Store’n’Save s kapacitou až 3 TB.

100GB Blu-ray

Návštěvníci stánku Verbatim uvidí také nové trojvrstvé nosiče Blu-ray BD-R XL s kapacitou 100 GB a čtyřnásobnou rychlostí zápisu. Zatímco standardní Blu-ray disky mají kapacitu 25 GB na jednu vrstvu a dvojvrstvé nabízejí kapacitu 50 GB, BD-R XL disk přidává ještě třetí vrstvu k dosažení celkové kapacity 100 GB. Trojvrstvá technologie Verbatimu byla certifikována BDA (Blu-ray Disc Association) a do prodeje by se měla dostat během prvního čtvrtletí 2012.