Microsoft zahájil herní svátek Gamescom

16. 8. 2011 21:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Microsoft zahájil herní svátek Gamescom a poprvé v Evropě ukázal našlapaný line-up pro předvánoční sezónu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Microsoft dnes tiskovou konferencí odstartovala evropský herní svátek Gamescom v Kolíně nad Rýnem. Tituly plánované pro letošní předvánoční sezónu jsou především očekávanými pokračováními zavedených herních sérií. Třetí díl Gears of War uzavře trilogii o záchraně lidstva. Naopak čtvrté pokračování závodní ikony Forza Motorsport 4 přinese nové licencované vozy, realistické okruhy a podporu pohybového senzoru Kinect. Kromě zavedených značek Microsoft představí také putování Disneylandem pro nejmenší a druhé pokračování Kinect Sports pod patronátem tenisové hvězdy Martiny Hingisové.

„Od samého začátku při uvedení Xbox 360 na trh bylo naším cílem stát se jedničkou mezi herními konzolemi nejen v Evropě, ale i ve světě. Nejen tituly představené na letošním ročníku výstavy Gamescom, ale plánované tituly, nám dodávají jistotu, že se nám to povede,“ říká Chris Lewis, viceprezident oddělení interaktivní zábavy v Microsoft Europe při příležitosti zahájení výstavy.

Vůbec poprvé si fanoušci i novináři mohou v Německu na vlastní kůži vyzkoušet kampaň hry jednoho hráče očekávaných Gears of War 3. Třetí pokračování oblíbené akční série završí strhující herní trilogii o záchraně lidstva před kompletním vyhlazením nepřátelskou rasou Locustů. Marcus Fénix společně se svou jednotkou dorazí na pulty obchodů již 20. září.

Limitovaná edice Gears of War 3 je v předprodeji u prodejců Game by JRC, Xzone.cz a Alza.cz za cenu 1 299 Kč. Limitovaná edice je rozšířená o věrnou repliku medaile v měřítku 1:1, exkluzivní multiplayerovou postavu Adama Fenixe, repliku vlajky vlající nad House of Sovereigns, závěť Adama Fenixe. V nabídce Game je k dispozici také nejhodnotnější limitovaná Epic edice za doporučenou cenu 2 990 Kč. Oproti standardní limitované edici navíc obsahuje téměř 30 cm vysoký monument Marcuse, 96 stránkovou příručku od spisovatele Toma Biselala a exkluzivní kolekci designu zbraní pro hru více hráčů. Třetí díl je stejně jako oba předchozí díly lokalizován s českými titulky.

Microsoft na herním veletrhu Gamescom představil také další pokračování ikony závodního žánru – Forza Motorsport 4. Společně s licencovaným výrobcem automobilů, domácím BMW, se ve světové premiéře představí model BMW M5 pro rok 2012. Studio Turn 10, které stojí za automobilovou sérií Forza, ukáže další z okruhů, tentokrát Hockenheim Ring. Datum vydání Forza Motorsport 4 je stanoveno na 14. října v české lokalizaci s titulky.

Kinect

Návštěvníci Gamescomu si mohou na stánku Xbox 360 vyzkoušet kromě zavedených sérií také tituly vyvinuté speciálně pro pohybové ovládání Kinect pro Xbox 360. Vůbec poprvé od představení hvězdného titulu Kinect Star Wars si fanoušci světelných mečů vyzkouší likvidaci armády Stormtrooperů a vzdor vzdušnému útoků letadel X-Wing v těle obávaného monstra Rancora.

Ti nejmenší budou mít radost především z virtuální procházky Disneylandu v titulu Kinect: Disneyland Adventures. Při svém putování narazí na obáváné Piráty z Karibiku, pomatenou Alenku v Říši divů nebo Petra Pana.

Na předvánoční sezónu se mohou majitelé senzoru Kinect těšit na pokračování oblíbených „pohybových“ titulů. Druhý díl tanečního Dance Central osvěží pohybové schopnosti s hudebním playlistem více než čtyřiceti nových skladeb již 21. října. Mezi novými jmény zazní např. Enrique Iglesias nebo Daft Punk. Hlavními přednostmi dalšího dílu je současné snímání dvou tanečníků, propracovanější hra jednoho hráče a stoupání v kariérním žebříčku nebo vylepšený fitness mód.

Představení se dočkal i druhý díl Kinect Sports: Season Two pod patronátem pětinásobné grandslamové vítězky Martiny Hingisové, která si vyzkoušela kromě své disciplíny v tenisu také šipky. Fotografie Martiny najdete společně s dalšími obrazovými materiály na této adrese.

Pro ty, které hraví lvíčci a tygříci v Kinectimals nenechali chladnými, připravil Microsoft pokračování Kinectimals: Now with Bears! s roztomilými medvídky. Noví Kinectimals zavítají i do mobilních telefonů na platformě Windows Phone s plnou integrací do Xbox Live profilu a podporou Achievementů. Interaktivní zoologická zahrada na dotykových displejích umožní si s medvědy hrát, trénovat je a krmit.

Více informací naleznete na www.xbox.com nebo nebo www.facebook.com/xbox.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse