Schneider Electric - sídlo v budově s certifikací ISO 50001

16. 8. 2011 20:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Centrála společnosti Schneider Electric v Paříži sídlí v první budově na světě s certifikací ISO 50001

Schneider Electric - sídlo v budově s certifikací ISO 50001

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Energetický management v budovách lze certifikovat normou ISO 50001. Jako první a zatím jediná na světě tuto certifikaci získala budova LE HIVE v Paříži, kde má své sídlo i světový leader v ovládání energie, společnost Schneider Electric.

Nová norma ISO 50001 definuje požadavky na vývoj, implementaci, udržování a zlepšování systémů řízení energie. Je určena organizacím za účelem zlepšování energetické účinnosti komerčních a průmyslových objektů, optimalizaci jejich využití a snížení jejich provozních nákladů.

Společnost Schneider Electric tak dále pracuje na realizaci svého závazku o neustálém zvyšování energetické účinnosti. „Building management system“ by měl pomoci snížit dopad z provozu kancelářských i průmyslových budov na životní prostředí a zvýšit jejich uživatelský komfort.

"Touto certifikací jsme potvrdili i reálně, že náš závazek myslíme vážně a máme s energetickou účinností vlastní praktické zkušenosti“, říká Frédéric Abbal, prezident společnosti Schneider Electric ve Francii.

Schneider Electric přizpůsoboval své hospodaření s energií novému systému již na konci roku 2010.

"V loňském roce," pokračuje pan Abbal, "byla budova LE HIVE první stavbou ve Francii certifikovanou podle 14001 a NF EN 16001. Nyní jsme dosáhli nového milníku. "

Ostatní sídla Schneider Electric budou následovat Paříž. Budova našeho výzkumu a vývoje v Grenoblu již získala certifikaci NF EN 16001 a nyní se kolegové připravují na implementaci normy ISO 50001.

Tiskové zprávy

Diskuse