Symbian Anna - ke stažení i v České republice

18. 8. 2011 20:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Symbian Anna nyní ke stažení i v České republice

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Symbian Anna, nejnovější update softwaru pro vybrané telefony s operačním systémem Symbian, je od dnešního dne k dispozici ke stažení, a to i v České republice.

Symbian Anna prohlubuje uživatelský zážitek u telefonů Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 a Nokia E7. Nové uživatelské rozhraní, virtuální QWERTY klávesnice v režimu na výšku, vylepšené Nokia Mapy, snadnější prohlížení webu a vyšší bezpečnost, to jsou novinky, které přináší Symbian Anna.

Aktualizaci Symbian Anna je možné instalovat prostřednictvím počítače s nejnovější verzí Ovi Suite (verze 3.1.1), nebo přímo do telefonu přes mobilní síť* nebo přes WiFi po zadání *#0000# na telefonu a dále stisknutím "Volby", kde vyberete "Zjistit aktualizace".

Komplexní informace o Symbian Anna: http://www.nokia.cz/symbian-anna

Ukázka Symbian Anna na Nokia E7: http://www.youtube.com/watch?v=o1XqSqRcWS8

„Telefony Nokia s operačním systémem Symbian používají každý den miliony lidí na celém světě. Nabízíme jim řešení jejich specifických potřeb v různých cenových kategoriích tak, abychom vyhověli doslova každému zákazníkovi," řekl Ilari Nurmi, vice-president společnosti Nokia. „Symbian Anna představuje významnou aktualizaci softwaru, která byla inspirována zkušenostmi našich uživatelů. To je důkazem, že budeme operační systém Symbian podporovat i nadále. V průběhu následujících 12 měsíců Nokia uvede dalších až 10 nových chytrých telefonů s platformou Symbian. Podpora softwaru bude probíhat minimálně do roku 2016.“

Klíčové vlastnosti Symbianu Anna:

Uživatelské rozhraní

Symbian Anna přináší nový, svěží vzhled pro telefony Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 a Nokia E7. Netýká se to však jen nových ikon. Psaní na dotykové obrazovce je u Symbianu Anna mnohem jednodušší s rozdělenou obrazovkou, takže snadno vidíte vlákno zprávy, webovou stránku, kontakty a e-mailovou komunikaci. Pro snadné psaní si můžete zvolit virtuální QWERTZ klávesnici - nyní je k dispozici také v režimu na výšku.

Mapy a navigace

Symbian Anna přináší lepší vyhledávání v Nokia Mapách. Nově jsou zde například linky veřejné dopravy nebo možnost provést check-in a dát tak svým přátelům v sociálních sítích jako je Facebook, Twitter a Foursquare vědět, kde právě jste.

Internetový prohlížeč

Nový internetový prohlížeč přináší rychlejší a jednodušší použití pro rychlejší načtení stránek. Vylepšená navigace pak umožňuje snadnější připojení k oblíbené stránce, a to i kdekoli na cestách.

Vylepšení pro business využití

Symbian Anna přináší výhody, které jsou důležité pro podnikání, jako třeba vylepšené bezpečnostní šifrování dat. Business uživatelé, kteří vlastní Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 nebo Nokia E7, mohou nyní snadno a bezpečně přistupovat k firemnímu intranetu pomocí IPSec a SSL VPNprotokolů.

Near Field Communications (NFC)

Aktualizace softwaru Symbian Anna u telefonu Nokia C7 automaticky zprovozní technologii NFC, takže spolu uživatelé těchto přístrojů nyní mohou třeba jednoduše sdílet kontakty, fotografie a videa jen pomocí klepnutí. Pomocí NFC lze hrát také hry nebo připojit externí reproduktory, které obsahují tuto technologii.

* Datový přenos v sítích mobilních operátorů bude zpoplatněn dle vašeho datového tarifu.

Tiskové zprávy

Diskuse