Server Fujitsu PRIMERGY x86

1. 8. 2011 20:30    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Fujitsu oznámila další důležitý krok na cestě do oblasti kritického computingu, a to díky výrobě nového serveru PRIMERGY x86, který vytvořil nový světový rekord v oblasti výkonnosti transakčních databází. Server PRIMERGY x86 poskytuje v porovnání se stávajícími systémy RISC/UNIX nové možnosti při správě a obsluze kritických aplikací.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Rychlé šíření business intelligence, rozvoj aplikací na správu datových skladů a další vysoce náročné operace si žádají výkonné servery tzv. scale-up servery, které jsou vhodným řešením pro celou řadu sektorů. Flexibilní a zároveň stabilní scale-up platformy navíc umožňují rychlejší návratnost investic.

Světoví rekordmani – osmi-socketový server PRIMERGY RX900 S2 a čtyř-socketový server PRIMERGY RX600 S6

– nyní přináší výkon, který byl v minulosti vlastní pouze drahým RISC/UNIX systémům. PRIMERGY RX900 S2 nabízí zejména finančnímu a veřejnému sektoru vysokou spolehlivost při využívání scale-up aplikací. Druhý skvěle hodnocený server PRIMERGY RX600 S6 je určen pro náročnější zákazníky a velké podniky. S novou generací serverů PRIMERGY zakládá Fujitsu novou špičkovou výkonnostní třídu x86 serverů, které poskytují zákazníkům bezkonkurenční flexibilitu, ovladatelnost a uživatelskou přívětivost.

„Novinkou PRIMERGY modelů je tzv. glue-less desig, tedy možnost spuštění všech osmi procesorů bez nutnosti dalšího přídavného hardwaru,“ říká Lubomír Štefek, produktový manažer společnosti Fujitsu Technology Solutions. „Na základě technologie Intel QuickPath Interconnect, glue-less design pomáhá zabránit zúžení I/O tím, že zajišťuje nejkratší cestu mezi procesory, paměťovými moduly a I/O huby (rozbočovači). Díky tomu poskytují servery špičkový výkon za dostupnou cenu. Dalším typickým znakem modelů PRIMERGY je hladký scale-up, který umožňuje upgradovat procesory, paměť a I/O aniž by bylo nutné zcela přestavět nebo koupit nový systém,“ dodává Stefek.

Jens-Peter Seick, Senior víceprezident Skupiny pro vývoj produktů společnosti Fujitsu Technology Solutions uvádí: „Nová generace x86 serverů posílá servery Fujitsu PRIMERGY do úplně jiné ligy. V krátké době můžeme očekávat změnu na trhu serverů na úkor operačního systému UNIX a naopak ve prospěch systémů založených na x86. Nová skupina scale-up PRIMERGY serverů je schopná zvládnou vysoké nároky vyžadované v oblasti datových center, zároveň stanovuje novou, výrazně nižší cenovou hladinu pro kritický computing.“

PRIMERGY RX900 S2 překonal světový rekord ve výkonnosti

Transaction Processing Performance Council (TPC) řadí PRIMERGY RX900 S2 na přední příčky v hodnocení výkonnosti serverů dle TPC-E. Podle žebříčku TPC-E, se Fujitsu PRIMERGY dlouhodobě řadí mezi nejvýkonnější servery na světě, a také opakovaně nabízí nejlepší výsledky v poměru cena/výkon.

Nový PRIMERGY RX900 S2 splňuje požadavky na extrémně vysoký výkon, díky tomu je vhodný pro zpracování centralizovaných kritických podnikových úloh. Špičkový výpočetní výkon je zajištěn prostřednictvím až osmi procesorů Intel Xeon E7-8800, tj. až 80 procesorových jader. Nový PRIMERGY RX900 S2 disponuje až 4 TB operační paměti a navíc se může pochlubit I/O průchodností až ve výši 100 gigabytů. Čtyř-soketový server RX600 S6 využívá procesor Intel Xeon E7-4800, díky čemuž poskytuje až 40 procesorových jader a podporuje až 2 TB operační paměti.

PRIMERGY RX900 S2 umožňuje nebývalou provozní spolehlivost, neboť jeho vysoká dostupnost je zkombinována s novým funkčně spolehlivými, dostupnými a škálovatelnými procesory Intel Xeon E7-8800.

Transaction Processing Performance Council (TPC) definuje kritéria pro porovnání transakčních procesů a databází proto, aby mohli nezávisle posoudit sílu a výkon moderních On-line Transaction Processing systémů (OLTP).

Podrobné informace o serverech PRIMERGY RX900 S2 a RX600 S6 jsou k dispozici na: http://ts.fujitsu.com/products/standard_servers/rack/index.html

Tiskové zprávy

Diskuse