Notebook Acer TravelMate 8481

5. 8. 2011 18:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer TravelMate 8481

Notebook Acer TravelMate 8481

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Špičkový průvodce na cesty

Pracovníci, kteří tráví většinu života mimo kancelář, potřebují notebook, který vydrží všechno, notebook, který spojuje vysoký výkon s optimálním zabezpečením a delší výdrží baterie. Přidáte-li k tomu ještě tenké a lehké provedení, získáte TravelMate 8481, ideální počítač na cesty.

TravelMate 8481 není výsledkem kompromisů. Za prvé: procesory Intel® Core™ druhé generace zaručují výkon, jaký vyžaduje skutečné pracovní nasazení na cestách. Tyto procesory provádějí firemní aplikace o 60% rychleji ve srovnání s procesory předcházející generace a navíc inteligentně přizpůsobují výkon prováděné úloze, a tedy přispívají k rychlejší odezvě multitaskingu a současně i k efektivnímu využití energie.

Grafika Intel® HD Graphics 3000 zaručuje jedinečné zpracování obrazu, který je ostřejší a je podáván v dokonalejších barvách. Technologie Intel® Wireless Display umožňuje sdílet prezentace či videa na displejích a televizorech s vysokým rozlišením prostřednictvím bezdrátového spojení, které lze snadno nastavit. Plynulé přehrávání videí ve vysokém rozlišení a výjimečně jasný obraz i zvuk přispívají k jedinečnosti každé prezentace.

TravelMate 8481 je rovněž nabízen s volitelnou diskrétní grafikou. Grafický procesor s technologií NVIDIA® Optimus™ zvyšuje grafický výkon bez zkrácení výdrže baterie. Podpora zobrazení na více displejích posouvá produktivitu na vyšší úroveň a usnadňuje multitasking.

Tento laptop může být dodáván se standardním pevným diskem s kapacitou až 320 GB a až 64GB diskem Solid State Drive (mSata), který lze využít jako systémový disk k podstatnému zvýšení rychlosti operačního systému. Vestavěná multiformátová čtečka paměťových karet, která podporuje nejrozšířenější formáty karet, zjednodušuje sdílení dat a rozšiřuje možnosti jejich ukládání. TravelMate 8481 může být vybaven až 8GB pamětí DDR3, která výrazně zvětšuje šířku pásma, a tedy umožňuje dosáhnout vyšší rychlosti při multitaskingu a snížit spotřebu.

Kromě vysokého výkonu představuje další důležité hledisko životnost baterie. TravelMate 8481 může dosáhnout až devítihodinové výdrže, a tedy vás rozhodně nenechá na holičkách uprostřed důležité akce. Navíc je vybaven baterií Acer PowerSmart s dlouhou životností, která je až trojnásobná ve srovnání s běžnými bateriemi (1000 resp. 300 nabíjecích cyklů) a uchovává si 80% kapacitu po 1000 cyklech. Baterie vydrží déle, a tedy ji nemusíte tak často vyměňovat.

TravelMate 8481 je dodáván s 35,6 cm (14.0”) LCD displejem Acer ComfyView s podsvícením LED diodami, vysokým rozlišením (1366x768) a poměrem stran 16:9, který zaručuje ostré podání i toho nejmenšího detailu. Šasi pro 13.3” notebook je vybaveno neobyčejně tenkým displejem bez rámečku, a tedy nabízí o 15% větší zobrazovací plochu a současně lepší přenosnost. Velmi tenké provedení pouhých 2,2 cm (0.87”) v nejvyšším místě spolu s neobyčejně nízkou hmotností 1,5 kg (3.306 lbs.) a čtyřčlánkovou baterií přispívají ke snadné přepravě tohoto počítače.

