Nokia 500 - levný smartphone

1. 8. 2011 20:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová Nokia 500, levný smartphone, který nabízí vysokou kvalitu a výkon bez vysoké ceny

Nokia 500 - levný smartphone

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nokia představuje přístroj bez kompromisů určený na trh levných smartphonů

Společnost Nokia dnes představila model Nokia 500, levný smartphone s dotykovým displejem, který nedělá kompromisy v oblasti kvality ani výkonu. Nokia 500 v sobě spojuje v současné době nejvýkonnější procesor společnosti Nokia, 5 megapixelový fotoaparát, skvělý multimediální přehrávač a předinstalované mapy s hlasovou navigací. Nokia 500 tak rozšiřuje portfolio mobilních telefonů Nokia do oblasti levných smartphone. Coby nejnovější přírůstek v rodině telefonů na platformě Symbian, je Nokia 500 postavena na nejnovějším systému Symbian Anna, který nabízí vylepšené softwarové funkce, webový prohlížeč a nové Ovi Mapy.

„Až doposud přinášely cenově dostupné smartphony příliš často nižší kvalitu hardware a podprůměrné funkce,“ řekl Ilari Nurmi, viceprezident společnosti Nokia. „Nokia 500 je dalším příkladem toho, jak naše společnost pokročila na cestě za svým závazkem inovovat své portfolio chytrých telefonů i příkladem toho, jak nám může systém Symbian v nadcházejících letech dál pomáhat využívat klíčové příležitosti na trhu.“

Na rychlosti přístupu k obsahu záleží

Zůstat ve spojení s přáteli a rodinou je s Nokia 500 velice rychlé a jednoduché. Facebook, Twitter, RenRen a další sociální sítě i chatovací služby jsou k dispozici přímo na domovské obrazovce. Se svým 1 GHz procesorem je Nokia 500 jedním z nejrychlejších smartphonů ve své kategorii. Uživatelé tak mohou v jeden okamžik používat velké množství aplikací, rychle a snadno mezi nimi přepínat a využívat ty nejnáročnější aplikace bez zpomalení telefonu. Nokia 500 také nabízí nejnovější technologii společnosti Nokia pro surfování po internetu, která ve spojení s výkonným procesorem nabízí více než uspokojivé výsledky.

Nokia 500 bude dodávána s jedněmi z nejlepších hudebních a zábavných aplikací jako je Shazam Encore, Gig Finder** nebo průvodci Lonely Planet a Michelin předinstalovanými přímo v přístroji.

Tento cenově dostupný smartphone se může pochlubit také nejnovějšími mapami od společnosti Nokia s optimalizací pro sociální sítě. Uživatel tak může provést snadno check-in v nejrůznějších lokalitách po celém světě. Offline hlasová pěší i automobilová navigace dostupná pro více než 80 zemí zase pomůže zamezit vysokým účtům za datový roaming.

*Černá Nokia 500 bude dostupná ve třetím čtvrtletí roku 2011, bílá varianta pak bude dostupná do konce roku. Obě varianty budou prodávány se dvěma různými vyměnitelnými zadními kryty. Nové zadní kryty ve více barvách a designech budou uvedeny na trh později v tomto roce. Cena Nokia 500 bez dotací a daní je 150 EUR.

** Gig Finder není dostupný ve všech zemích, kde se bude Nokia 500 prodávat

Nokia 500 – technické parametry

  • 1 GHz procesor a podpora WLAN pro rychlý přístup k aplikacím a zábavě
  • 5 MPx fotoaparát podporující záznam videa
  • Ovi Mapy s bezplatnou celosvětovou automobilovou i pěší navigací, aplikace Tady a teď umožňující zjistit, co se zrovna děje kolem vás
  • Ovi Obchod s aplikacemi a dalším obsahem
  • Hudební přehrávač, stero FM rádio, internetové rádio
  • Nový Symbian Anna s rychlejším surfováním po webu a vylepšeným dotykovým rozhraním, včetně QWERTY klávesnice v režimu na výšku a v režimu s dělenou obrazovkou
  • Snadno dostupná WLAN prostřednictvím widgetu na domovské obrazovce
Tiskové zprávy

Diskuse