Telefónica - 58 procent populace pokryto 3G signálem

11. 8. 2011 20:16    Rubrika: Tiskové zprávy

58 % české populace surfuje na 3G síti od O2

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Počet aktivací internetu v mobilu vzrostl o čtvrtinu

Společnost Telefónica upevňuje vedoucí pozici v pokrývání sítí 3G. Za poslední měsíc rozšířila počet míst s rychlým mobilním internetem o dalších více než 80 obcí. Celkem se tak k 3G síti od O2 nyní mohou připojit obyvatelé 854 měst a obcí v České republice, tj 58 % populace. S rozšiřujícím se pokrytím stoupá i obliba chytrých telefonů, aplikací a internetu v mobilu.

Stále více lidí chce využívat pohodlné surfování tam, kde zrovna potřebují. Od zahájení kampaně "UŽ VÍM, PROČ" narostly aktivace internetu v mobilu o 25 %. Úspěch mají také chytré telefony Samsung, jejichž prodeje se zvýšily dvojnásobně. Nejoblíbenějším modelem je Samsung Galaxy S2 s nárůstem 283 %. Stoupá i obliba aplikací.

"Uvedené statistiky jasně ukazují úspěšnost naší letošní největší kampaně Už vím proč, kterou jsme spustili společně s partnery Google a Samsung v červnu. Uživatelé rychle objevují kouzlo chytrých telefonů a jednoduchost a praktičnost aplikací," říká Jiří Dvorjančanský, marketingový ředitel společnosti Telefónica Czech Republic. Od začátku kampaně stáhli uživatelé z portálu O2 Active více než 90 000 aplikací. Počet stažených aplikací roste každý měsíc o 130 %.

Tiskové zprávy

Diskuse