Microsoft Touch Mouse - myš s podporou dotykových gest

22. 8. 2011 20:23    Rubrika: Tiskové zprávy

Microsoft Touch Mouse - myš s podporou dotykových gest

První myš s podporou dotykových gest od Microsoftu jde do prodeje

Microsoft uvádí dvě hardwarové novinky: myš Microsoft Touch Mouse s podporou gest a ergonomickou klávesnici Microsoft Comfort Curve Keyboard 3000

Společnost Microsoft oznámila datum zahájení prodeje revoluční dotykové myši s podporou pokročilých gest Microsoft Touch Mouse. V maloobchodním prodeji u všech prodejců elektroniky bude v posledním srpnovém týdnu. Prvního oznámení se myš dočkala na lednovém veletrhu spotřební elektroniky CES 2011 a ihned po svém uvedení se stala kandidátem na gadget letošního roku.

Microsoft Touch Mouse přináší zcela nový přístup k ovládání Windows 7. Díky vylepšení klasických tlačítek o dotykové senzory může uživatel ovládat operační systém pomocí propracovaných multidotykových gest. Myš podporuje vedle klasického kliknutí a „skrolování“ i gesta až tří prstů současně. Gesta umožňují ovládat jednotlivá okna aplikací nebo pracovní plochu. O kvalitu snímání na většině povrchů včetně dřeva, mramoru nebo koberce se stará osvědčená technologie BlueTrack s modrou diodou. Uživatelé na cestách ocení tzv. nano USB přijímač, který díky svým miniaturním rozměrům nebude po zapojení nikdy překážet.

Novinka Touch Mouse rozeznává tři druhy akcí podle počtu aktivních prstů:

• Jedním prstem mohou uživatelé vykonávat všechny funkce, na které jsou zvyklí u své současné myši – vedle klasického kliknutí také rolování v dokumentech, pohyb do stran nebo načtení předchozí stránky v internetovém prohlížeči.
  • Pohyb dvou prstů se stará o maximalizaci nebo minimalizaci oken, jejich přemisťování.
  • Gesta tří prstů jsou určena k minimalizaci všech oken na spodní lištu.

Společně s inovativní myší představila společnost také první model z inovované řady klávesnic s „Contour“ designem – Microsoft Comfort Curve Keyboard 3000. Díky ergonomickému oblouku, který klávesnice imituje, je zápěstí při psaní v mnohem přirozenější a pohodlnější poloze. Microsoft Comfort Curve Keyboard 3000 má lesklý povrch, tenký profil s klasickým rozložením kláves a se svým netradičním designem dodává pracovní ploše patřičný styl.

Cena a dostupnost

Microsoft Touch Mouse i Comfort Curve Keyboard 3000 budou v České republice dostupné v průběhu srpna 2011. Dotykovou myš zákazníci pořídí za maloobchodní cenu 1 990 Kč vč. DPH, ergonomická klávesnice bude k dispozici za 449 Kč vč. DPH. Na nové produkty se vztahuje celosvětová tříletá záruka.

Všechny funkce nové myši jsou výstižně zachyceny na ilustračním videu na oficiální české facebookové stránce facebook.com/mshardware.cz. Produktové fotografie ve vysokém rozlišení jsou k dispozici na press.amic.cz.

Další informace o produktech Microsoft Hardware naleznete na www.microsoft.cz/hardware.