Canon PowerShot SX150 IS - digitální fotoaparát

24. 8. 2011 00:54    Rubrika: Tiskové zprávy

Canon představuje PowerShot SX150 IS - intuitivní superzoom pro celou rodinu

Společnost Canon dnes uvádí na trh PowerShot SX150 IS - digitální fotoaparát s vysokým rozlišením a mnohonásobným zoomem. PowerShot SX150 IS obsahuje zábavné funkce, které usnadňují focení i natáčení videa v HD kvalitě. 12x optický zoom a rozlišení 14,1 megapixelů ocení zkušení uživatelé i úplní začátečníci, kteří chtějí nechat veškerou práci na samotném fotoaparátu a přesto očekávají vysoce kvalitní výsledky.

PowerShot SX150 IS je kompaktní fotoaparát s ergonomickým designem a řadou působivých funkcí. V prodeji je v červeném, černém a stříbrném provedení. Novinka představuje ideální volbu pro všechny, kteří hledají jednoduchost a výjimečný výkon k zachycení nevšedních okamžiků na dovolené nebo výletu s rodinou.

Kompaktní flexibilita

V těle PowerShot SX150 IS ukrývá působivý objektiv s 12x optickým zoomem, který rozsahem 28mm až 336mm umožňuje širokoúhlé fotografování skupinových záběrů, krajiny nebo vzdálených objektů.. 4-krokový optický stabilizátor obrazu a zcela nová technologie Inteligentní IS zjednodušují focení i v náročných podmínkách. Dosáhnout ostrých detailů i při ručním fotografování, snímání vzdálených objektů a špatně osvětlených scén je velmi snadné. Funkce zabrání rozmazání obrazu, i když je fotoaparát v pohybu.

Funkce Inteligentní IS zaručuje křišťálově čisté obrázky i videa, ať už se jedná o zachycení sprintu na 100 m během sportovního dne ve škole nebo fotografování květiny v detailu. Inteligentní stabilizace obrazu zcela automaticky vyhodnotí situaci a vybere nejvhodnější formu stabilizace obrazu ze sedmi možných nastavení . Například Zesílená stabilizace obrazu je známá z videokamer Canon LEGRIA a zajišťuje, že i při snímání na velké vzdálenosti jsou objekty zachyceny s vynikajícími detaily a minimálním rozostřením.

Jemné detaily u každého snímku

PowerShot SX150 IS přináší pokročilé zobrazovací technologie pro pořizování snímků ve vysoké kvalitě. 14,1MPx rozlišení je vhodné i pro tisk ve velkých formátech nebo pro vytváření zajímavých kompozic po oříznutí obrázků. Obrazový procesor Canon DIGIC 4 zajišťuje rychlé zachycení snímků s vynikající reprodukcí barev.

Intuitivní funkce a kreativita pro celou rodinu

Ať již chcete zachytit krajinu, party, ohňostroj nebo abstraktní scénu, PowerShot SX150 IS zajistí, že všechny fotografie i filmy vypadají skvěle. Režim Smart Auto s technologií detekce obličeje a pokročilou detekcí objektu identifikuje snímanou scénu a automaticky vybere nejvhodnější ze 32 scén , nastaví všechny funkce na optimální výkon, takže výsledek je vždy perfektní a můžete se s ním pochlubit rodině a přátelům.

Technologie Servo AF/AE pomáhá lépe zachytit lidi, domácí mazlíčky nebo například auta v pohybu. Udržuje objekty ostré a dobře exponované až do plného stisknutí spouště a vyfotografování. Pro jednoduché focení je připraven režim snadného snímání, který automaticky nastaví všechny parametry fotoaparátu, takže i nezkušení uživatelé mohou pořídit velmi kvalitní fotky.

Fotografie a videozáznamy lze prohlížet na velkém 7,5cm (3,0”) LCD displeji ihned po zachycení scény. Režim Rady a tipy prostupuje celým systémem a usnadňuje používání fotoaparátu. Při používání fotoaparátu se tak vždy naučíte něco nového.

Kreativní fotografování a natáčení videí v HD

Přístroj PowerShot SX150 IS umožňuje pořídit filmy ve vysokém rozlišením 720p (HD) se stereo zvukem. Speciální tlačítko pro natáčení filmů umožňuje okamžité přepnutí z fotografování na natáčení HD videa, takže neztrácíte čas hledáním v menu a nastavováním. Video lze také natáčet ve formátu Apple iFrame, který při přenosu do softwaru Apple pro střih videa nevyžaduje žádné překódování. Editace záznamu je pak rychlejší a jednodušší.

Můžete také provokovat svou kreativitu inovativními Kreativními filtry, které vdechnout vašim snímkům a videím život. K dispozici jsou například efekt Rybího oka, Superživé barvy a Plakátový efekt. Efekt Levného fotoaparátu dodává barevný nádech typický pro dětské fotoaparáty, Monochromatický efekt umožní fotografovat černobíle, v sépiových nebo modrých barvách a efekt Miniatura vytváří dojem malých modelů. Efekt Miniatura je k dispozici také v režimu natáčení HD videa, takže lze při natáčení snadno experimentovat.

Zachycení jakékoli scény od autoportrétu po důležité momenty s rodinou během Vánoc nebo dovolené umožňuje funkce Chytrá závěrka. Můžete aktivovat závěrku pouhým mrknutím oka nebo úsměvem. Detekce obličeje spouští samospouští v momentě, kdy do scény vstoupí nová tvář. Takže na fotce nebude nikdy chybět fotograf, aniž by při samospoušti musel sprintovat zpoza kamery.

Navíc je PowerShot SX150 IS také kompatibilní s HF-DC2, novým vysoce výkonným externím bleskem, který lze použít jako doplněk k vestavěnému blesku.

Canon PowerShot SX150 IS – hlavní funkce:

• 12x zoom, širokoúhlý 28mm objektiv, Inteligentní IS
  • 14,1 MPx CCD
  • Režim Smart Auto a Režim snadného snímání detekující až 32 scén
  • 7,5cm (3,0”) LCD displej
  • HD video se stereo zvukem
  • Plně ruční ovládání
  • Kreativní filtry, efekt Miniatura