ASUS U46/U56 - dva notebooky z řady U

3. 8. 2011 21:37    Rubrika: Tiskové zprávy

Notebooky ASUS U46/U56 – tenké, lehké a přitom výkonné

ASUS U46/U56 - dva notebooky z řady U

ASUS představil dva notebooky z řady U, kam patří tenké a lehké modely určené pro snadné přenášení s dlouhou výdrží baterie. 14“ model U46 i 15,6“ model U56 disponují plnohodnotnými procesory Intel Core i3 a i5 druhé generace. Nabídnou také přepínatelnou grafiku NVIDIA, rozhraní USB 3.0 a funkci USB Charger+ pro nabíjení připojených zařízení i při vypnutém počítači. Obě novinky jsou určeny širokému spektru uživatelů – od cestovatelů po firemní segment. Na českém trhu se začne začátkem srpna prodávat notebook U46SV s doporučenou cenou 21 680 Kč s DPH.

Model U46 charakterizuje povrchová úprava z broušeného hliníku v barvě champagne s kruhovou konturou na víku, zatímco U56 se snaží zaujmout metalicky modrým nádechem. Oba notebooky mají předsazené panty, takže sledování displeje je pohodlné i ve stísněných prostorách jakou jsou dopravní prostředky. U46 je osazen momentálně nejtenčím 14" panelem pro notebooky, jehož tloušťka činí sotva 5,5 mm. Tenký rám kolem displeje přispívá nejen k celkově nižší hmotnosti ale i lepšímu diváckému zážitku. Zvláštností modelu U56 je měkká opěrka dlaní, která zpříjemňuje práci s počítačem.

Vysoký výkon při dlouhé výdrži baterie

Notebooky U46 a U56 pohánějí procesory Intel Core druhé generace, a proto si snadno poradí s více spuštěnými úlohami i multimédii. Samostatná grafická karta NVIDIA GeForce GT 540M s 1 GB GDDR3 VRAM u modelu U46SV se stará o kvalitní obraz a umožňuje hrát hry ve vysokém rozlišení. I přes vysoký výpočetní výkon si notebooky U46 a U56 zachovávají nízkou spotřebu energie a na jedno nabití vydrží až deset hodin.

Oba přenosné počítače jsou vybaveny porty USB 3.0, které zajišťují až 10krát rychlejší přenos dat ve srovnání s USB 2.0. Firma ASUS navíc přidala do jejich výbavy technologii USB Charger+, s níž lze nabíjet připojená zařízení přes napájený USB port rychleji než obvykle, a to i tehdy, když je počítač vypnutý.

Na českém trhu bude z uvedených novinek v nejbližší době dostupný zatím pouze model U46 SV.

Technické parametry

Model: U46E

Procesor: Intel® i3/i5 Core™ druhé generace (Sandy Bridge), Čipová sada Intel® Mobile HM65

Operační systém: Free DOS/originální systém Windows® 7 Home Basic 64-bit, Windows® 7 Home Premium 64-bit, Windows® 7 Professional 64-bit, Windows® 7 Ultimate 64-bit

Operační paměť: DDR3 1333 MHz, až 8 GB

Grafická karta: Intel® GMA HD

Obrazovka: 14" HD (1366 \xD7 768)

Úložiště: 2,5" 320GB/500GB/640GB/750GB 5400 ot/min nebo 500GB/750GB 7200 ot/min

Audio: ASUS SonicFocus

Kamera: 0,3 Mpx

Vstupy a výstupy: 1\xD7 vstup pro mikrofon, 1\xD7 výstup pro sluchátka, 1\xD7 RJ45 LAN, 1\xD7 VGA (D-Sub), 1\xD7 HDMI, 2\xD7 USB 2.0, 1\xD7 USB 3.0, čtečka karet 4 v 1

Rozměry: 33,3 \xD7 24,5 \xD7 2,46–2,70 cm, 2,08 kg (včetně 4článkové baterie)

Baterie: 5200mAh,4S2P, 8 článků/5900mAh,4S2P, 8 článků/2950mAh,4 články Li-ion

Další funkce: Ochrana spuštění systému BIOS uživatelským heslem, zabezpečení a ochrana HDD uživatelským heslem, zámek LoJack, Kensington

Model: U46SV – v ČR

Procesor: Intel® i5 Core™ 2420M druhé generace (Sandy Bridge), Čipová sada Intel® Mobile HM65

Operační systém: originální systém Windows® 7 Home Premium 64-bit

Operační paměť: DDR3 1333 MHz, 4 GB

Grafická karta: NVIDIA® GeForce® GT 540M s 1 GB VRAM a Intel® GMA HD

Obrazovka: 14" HD (1366 \xD7 768)

Úložiště: 2,5" 750GB 7200 ot/min

Audio: ASUS SonicFocus

Kamera: 0,3 Mpx

Rozměry: 33,3 \xD7 24,5 \xD7 2,46–2,70 cm, 2,31 kg (včetně 8článkové baterie)

Baterie: 8 článků/5900mAh

Model: U56E

Operační paměť: DDR3 1333 MHz, až 8 GB

Grafická karta: Intel® GMA HD

Obrazovka: 15,6" HD (1366 \xD7 768)

Úložiště: 2,5" 320GB/500GB/640GB/750GB, 5400 ot/min

Audio: ASUS SonicFocus ASUS SonicFocus Realtek ALC 269

Kamera: 0,3 Mpx 0,3 Mpx 0,3 Mpx

Vstupy a výstupy: 1\xD7 VGA/mini D-sub, 2\xD7 USB 2.0, 1\xD7 USB 3.0, 1\xD7 vstup pro mikrofon, 1\xD7 výstup pro sluchátka/linkový výstup, 1\xD7 LAN RJ45, 1\xD7 HDMI, čtečka karet 3 v 1

Rozměry: 37,8 \xD7 27,0 \xD7 2,54–2,70 cm, 2,70 kg (včetně 4článkové baterie)

Baterie: 8 článků 3000mAh, 4 články 3000 mAh, 8 články 2600mAh

Technické parametry a funkce produktu mohou být bez předchozího upozornění změněny. Další informace najdete na www.asus.com.