Nokia a Symbian Belle - tři nové smartphony

25. 8. 2011 01:04    Rubrika: Tiskové zprávy

Smartphony Nokia 700, Nokia 701 a Nokia 600 přinášejí nejnovější verzi systému Symbian. Nový stereo Bluetooth headset s podporou NFC představuje výhody technologie NFC při sdílení dat.

Nokia a Symbian Belle - tři nové smartphony

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nokia uvádí tři nekompromisní chytré telefony na platformě Symbian Belle

Smartphony Nokia 700, Nokia 701 a Nokia 600 přinášejí nejnovější verzi systému Symbian. Nový stereo Bluetooth headset s podporou NFC představuje výhody technologie NFC při sdílení dat.

Společnost Nokia oznámila uvedení tří nových, funkcemi nabitých, chytrých telefonů určených pro masový trh. Ty přinášejí nejnovější funkce, včetně inovovaného systému Symbian Belle, a to za atraktivní cenu.

Modely Nokia 700, Nokia 701 a Nokia 600 rozšiřují současné portfolio smartphonů Nokia na platformě Symbian a přinášejí nový design, vlastnosti a funkce. Všechny fungují na platformě Symbian Belle a umožňují snadné sdílení a párování tou nejosobnější formou – tedy jediným dotykem – prostřednictvím technologie NFC. Novinkou je i výkonnější mobilní webový prohlížeč. Díky podpoře technologie NFC může kterýkoli z těchto tří smartphonů snadno sdílet obsah s dalšími zařízeními nebo se spárovat s mobilním příslušenstvím jako jsou reproduktory, bluetooth sluchátka nebo headset. V rámci rozšíření svého sortimentu příslušenství s podporou technologie NFC Nokia také oznámila uvedení Nokia Essence Bluetooth Stereo Headset, který lze spárovat s libovolným smartphonem s podporou technologie NFC, a to pouhým dotykem obou zařízení.

Přesto, že všechny tři smartphony obsahují společné funkce typické pro telefony Nokia, každý z nich je postaven na odlišných prioritách, díky čemuž si každý uživatel může vybrat ten model, který mu bude vyhovovat nejvíc. Nejkompaktnějším dotykovým telefonem na světě, vyrobeným z jediného kusu materiálu, je Nokia 700. Tenký a stylový smartphone s nejjasnějším mobilním displejem na světě – to je Nokia 701. A konečně nejhlasitějším smartphonem zacíleným na zábavu je Nokia 600. Všechny tyto prvky se přitom v portfoliu produktů společnosti Nokia objevují vůbec poprvé.

„Poté, co jsme teprve před dvěma měsíci představili zcela nový systém Symbian Anna, posouváme nyní s novou verzí systému Symbian celou platformu ještě dál a přinášíme uživatelům Symbianu to nejlepší v celé historii,“ řekl Ilari Nurmi, viceprezident společnosti Nokia. „Symbian Belle a tři nové telefony, které dnes představujeme, ukazují naše odhodlání pokračovat s uváděním nových telefonů na platformě Symbian, které umožní lidem zvolit si to, co nejlépe vyhovuje jejich potřebám a požadavkům na design, funkce a cenu. Tyto tři přístroje ani zdaleka nejsou posledními produkty ani vylepšeními, které budou na platformě Symbian k vidění.“

„Dnešním prohlášením společnost Nokia potvrdila, že Symbian bude hrát důležitou roli v portfoliu společnosti i vedle Windows Phone 7“ řekl Nick McQuire z IDC. „Způsob, jakým jsou zlepšování a inovace dodávány do platformy, demonstruje, jak je Nokia zaangažována podpoře konkurenceschopnosti platformy Symbian mezi chytrými telefony.“

Nokia 700: Nejmenší chytrý telefon Nokia

S pouhými 50 centimetry čtverečními, váhou 96gm a 110 x 50,7 x 9,7 mm je Nokia 700 nejen nejmenším kompaktním chytrým telefonem řady Symbian, ale stává se také nejkompaktnějším dotykovým monoblok-chytrým telefonem na světě. To, co postrádá na velikosti, vynahrazuje na funkčnosti, se schopností single-tap NFC sdílení a párování, 1Ghz procesorem, 3,2 palcovým AMOLED screen ClearBlack displejem, 2GB interní pamětí (s možností využití 32GB microSD karty), HD videem a 5MP kamerou s plným zaostřením a LED bleskem. Nokia 700 je také telefonem Nokia nejvíce šetrným k životnímu prostředí. S dlouhou výdrží baterie, rozsáhlým využitím ekologicky šetrných materiálů a funkcí k minimální spotřebě baterie, je perfektním chytrým telefonem pro každého ekologicky uvědomělého uživatele chytrých telefonů.

