Lenovo na křídlech v letecké akrobacii

2. 8. 2011 21:04    Rubrika: Tiskové zprávy

První český pilot světové série Red Bull Air Race, člen reprezentace České republiky v letecké akrobacii a vojenský pilot Martin Šonka využívá při svých cestách po Čechách i po zahraničí notebook Lenovo ThinkPad Edge E420s. Vzhledem k Martinovu povolání je pro něj klíčová maximální spolehlivost veškeré techniky, což platí i pro notebook. ThinkPad Edge E420s navíc kromě práce poslouží i pro příjemné odreagování.

Lenovo na křídlech v letecké akrobacii

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Martin Šonka s notebookem ThinkPad Edge

Létání vyžaduje zejména důkladnou přípravu, a to nejen co se týče kontroly stroje, na kterém Martin létá, ale i při plánování trati letu, letového plánu nebo rozvržení sekvencí akrobatických prvků pro letecké přehlídky i soutěžní lety. Právě při této činnosti pomáhá Martinovi notebook ThinkPad Edge, na kterém má nainstalované aplikace pro předletovou přípravu. Její součástí je samozřejmě i monitoring aktuálního stavu počasí. Po jednotlivých akrobatických sestavách pak probíhá analýza HD videozáznamů ze země i z letounu, přičemž některé záznamy spolu s fotografiemi poté Martin umísťuje na svůj blog.

Při akrobatickém létání záleží na schopnostech pilota, který musí plně důvěřovat svému letadlu. Proto je velmi důležité správně diagnostikovat stav stroje, což zahrnuje například sledování teploty všech válců, teploty plynů ve válci i výfukové soustavě nebo tlaku ve válcích. Výkonný notebook Martinovi pomáhá s vyhodnocováním množství dat získaných během kontroly na zemi i v průběhu letu. Mimo jiné se i zjišťuje, jestli nebyly překročeny motorové limity, nebo zda je možné provést optimalizaci konstrukce kabiny letadla.

„Notebook Lenovo ThinkPad Edge mi pomáhá při přípravě na leteckých dnech s akrobatickou skupinou Flying Bulls i při jiných akcích. Jeho provedení, výkon i funkce mi umožňují naplno a bez jakýchkoli problémů být kdekoli neustále v obraze. Rychle a jednoduše zjistím, jaké jsou meteorologické podmínky, naplánuji si trať a zkontroluji stav letadla, což je pro pilota nutnost,“ říká Martin Šonka.

Martin je od roku 2005 členem reprezentace České republiky v letecké akrobacii v kategorii Unlimited, kde v letošním roce létá s letadlem Extra 300 SR. Tato disciplína je pro návštěvníky leteckých dnů jednou z nejatraktivnějších, patří ale také k velmi náročným. Martin však i v letošním roce potvrdil pozici české jedničky.

Lenovo ThinkPad Edge E420s je součástí prémiové řady Edge plus, která se může pochlubit propracovaným designem, špičkovými technologiemi a dalšími funkcemi rozšiřující možnosti jeho využití. Ohromující displej, přepracovaný vzhled víka displeje s příjemným měkčeným povrchem, tenké odolné tělo a kovové prvky odlišují tento notebook od řady jiných.

Tiskové zprávy

Diskuse