Red Hat - kurz v oblasti privátní cloudové architektury

3. 8. 2011 08:28    Rubrika: Tiskové zprávy

Red Hat rozšiřuje svou nabídku cloudových řešení o kurz v oblasti privátní cloudové architektury

Vzdělávací kurz Red Hat Cloud Architecture přináší dovednosti a osvědčené postupy umožňující podnikovému IT úspěšně konkurovat v době cloudových platforem

Red Hat, Inc. přední světový poskytovatel open source řešení, oznámilspuštění nového vzdělávacího kurzu, který se zaměřuje na budování dovedností v oblasti špičkových privátních cloud architektur postavených na technologii a řešení Red Hat. Kurz Red Hat Cloud Architecture vzdělává účastníky v řadě dovedností nezbytných pro plánování, budování a správu privátních cloudů. Pokrývá kompletní balík produktů Red Hat, včetně Red Hat Enterprise Linux, JBoss Enterprise Application Platform, Red Hat Enterprise Virtualization, Red Hat Network Satellite, JBoss Operations Network a Red Hat Enterprise MRG. Red Hat Cloud Architecture (CL350) je prvním publikovaným kurzem v rámci cloudových osnov Red Hat a očekává se, že bude ještě letos následován dodatečným vzdělávacím kurzem zaměřeným na produkty Red Hat Infrastructure-as-a-Service (IaaS) a Red Hat CloudForms.

V rámci vzdělávacího kurzu Red Hat Cloud Architecture se zaměstnanci firem pracující na vývoji a implementaci privátní cloudové strategie dozví, jakými způsoby integrovat portfolio modulárních a otevřených technologií Red Hat do své firemní cloudové architektury. Dvoudenní kurz je určen pro IT architekty, kteří potřebují detailně porozumět cloudovým schopnostem řešení Red Hat a přejí si získat znalosti nezbytné k výběru těch správných komponent a tvorbě aplikací pro svůj podnikový privátní cloud. Studenti se budou podílet na podrobných úkolech orientovaných na praktický úvod do IaaS cloudů zkoumáním referenční privátní architektury postavené na řešení Red Hat. V průběhu kurzu budou studenti plnit úkoly spojené s tímto privátním cloudem, jako je nasazení hypervisorů a virtuálních počítačů v cloudu včetně řízení životního cyklu virtuálních strojů a prostředků. Vzdělávací kurz cílí na zkušené IT profesionály zodpovědné za používání technologií Red Hat nasazených v cloudu a dále na IT manažery, kteří chtějí mít technický přehled o privátní referenční IaaS cloudové architektuře Red Hat.

“ Již mnoho let úzce spolupracujeme s firmou Red Hat při poskytování prvotřídních školení pokrývající produktové oblasti jako jsou Red Hat Enterprise Linux a JBoss Enterprise Middleware,” vysvětluje Bret C. Johnson, Global Knowledge Senior Director ve společnosti Worldwide Partner Programs. “Zaznamenali jsme vysokou poptávku po zdrojích a vzdělávacích kurzech v oblasti cloud computingu a nový kurz od Red Hatu přichází v ideální čas, kdy se zákazníci rozhodují o své privátní cloudové strategii.”

“Po několik měsíců jsme zvažovali vybudování privátní cloudové infrastruktury zde v RealtyWEB.NET. Bylo zřejmě, že abychom naplánovali a postavili hybridní cloud, potřebujeme více informací. Hledali jsme technologii, která by mohla být rychle nasazena, zvýšila flexibilitu naší infrastruktury a zlepšila obnovu systému po havárii,” říká Bradley Corner, manažer informačních systémů ve společnosti RealtyWEB.NET. “Jako certifikovaný systémový administrátor Red Hat jsem se zúčastnil pilotního vzdělávacího kurzu cloudové architektury. Odešel jsem z něj s lepším pochopením toho, co Red Hat nabízí, a jak je tato nabídka strukturována. Praktická zkušenost, kterou jsem získal v průběhu budování privátního cloudu, mi poskytla nástroje k učinění informovaného rozhodnutí ohledně přechodu naší firmy na cloud computing.”

“Jednou z hlavních překážek pro přijetí cloud computingu je nedostatek dovedností,” vysvětluje Scott Crenshaw, viceprezident a generální ředitel divize Cloud Business ve společnosti Red Hat. “Po léta Red Hat pomáhá svým zákazníkům z celého světa implementovat cloudy a vyvinul rozsáhlou sadu těch nejlepších metod plánování, návrhu, implementace a správy cloudu. V rámci vzdělávacího kurzu sdílíme tyto osvědčené metody s jediným cílem: přenést výhody cloudu do reality pro stále více uživatelů.”