TravelMate 8481 je vybaven nejen veškerými možnostmi pro spolehlivé připojení, jako např. Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wi-Fi a Gigabit Ethernet, které jsou nutné pro zajištění přístupu ke kritickým obchodním informacím či spojení se zákazníky kdykoli a odkudkoli, ale také umožňuje prostřednictvím Acer InstantView získat důležité informace. Acer InstantView je linuxový operační systém, který zaručuje rychlý start systému. Za pouhých 8 sekund tak budete mít přístup k aplikacím Kalendář, Dokument, E-mail a Kontakty, a tedy můžete okamžitě získat potřebné informace a tím zvýšit svou produktivitu.

Port USB 3.0 přenáší data mezi počítačem a externími zařízeními až 10x rychleji než rozhraní předcházejícího standardu. Navíc je tento laptop vybaven technologií Power-Off USB Charging, která umožňuje nabíjet smartphone či jiné USB zařízení, aniž byste museli počítač zapnout. S laptopem jako nabíjecí stanicí můžete cestovat nalehko, protože se obejdete bez nejrůznějších síťových adaptérů.

Ochrana dat proti ztrátě způsobené fyzickou nehodou nebo neoprávněným přístupem do počítače má pro firmy zásadní význam. Z toho důvodu jsou notebooky Acer pro profesionální použití důkladně chráněny. TravelMate 8481 je opatřen odolným šasi s rámem ze slitiny hořčíku a hliníku, který rovnoměrně rozkládá působící síly a odolává extrémním tlakům. Závěs z kovové slitiny se vyznačuje velmi vysokou pevností a funkce Autolock zajišťuje spolehlivé zavření víka a tím chrání LCD displej.

Řešení DASP (Disk Anti-Shock Protection) zajišťuje obvodové zavěšení pevného disku v šasi z hořčíkohliníkové slitiny a tím přispívá k neporušenosti dat mechanickými vlivy. Pevný disk je dále pružně uložen v systému, a tedy jsou nárazy účinněji tlumeny. Výsledkem je podstatné snížení rizika selhání pevného disku a vyšší hodnota MTBF (střední doby bezporuchového provozu).

TravelMate 8481 je rovněž vybaven inovativní technologií Acer DustDefender, která zabraňuje usazování prachu uvnitř počítače a tím přispívá k nižší provozní teplotě a vyššímu výkonu. Inteligentní mechanismus zajišťující otáčení ventilátoru v opačném smyslu odstraňuje prach z počítače.

Řešení Acer BioProtection Fingerprint pro autentizaci před zavedením operačního systému je založen na rozpoznání vašeho jedinečného otisku prstu. Toto řešení spolu s technologií Trusted Platform Module (TPM) zaručuje neporušenost platformy klienta. TPM rovněž umožňuje zabezpečit pevný disk a hlásí události důležité pro bezpečnost. Navíc dokáže zjistit i změnu konfigurace.

TravelMate 8481 je výsledkem náročného vývoje a nejvyšší pozornosti věnované i tomu nejmenšímu detailu. Klávesnice Acer FineTouch nabízí neobyčejně pohodlné psaní a tím přispívá k vyšší produktivitě. Větší dotykové zařízení zaručuje vyšší přesnost a vícedotyková technologie umožňují provádět více funkcí bez použití klávesnice. Spolu s tlačítky s rychlejší odezvou přispívají k naprosto přesnému ovládání. Speciální funkční klávesy zvyšují produktivitu, protože okamžitě vyvolají často používané funkce, jako např. vypnutí mikrofonu, zálohování, InstantView a programovatelné klávesy.

Notebooky Acer pro profesionální použití procházejí mnoha testy spolehlivosti a splňují nejpřísnější kritéria v tomto odvětví. Díky tomu dosahují nejvyšší odolnosti a nižších celkových nákladů na vlastnictví. Dále odpovídají požadavkům Energy Star® 5.0 a EPEAT® Silver, a tedy zaručují úsporu energie a delší životnost baterie.

Na všechny notebooky Acer je poskytována standardně jednoletá carry-in záruka (mezinárodní záruka ITW). Záruka může být prodloužena na tři roky službou AcerAdvantage, která se vztahuje i na náhodné poškození notebooku.

Tiskové zprávy

Diskuse