LCD LG D42P - s technologií LG CINEMA 3D

3. 8. 2011 16:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová generace 3D monitorů s technologií LG CINEMA 3D je v Česku

LCD LG D42P - s technologií LG CINEMA 3D

Společnost LG Electronics (LG), která je světovým lídrem a inovátorem v informačních technologiích dnes představila novou generací 3D monitorů. Ta nabízí nejkomfortnější 3D obraz díky technologii LG CINEMA 3D. Na český a slovenský trh přichází model LG D2342P.

Společnost LG představila nový model 3D monitoru – LG D42P s úhlopříčkou 23“. Ten je vybavený unikátní technologií LG CINEMA 3D, která zaručuje jasný a ostrý obraz bez blikání a možnost sledovat obraz ze širokých úhlů. Právě díky blikání se řadě uživatelů nelíbil 3D obraz, někomu se dokonce mohlo dělat nevolno. Monitory s technologií LG CINEMA 3D mají certifikace společností T\xDCV a Intertek, které zaručují, že obraz nebliká. Navíc nezávadnost potvrdila Evropská oční klinika Lexum -sledování FPR technologie (film-type patterned retarder) je zcela nezávadné pro lidské oko.

„S novými monitory LG vybavenými nejmodernější technologií LG CINEMA 3D chceme změnit pohled spotřebitelů na 3D monitory. Obraz je jasný, ostrý a bez blikání - je tak v maximální možné kvalitě. Kdo uvažuje o 3D monitoru, pro toho jsou naše nové 3D monitory nejlepší volbou,” uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ.

Sledování obrazu je navíc velmi komfortní. Pro 3D zobrazení stačí jednoduché pasivní brýle, které jsou velmi lehké a levné. Brýle mají polarizovaná skla, každé oko pak vidí tu část obrazu, která je třeba pro vytvoření stereoskopického 3D efektu. Monitory jsou vybaveny plnou konektivitou. Podporují HDMI 1.4, takže bez problémů k nim připojíte jakékoliv zařízení s podporou 3D obrazu. Kromě toho zvládá monitor špičkový převod 2D obrazu do 3D v reálném čase.

3D monitory jsou na českém a slovenském trhu dostupné za velmi přijatelné ceny od července 2011. Model LG D2342P s úhlopříčkou 23“ (56 cm)se prodává za 6.999 Kč vč. DPH.