Nokia 701: Nejjasnější chytrý telefon Nokia

Nokia 701 je elegantní, úzký chytrý telefon, který disponuje celosvětově nejjasnějším displejem mobilních telefonů, založený na 3,5 palcovém ClearBlack displeji, který jej tvoří perfektním telefonem pro užití ve vnitřním i vnějším prostředí. Také má aktivované potlačení šumu pro nejčistší zvuk a kvalitu, a stejně jako ostatní nové chytré telefony, poskytuje single-tap NFC párování a sdílení, umožňuje možnost sdílení obsahu a bezdrátový přenos zvuku do sluchátek a NFC-povoleným osobám.

Tak jako populární Nokia C7, také model Nokia 701 nabídne 1GHz procesor, 8MP full focus fotoaparát s LED bleskem, 2 x digitální zoom, 2nd front-facing fotoaparát a schopnost nahrávat video v HD. Nokia 701 přichází na trh s interní pamětí 8GB a možností rozšíření až na 40GB použitím 32 GB micro SD karty.

Nokia 600: nejhlasitější smartphone

Chytrý telefon Nokia 600 přináší silný zvuk a silnou osobnost v malém balení. Nabízí 60 dB (měřeno při frekvenci 1000 Hz). Se zabudovanou FM anténou pro rádio, která umožňuje poslech bez sluchátek a s FM vysílačem díky kterému lze poslat signál z telefonu na jakékoliv FM rádio je Nokia 600 sen milovníků hudby. Na jedno nabití vydrží přehrávat hudbu 60 hodin, má neuvěřitelně silný zabudovaný reproduktor a schopnost přenášet hudbu do NFC zařízení – prostě ideální přístroj pro start mejdanu.

Přestože je nabízen za nižší cenu než Nokia 700 a Nokia 701, je v modelu Nokia 600 1 GHz procesor; 5MP full focus fotoaparát s LED bleskem a schopností nahrávat video v HD a 2 GB interní paměť s možností rozšíření až na 34GB použitím 32GB microSD karty.

Symbian Belle

Symbian Belle je nejnovější ze série plánovaných inovací platformy Symbian. Inovace začaly verzí Symbian Anna a budou pokračovat i v průběhu roku 2012. Symbian Belle zvyšuje počet základních obrazovek ze tří na šest a tím přináší víc místa na zobrazení aplikací a služeb. Widgety je nyní možné použít v pěti různých velikostech. Díky tomu je obrazovka živější a nabízí uživateli lepší možnost personalizace. Obsahuje také tzv. pull down menu a lištu, přes níž lze otevřít notifikace z jakékoliv základní obrazovky. Dále byl vylepšen internetový prohlížeč. Shrnuto, Symbian Belle je dosud nejvíc intuitivní, hladce fungující a konkurenceschopná verze platformy Symbian.

Jedna z nejvíce sexy vlastností Symbianu Belle je sdílení a párování jedním klepnutím přes NFC. To umožňuje sdílet kontakty, videa a obrázky s jinými NFC přístroji, stejně jako párovat s NFC příslušenstvím jako jsou headsety nebo reproduktory. Herní fanoušci budou mít z NFC také užitek: mohou například díky NFC odemknout další úrovně hry Angry Birds nebo najít dosud skryté meče ve hře Fruit Ninja – stačí jen k sobě přiložit dva NFC přístroje. Na modelu Nokia 701, v němž je již z výroby obsažena hra Asphalt 5, mohou dva přátelé spárovat své přístroje a závodit na jednom okruhu.

Nokia Essence Bluetooth Stereo Headset

Nový headset Nokia Essence využívá speciální technologii aktivního rušení hluku pro eliminaci neuvěřitelných 99.8% zvuků na pozadí hovoru. Nabízí tak čistý zvuk špičkové kvality bez ohledu na to, jak hlučné je prostředí z něhož majitel headsetu telefonuje. Je tedy vhodný pro všechny, kdo nechtějí obětovat kvalitu hovoru když telefonují s bezdrátovým sluchátkem. Prostřednictvím NFC může být headset spárován s jakýmkoliv NFC telefonem pouhým přiložením na sebe.

Tiskové zprávy

Diskuse