Výběr počítačového stolu

26. 8. 2011 13:28    Rubrika: Tiskové zprávy

Jak vybrat takový stolek, který uspokojí všechny vaše požadavky a stane se zároveň vkusným doplňkem vašeho pokoje nebo kanceláře? Počítačové stoly jsou dostupné, cena těch nejlevnějších se pohybuje kolem tisícovky.

Výběr počítačového stolu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Zpátky za monitory! Počítačové stoly vám práci výrazně usnadní.

Ať už se vám to líbí nebo ne, prázdniny se kvapem chýlí ke konci a než se otočíme, opět zasedneme do lavic, přednáškových sálů nebo za stůl v kanceláři. A protože už si v současnosti studium ani výkon povolání nedokážeme představit bez technických pomocníků, stojí téměř v každé pracovně školáka, studentky, recepčního i manažerky počítač. Kam jej umístit, aby se nám s ním nejlépe a nejpohodlněji pracovalo? Ideálním řešením jsou počítačové stoly v různých variantách, které jsou uzpůsobeny právěk práci na počítači. Zajímavé tipy na výběr nám představí Jiří Urbánek z internetového obchodu s nábytkem a bytovými doplňky Forliving.cz.

Jak vybrat takový stolek, který uspokojí všechny vaše požadavky a stane se zároveň vkusným doplňkem vašeho pokoje nebo kanceláře? „Základními kritérii pro výběru stolu jsou kromě ceny také nastavitelná výška, velikost pracovní desky a množství praktických přihrádek,“ jmenuje Jiří Urbánek. Počítačové stoly jsou dostupné, cena těch nejlevnějších se na eshopu www.forliving.cz pohybuje kolem tisícovky. Výjimkou však nejsou ani stolky za pět i více tisíc korun, které uspokojí ty nejnáročnější zákazníky.

Pamatujte na dostatečný úložný prostor

Úložné prostory počítačového stolu musí být přiměřeně velké a prakticky rozmístěné. Dopředu zvažte, kam umístíte skříň počítače, tiskárnu, skener, telefon, router a další potřebné vybavení. Pokud jde o úložný prostor, není od věci počítat i s určitou rezervou. Nikdy nevíte, kdy se vám bude hodit pro další počítačovou techniku, kterou si dokoupíte v budoucnu.

Dopřejte si vhodnou pracovní plochu

Při výběru stolu dbejte na dostatečně velkou pracovní plochu a položte si otázku, zda si máte kam odložit knihy, sešity a další předměty, které můžete při práci s počítačem potřebovat. „Moderní počítačové stoly disponují výsuvnou policí pro klávesnici, která znatelně šetří prostor na pracovní desce,“ dělí se o své zkušenosti Urbánek z internetového obchodu forliving.cz. Ne všechny stoly však tento praktický modul mají. Důležitým kritériem je rovněž nastavitelnost výšky stolu. Promyslete si rovněž, zda parametry stolu odpovídají velikosti vašeho monitoru. Klasické CRT monitory jsou rozměrnější a potřebují více místa, kdežto nové a stále oblíbenější LCD monitory jsou prostorově úspornější. Na www.forliving.cz si můžete pohodlně vybrat stůl díky podrobnému popisu a uvedení přesných rozměrů nábytku. U mnoha stoů si tu navíc můžete vybrat z různých barevných variant.

Jak vybrat počítačový stůl pro děti

Pokud plánujete kupovat počítačový stůl pro děti, dbejte nejen na vzhled, ale také na funkčnost a dostatek místa. Děti by si měly vyzkoušet, zda jim po všech stránkách vyhovuje a má odpovídající parametry, které jsou popsány výše. Zejména školáci ocení, budou-li moci do zásuvek počítačového stolu odkládat sešity, psací potřeby a jiné pomůcky, které je dobré mít stále po ruce.

Aby počítačový stůl ladil…

Před samotnou koupí je dobré si ujasnit, co od počítačového stolu vlastně očekáváte, jaké má mít rozměry, z jakého bude materiálu a na jakém místě v bytě nebo kanceláři bude umístěn. Podle toho také volte tvar stolu, který by měl barevně i stylově ladit s okolním nábytkem.

Tiskové zprávy

Diskuse